Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Τουρκία: θα κατασκευάσει αεροδρόμιο μέσα στη θάλασσα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Άρες μάρες ..κουκουνάρες.....την Ρωσία την ρώτησαν??? Αλλά έλα μου ντε που οι ταρταρομόγγολοι ξέρουν καλά τα επικοινωνιακά παιχνίδια, σου λέει οι Έλληνες είναι στα χάλια τους , ας το παίξουμε ακμάζουσα οικονομία ......να λέμε και καμιά μακακία για να περνάει η ώρα!!!
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_8196.html#more


Ιούλιος 16, 2011.

Μέσα σε τρία χρόνια η Τουρκία θα κατασκευάσει ένα αεροδρόμιο σε ένα τεχνητό νησί στη Μαύρη Θάλασσα. Θα είναι το πρώτο αεροδρόμιο του είδους αυτού στη χώρα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι την Τετάρτη από την Κωνσταντινούπολη.



Το νέο αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί στα σύνορα μεταξύ  των πόλεων της Μαύρης Θάλασσας  Ordu και Giresun και θα απέχει 19 χιλιόμετρα από την Ορντού και 25 χιλιόμετρα από την Γκιρεσούμ, είπε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπεγράφη θα κατασκευαστεί ένα τεχνητό νησί  στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Θα γίνει επιχωμάτωση είκοσι εκατομμυρίων τόνων χώματος  και εννέα εκατομμυρίων τόνων χονδρού  χαλικιού. Το μήκος του διαδρόμου θα είναι τρία χιλιόμετρα και η κατασκευή θα ανέλθει συνολικά στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Προβλέπεται ότι το αεροδρόμιο θα είναι έτοιμο το 2014 και θα εξυπηρετεί 2,5 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.
Οι ακτές της Μαύρης Θάλασσας είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Τουρκίας και το μοναδικό αεροδρόμιο στην περιοχή της Τραπεζούντας έχει μόνον ένα διάδρομο,  το οποίο κρίνεται ανεπαρκές.

Το νέο αεροδρόμιο θα ονομάζεται OrGi, από τα αρχικά των δύο πλησιέστερων πόλεων.

(Τουρκικό βίντεο  μεταγλωττισμένο μπορείτε να δείτε εδώ)
--
Πηγές: mediapool, trt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου