Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Το πρώτο ανεπίσημο πόρισμα για τα αίτια της φονικής έκρηξης

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμμ, 4 η ώρα τα ξημερώματα , ακόμα φεγγάρι έχει εάν είχε (!), λέτε το φεγγάρι να βοηθάει στην Αυτανάφλεξη της πυρίτιδας????
Θα περιμένουμε μέχρι αύριο να δούμε και άλλες ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΜΟΛΗΣΟΥΝ!!!!
ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/402308


  • Το πρώτο ανεπίσημο πόρισμα για τα αίτια της έκρηξης έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιοι φορείς.
  • Σε έκτακτη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφασίστηκαν σημαντικά μέτρα ασφαλείας αναφορικά με το κατεστραμμένο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της ΑΗΚ στο Βασιλικό.
Αυτανάφλεξη της πυρίτιδας σε αριθμό εμπορευματοκιβωτίων είναι το πρώτο ανεπίσημο πόρισμα για τα αίτια της φονικής έκρηξης, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες από την Αγγλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοψία στη σκηνή της τραγωδίας.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι φορείς αναμένουν  πόρισμα και από 6 Γάλλους εμπειρογνώμονες οι οποίοι κατέφθασαν πριν από μέρες στο νησί με ειδικά μηχανήματα. Το κόστος της εμπειρογνωμοσύνη τους, αναμένεται να καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το πρωί συγκληθηκε έκτακτη ευρεία υπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης παρουσία όλων των αρμόδιων υπηρεσιών σε ανώτατο επίπεδο.
Oι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Συγκοινωνιών και έργων, η Γενική Διευθύντρια υπουργείου Εμπορίου,  η ηγεσία πυροσβεστικής, της αστυνομίας, της πολιτικής άμυνας, ο πρόεδρος της Γ.Δ ΑΗΚ και ο Διευθυντής του σταθμού στο Βασιλικό, συναντήθηκαν για μιάμιση περίπου ώρα και αποφάσισαν μέτρα για πυρασφάλεια και ασφάλεια του διαλυμένου σταθμού της ΑΗΚ.
Όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας εξοπλισμένο με σύστημα εκτόξευσης ειδικού αφρού θα είναι μόνιμα εγκατεστημένο στο χώρο, για αντιμετώπιση της όποιας ανάφλεξης δυνατόν να παρουσιαστεί στα χτυπημένα από το ωστικό κύμα, ντεπόζιτα μαζούτ και diesel που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις.
Επιπλέον η αστυνομική παρουσία στην περιοχή θα είναι έντονη, με μόνιμο προσωπικό και περιπολίες, καθώς έχουν ήδη σημειωθεί δύο συλλήψεις επιτήδειων που έσπευσαν στην περιοχή μετά την τραγωδία και επιχείρησαν κλοπή μετάλλων.
Όσον αφορά τα σενάρια για επικίνδυνες χημικές ουσίες εντός των εμπορευματοκιβωτίων, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή αμέσως μετά την ανείπωτη τραγωδία, διενήργησαν έλεγχο με ειδικά υπερσύγχρονα μηχανήματα και δεν διαπίστωσαν παρουσία ραδιενέργειας ή χημικών στον αέρα, προτού επιχειρήσουν.
Στη σύσκεψη το παρόν της έδωσε και η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της κομισιόν στην Κύπρο, Αντρούλα Καμιναρά η οποία συνοδευόταν από ξένο εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής ένωσης με τον οποίο επιθεώρησαν προηγουμένως το χώρο για να διαπιστώσουν το ύψος της Ευρωπαϊκής συνδρομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου