Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ν.Λυγερός "Leonardo da Vinci ως ιδιοφυΐα της Ανθρωπότητας"(Βίντεο)


                                              Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με τίτλο:
                                    "Leonardo da Vinci ως ιδιοφυΐα της Ανθρωπότητας".

National Geographic: «Φουσκώνει» το μάγμα στη Σαντορίνη

National Geographic: «Φουσκώνει» το μάγμα στη Σαντορίνη
Το γνωστό επιστημονικό περιοδικό εκφράζει την ανησυχία του μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για τη συσσώρευση εκατομμυρίων κυβικών μάγματος στο ηφαίστειο που έχει προκαλέσει την ανύψωση του νησιού κατά 14 εκατοστά μέσα σε 16 μήνες. Το άρθρο αναφέρει, ότι οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι και ψάχνουν να βρουν στοιχεία προκειμένου να προβλέψουν την επόμενη πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου του όμορφου ελληνικού νησιού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μόνον ημέρες στους υποθαλάσσιους θαλάμους του ηφαιστείου έχει συσωρευθεί ποσότητα μάγματος που εκτιμάται ότι φτάνει ακόμη και τα 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και το φαινόμενο αυτό είναι η πρώτη φορά που έχει τέτοια ένταση, μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου το 1955.

H.Π.Α. – Λιβύη: Η ένταση μεταξύ τους κορυφώνεται

H.Π.Α. – Λιβύη: Η ένταση μεταξύ τους κορυφώνεται
Του Παναγιώτη Χριστόπουλο από το newsbomb

Μπορεί ο Μουαμάρ Καντάφι να είναι πια νεκρός, όμως οι «δυσκολίες» στις σχέσης Η.Π.Α. και Λιβύης δεν έχουν τελειώσει. Η δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη την περασμένη εβδομάδα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο έντασης.
To λιντσάρισμα του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς ανήμερα της «μαύρης» επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν ένα απίστευτο γεγονός που δείχνει ότι η κόντρα Ισλάμ και Δύσης (που προσωποποιείται, για τους Μουσουλμάνους, κυρίως στις ΗΠΑ) έχει ένα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο μέλλον μπροστά της.

Επιβιώνουν με σκλάβους αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο

Επιβιώνουν με σκλάβους αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο
Το ποσοστό του χρέους επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) βρίσκεται στο 83%, τη στιγμή που η Συνθήκη της Λισαβόνας προβλέπει ως ανώτατο όριο το 60%. Το δημόσιο χρέος υπερβαίνει τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχεί σε 24.771 ευρώ για κάθε πολίτη. Αν νομίζετε ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν κάποια χώρα της Αφρικής κάνετε λάθος αφού αφορούν τη χώρα που ουσιαστικά κυβερνά την Ελλάδα, έχοντας εξαθλιώσει τους πολίτες της. Τη Γερμανία
Διαβάστε τα οικονομικά στοιχεία της. Το χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού χρέους και ανέρχεται στα 1,28 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Σταματά τις κινητοποιήσεις ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Την άρση της αναστολής πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που βρισκόταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας αποφάσισαν να συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους, καθώς δεν συμφώνησαν με την απόφαση που έλαβε ο Π.Φ.Σ.

Κότες και γεράκια

Του Ν.Λυγερού

Όποια και να είναι η κατάσταση, σε οικονομικό επίπεδο, στην Ελλάδα, το μόνο σίγουρο που κατάφερε ήδη να αποδείξει το πλαίσιο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι ότι οι κότες είναι περισσότερες από τα γεράκια. Είναι λοιπόν καλό για όλους να το συνειδητοποιήσουμε, για να προχωρήσουμε ανάλογα δίχως να ποντάρουμε σε ψεύτικες ικανότητες, για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στα σημεία που διεκδικούμε. Ας αρχίσουμε πρώτα από το πιο σημαντικό σημείο. Η θέσπιση της Ελλάδας θα γίνει, γιατί είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας. Δεύτερον, οι περισσότεροι δεν θα βοηθήσουν για να γίνει. Τρίτον αυτοί που βοηθούν θα δυσκολευτούν από τους προηγούμενους.

Ναυτική τραγωδία στην Ινδονήσια

Τρεις άνθρωποι πνίγηκαν και τουλάχιστον 23 είναι αγνοούμενοι, όταν ποταμόπλοιο με περισσότερους από 100 επιβαίνοντες, βυθίστηκε στον ποταμό Μαχακάμ της Ινδονησίας.
Το δυστύχημα έγινε στην ανατολική επαρχία Καλιμαντάν της Ινδονησίας αργά το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα και οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνες για να εξακριβώσουν τι προκάλεσε τη βύθιση του ποταμόπλοιου.

O.Ρεν: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι στο πλευρό της Κύπρου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Κύπρου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, διαβεβαίωσε ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Συζητούμε, ανέφερε , «πως μπορούμε με τον καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές προκλήσεις της Κύπρου».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο κ. Ρεν , συνεργάζεται στενά και εποικοδομητικά με την Κυπριακή κυβέρνηση για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Χιλιάδες τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, όπου περισσότεροι από 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012.

Στο πληροφοριακό σύστημα taxisnet, το οποίο πλέον έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να διασταυρώνει ποιος έχει εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας, εμφανίζονται χιλιάδες ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη για τη χρονιά που διανύουμε, αλλά συγχρόνως έχουν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση κάποιο όχημα. Αυτός είναι και ο τρόπος διασταύρωσης των στοιχείων.

Τούρκοι βουλευτές μιλούν για "ελληνική κατοχή" σε νησιά του Αιγαίου!!!

Ερώτηση με την οποία κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος κατέθεσε στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ζητώντας να απαντηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Μπουλέντ Τεζτζάν.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΝΚΑ (που ειδικεύεται κυρίως στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ) ο βουλευτής αναφέρει πως «προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έχει υψωθεί η ελληνική σημαία» σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος και στο Κρητικό Πέλαγος στα νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι.

Οι Γερμανοί «μπλόκαραν» το πανευρωπαϊκό ταμείο για τις τράπεζες

Το Βερολίνο «μπλόκαρε» το σχέδιο της Κομισιόν για τη δημιουργία ενός νέου «υπερταμείου» για τις τράπεζες, που θα προσέφερε εγγυήσεις για τις καταθέσεις και κυρίως θα λειτουργούσε συμπληρωματικά με την ενιαία εποπτική αρχή τραπεζών, κατά τρόπο ώστε να διασφαλίσει πλήρως τη σταθερότητα στον τραπεζικό κλάδο στην Ευρωζώνη.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times - που μάλιστα υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της το σχετικό προσχέδιο της Κομισιόν – οι αντιρρήσεις της Γερμανίας ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει το σχέδιό της για ένα ενιαίο ταμείο εγγύησης των καταθέσεων, ύψους 5 τρισ. ευρώ στις τράπεζες της Ευρωζώνης, το οποίο επρόκειτο να παρουσιαστεί την Παρασκευή στους υπουργούς Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του Eurogroup.

Συμβούλιο Ευρώπης: Η λιτότητα απειλεί το σύστημα ασφάλισης

Το ελληνικό σύστημα ασφάλισης βρίσκεται υπό κατάρρευση εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, της διογκούμενης ανεργίας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, συμπεραίνει η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης σε απόφαση της που υιοθετήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και πρόκειται σύντομα να δοθεί στη δημοσιότητα.

Μάλιστα η Επιτροπή επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθούν οι παροχές της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, τουλάχιστον στα ελάχιστα επίπεδα που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση του πληθυσμού και να μην διαταραχθεί σοβαρά η κοινωνική ειρήνη.

Μήνυμα της Αλ Κάιντα προς τους Μουσουλμάνους: «Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς»

«Σκοτώστε κι άλλους Αμερικανούς», προτρέπει η Αλ-Κάιντα τους «αγανακτισμένους» μουσουλμάνους. Η «προσβλητική» ταινία είναι «ένα νέο κεφάλαιο στις σταυροφορίες κατά του Ισλάμ», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση. Η οποία μάλιστα χαρακτηρίζει τις επιθέσεις προς τους αμερικανικούς στόχους «θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων»..

«Όποιος συναντά Αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λίβυων του Ομάρ αλ-Μουχτάρ (φυσιογνωμία της λιβυκής αντίστασης απέναντι στους Ιταλούς αποικιοκράτες), οι οποίοι σκότωσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή», τονίζεται στην ανακοίνωση της Αλ Κάιντα, ενώ παράλληλα εγκωμιάζονται (!) οι επιθέσεις διαδηλωτών στην Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών.

ΠΑΤΡΑ: Χώρισαν πέντε αδέλφια και δεν τα’ αφήνουν ούτε να συναντηθούν!!!

Ενα δεύτερο δράμα ζουν πέντε αδέλφια από τα οποία τα τέσσερα είναι ανήλικα τα οποία πριν από λίγους μήνες είδαν το πάθος να οπλίζει το χέρι του πατέρα τους και να σκοτώνει τη μητέρα τους.
Στον απόηχο των όσων προηγήθηκαν και προκάλεσαν το έγκλημα στην οδό Νοταρά της Αγυιάς, τα τέσσερα ανήλικα ζουν από τότε χωρισμένα στα δυο ενώ ο μεγάλος τους αδελφός προσπαθεί να αναλάβει την ευθύνη της επιμέλειάς τους, αλλά η ελληνική γραφειοκρατία και δικαιοσύνη έχει άλλες προτεραιότητες.

Η Εξήγηση του Δημοσίου Χρέους (Bίντεο)



 Σχόλιο από ALEXANDER

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε το βίντεο.
Δείτε το και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. 

Μας λένε συχνά ότι το Δημόσιο (ή Κρατικό) Χρέος προκαλείται από κακοδιαχείριση των δημοσίων εξόδων, ή από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Και ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, ή η εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας. Αυτό, σύμφωνα με τον δημιουργό του βίντεο (www.mrquelquesminutes.fr) δεν είναι σωστό.

ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΡΧΙΣΕ


Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ !!
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο πρόβλημα του Ισλάμ στην Γάλλια κι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο --Αγγλία κτλ) ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ , ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
ΠΗΓΗ youtube

Κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα για τον Dow

Dow13.593,3753,51 0,40%  



  Nasdaq3.183,9528,12 0,89%  

H Wall Street χθες
Νέα άνοδο κατέγραψαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street στον απόηχο του νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ περιορίζοντας ωστόσο τα κέρδη τους μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο Egan - Jones.

Στα κέρδη της συνεδρίασης συνέβαλε επίσης η άνοδος του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο. Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις και οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο ανάλογη των εκτιμήσεων τον Αύγουστο ενώ η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 53,51 μονάδες (0,4%) κλείνοντας στις 13.593,37 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 28,12 μονάδων (0,89%) και έκλεισε στις 3.183,95 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 5,78 μονάδων (0,4%) κλείνοντας στις 1.465,77 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow ενισχύθηκε 2,2%, ο Nasdaq 1,5% ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,9%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 18 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 11 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Caterpillar κλείνοντας στα $93,17 με άνοδο 2,49 δολ. ή σε ποσοστό 2,75%. Ακολούθησαν η United Technologies με κέρδη 2,38% και κλείσιμο στα $82,45 και η Alcoa, η οποία έκλεισε στα $9,84 με άνοδο 2,18%.