Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Πάτρα: Καζάνι που βράζει η παραλιακή έξω από το νέο λιμάνι – Φόβοι για επεισόδια

Σομαλοι και Αφγανοι αλλα και αλλες εθνοτητες σε κινησεις στρατηγικης


Πάτρα: Καζάνι που βράζει η παραλιακή έξω από το νέο λιμάνι – Φόβοι για επεισόδια  Σομαλοί και Αφγανοί αλλά και άλλες εθνότητες σε κινήσεις στρατηγικής

Την σπίθα που θα ανάψει το φυτίλι της έντασης περιμένουν κάτοικοι και τοπική αστυνομία, στην προσπάθεια των μεταναστών να καταλάβουν τα… πόστα, που θα τους επιτρέπουν τον έλεγχο της παράνομης εισόδου στο νέο λιμάνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοπική ΕΛΑΣ είναι άριστα ενημερωμένη και προετοιμασμένη, ώστε να αντιμετωπίσει εξαρχής τα όποια επεισόδια, ενώ οι κάτοικοι ανησυχούν γιατί βλέπουν την περιοχή τους σιγά αλλά σταθερά, να γεμίζει με μετανάστες.
Η μεταφορά κυρίως των Αφγανών, γίνεται με προσεκτικούς αργούς ρυθμούς και αφού  πρώτα εξασφαλίσουν τα νέα τους καταλύματα.
Τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν μικρές ομάδες να μεταφέρουν ρούχα και σκεπάσματα στην περιοχή, ενώ μια άλλη μάχη ήδη έχει ξεκινήσει για τα στέκια στο ποτάμι της Παναγίτσας, από τα οποία θα εφορμούν στις νταλίκες, που θα ακολουθούν την διαδρομή από την περιμετρική για να μπουν στο νέο λιμάνι.
Η εκτίμηση ότι θα υπάρχουν στιγμές μεγάλης ανάσχεσης στην κυκλοφορία λόγω του στενού δρόμου και του πλήθους των νταλικών, η οποία θα χρησιμοποιείται από τους μετανάστες για την έφοδο, είναι μάλλον σωστή.
Έτσι ο πονοκέφαλος της τοπικής ΕΛΑΣ μεγαλώνει, καθώς καλείται να βρει τρόπο σε ένα δύσκολο δρόμο, να ελέγχει την κατάσταση καθημερινά.
Τέλος, πηγές της αστυνομίας εκτιμούν, πως παρά τα όποια μέτρα και τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, η ένταση που υπάρχει ήδη στην ατμόσφαιρα, κάποια στιγμή σε ανύποπτο χώρο και χρόνο θα ξεσπάσει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, με μεγάλο χαμένο για ακόμα μια φορά την Πάτρα και τους πολίτες της.

ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου