Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης από το χθες στο σήμερα» - Αύριο, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής στις 19:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής αύριο το απόγευμα (φωτ.: EUROKINISSI/ Αργυρώ Αναστασίου)

Ίμια: Έξι λόγοι για τους οποίους ήταν αποστολή αυτοκτονίας η απογείωση του ελικοπτέρου

Το ελικόπτερο της φρεγάτας “Ναυαρίνο” απονηώθηκε στις 3.42 τα ξημερώματα της 31 Ιανουαρίου 1996, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας για να διαπιστώσει από χαμηλό ύψος με τη χρήση προβολέων την ύπαρξη τούρκων κομάντος στα δυτικά Ίμια.

Η συγκεκριμένη αποστολή έχει χαρακτηριστεί ότι ήταν ουσιαστικά μια αποστολή αυτοκτονιας για τους παρακάτω λόγους:

1. Αδικαιολόγητη εμμονή της πολιτικής ηγεσίας να απογειωθεί το ελικόπτερο

Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας να αποσταλεί το ελικόπτερο στα Ίμια ήταν άσκοπη, άκαιρη και

Τα Ίμια και ο παρασιτικός εκσυγχρονισμός

 Του Γιώργου Ρακκά

Στο θερμό επεισόδιο των Ιμίων συγκρούστηκαν στο εσωτερικό της Ελλάδας δυο εθνικές στρατηγικές, κατίσχυσε η κατευναστική, και… κέρδισε ο τουρκικός επεκτατισμός.

Για την στρατηγική του τελευταίου, το θερμό επεισόδιο είναι «η συνέχιση της διπλωματίας με άλλα μέσα», δηλαδή, τα Ίμια είναι ο δημιουργός του διπλωματικού μομέντουμ που αργότερα θα οδηγήσει στην τουρκική διπλωματική επιτυχία της Μαδρίτης.

Στο πλαίσιο της τουρκικής πολιτικής, η στρατιωτική πυγμή χρησιμοποιείται προκειμένου να αποσπάσει ωφέλειες στο πλαίσιο μιας ‘ειρηνικής διπλωματίας᾿. Ο τρόπος που κινείται ο τουρκικός

Πρόεδρος με τον κηδεμόνα του! Ο πατερναλισμός Αναστασιάδη και οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις του

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

«Θέλετε να συνεχίσει ο Αναστασιάδης; Ψηφίστε Αβέρωφ Νεοφύτου!». Μια πατερναλιστική τοποθέτηση του απερχόμενου Προέδρου, η οποία εκπέμπει νοοτροπία «αυτοκράτορα». Τι θέλει να αναφέρει με αυτό που είπε; Ότι θα συνεχίσει (στην εξουσία) μέσω του Αβέρωφ Νεοφύτου; Ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος με τον κηδεμόνα του. Το είπε μέσα στον ενθουσιασμό του κλίματος της προεκλογικής συγκέντρωσης και για να πείσει τους συναγερμικούς ψηφοφόρους! Για να βοηθήσει τον υποψήφιο του κόμματός του! Είναι προφανές πως δεν τον βοηθά κι αυτό το γνωρίζει, πρωτίστως ο ίδιος υποψήφιος Πρόεδρος. Αλλά δεν είναι αυτό το

Αλλαγές στην ΕΥΠ: Νέοι Υποδιοικητές ο Αντιστράτηγος ε.α Γεώργιος Κέλλης και ο Πρέσβης Ιωάννης Ραπτάκη

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται ο Πρέσβης κ. Ιωάννης Ραπτάκης και ο Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κέλλης στις θέσεις των δύο Υποδιοικητών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι Υποδιοικητές θα συνεργαστούν με τον Διοικητή για την εκπλήρωση τής αποστολής τής Υπηρεσίας για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, στο πλαίσιο και των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ΕΥΠ που έλαβε η Κυβέρνηση, με στόχο τη ριζική αναδιάρθρωσή της.

Ανδραβίδα: O μοιραίος ελιγμός του Phantom – Κανένα περιθώριο αντίδρασης για τους δύο ιπτάμενους – Εκπαίδευση στα όρια και το σκληρό τίμημα

Ο «σκληρός» τακτικός ελιγμός του Phantom μόλις 100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας απέβη μοιραίος για τους δύο ιπτάμενους. Σε μια άσκηση ναι μεν υψηλής δυσκολίας την οποία όμως είχαν εκτελέσει αρκετές φορές στο παρελθόν οι δύο έμπειροι πιλότοι της 338 Μοίρας Δίωξης Βομβαρδισμού «ΑΡΗΣ». Απότομος ελιγμός με πολλά g που φέρνει το αεροσκάφος και τους ιπτάμενους στα όρια τους. Με στόχο να φέρουν γρήγορα το μαχητικό σε καινούργια θέση, να το επανατοποθετήσουν στο χώρο προκειμένου να κερδίσουν το πλεονέκτημα. Ενώ σε κάθε περίπτωση είτε μηχανικής βλάβης είτε λανθασμένου υπολογισμού από τον κυβερνήτη ο χρόνος αντίδρασης είναι μηδαμινός. Και αυτή φαίνεται ότι ήταν η αιτία της μη ενεργοποίησης του συστήματος εκτίναξης που διαθέτει το Phantom όπως και όλα τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας. Το γεγονός ότι ανάμεσα στα

Προς πιστοποίηση IDE και LOTUS από την ΕΣΑΑ

Στις εγκαταστάσεις της INTRACOM DEFENSE (IDE) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της εταιρείας με την Εθνική Στρατιωτική Αρχή Αξιοπλοΐας (ΕΣΑΑ), για την έναρξη της διαδικασίας έγκρισής της ως οργανισμού σχεδίασης στρατιωτικών αεροναυτικών προϊόντων (Military Design Organisation Approval – MDOA), σύμφωνα με τις στρατιωτικές ευρωπαϊκές απαιτήσεις αξιοπλοΐας (EMAR Part 21).

Ταυτόχρονα, η IDE εκκινεί τη διαδικασία πιστοποίησης από την ΕΣΑΑ, του Χαμηλής Παρατηρησιμότητας Συστήματος μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους «LOTUS»,

Rafale: Βόμβες ενός τόνου και για τα ελληνικά μαχητικά - Πιστοποίηση της βόμβας AASM 1000 GS των 1.000 κιλών για τα Rafale F4.

Rafale: Βόμβες ενός τόνου και για τα ελληνικά μαχητικά θα περιλαμβάνονται στον μελλοντικό εξοπλισμό τους.

Η Γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA) εξήγγειλε την πιστοποίηση της βόμβας AASM 1000 GS των 1.000 κιλών για τα Rafale F4.

Η βόμβα θα χρησιμοποιηθεί από την Αεροπορική και Διαστημική Δύναμη και το Γαλλικό Ναυτικό από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, σύμφωνα με ανακοίνωση της DGA, γράφει το defensemirror.com.

Τα Rafale, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά όταν θα γίνει μελλοντικά η αναβάθμισή τους σε F4 (σ.σ. όλα τα Rafale έχουν αυτή τη δυνατότητα), θα μπορούν να μεταφέρουν έως και τρεις AASM 1000 (μία στην κοιλιά και μία κάτω από κάθε πτέρυγα).

Ανέθεσαν σε τουρκική εταιρεία θα φτιάξει κρίσιμο λογισμικό πληροφοριών στο παγκόσμιο σύστημα του ΝΑΤΟ

 FILE PHOTO: Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ. EPA, FABIO FRUSTACI

Την ίδια ώρα που η Τουρκία βρίσκεται ουσιαστικά με το ένα πόδι εκτός του ΝΑΤΟ και αυξάνονται οι επικρίσεις για τις σχέσεις της με τη Ρωσία και το Ιράν, η συμμαχία φέρεται να αναθέτει σε μια δική της εταιρεία την ανάπτυξη κρίσιμου λογισμικού.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του trtworld

Η STM, μια τουρκική κρατική αμυντική εταιρεία, ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει δύο μεγάλες συμβάσεις σχετικά με την κατεύθυνση, τη συλλογή, τη διαδικασία, τη διάδοση και τη χρήση πληροφοριών πληροφοριών εντός του ΝΑΤΟ.

F-4 Phantom & low level penetration and attack… Ο ρεαλισμός στην εκπαίδευση των Αεροπόρων έχει ενίοτε κόστος

Low level penetration-attack. Η ρεαλιστική εκπαίδευση εγκυμονεί πάντα κινδύνους. Πολλά γράφονται και πολλά λέγονται κάθε φορά που έχουμε ένα μείζον ατύχημα ή δυστύχημα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ιδίως όμως όταν πρόκειται για συντριβή μαχητικού αεροσκάφους, οι διαστάσεις που λαμβάνει μέσω της δημοσιότητας είναι πολύ μεγάλες και συχνά οδηγούν στην εξαγωγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από την κοινή γνώμη, πλήττοντας την προσπάθεια προσέλκυσης στην Πολεμική Αεροπορία των “best and brightest”. Ας επιχειρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε τα βασικά και ουσιώδη, όχι να εξάγουμε συμπεράσματα σχετικά με την συντριβή του F-4E AUP, κατά τις πρωινές ώρες της 30ης Ιανουαρίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα παραχωρήσουμε άρματα μάχης Leopard γιατί μας είναι απαραίτητα»

Σε συνέντευξη του στο Nikkei Asia ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η χώρα μας δεν θα παρέχει άρματα μάχης στον ουκρανικό στρατό. Συγκεκριμένα τόνισε: «Έχουμε παράσχει σημαντική στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία όπως π.χ. με μεταγωγικά, αλλά δεν θα δώσουμε Leopard-2 για τον απλό λόγο ότι μας είναι απολύτως απαραίτητα για την αμυντική μας στρατηγική. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε την Ουκρανία αλλα όχι σε βάρος των αμυντικών δυνατοτήτων μας».

Αναφορικά με το διπλωματικό πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο πρωθυπουργός επισήμανε πως: «Δεν ανησυχώ για μία πιθανή σύγκρουση.

Πτώση F-4 Phantom: Φλώρος και Μπουρολιάς στο σπίτι της οικογένειας Τουρούτσικα

  Βασίλης Σκουλαράκος

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΑ μετέβησαν στην Αρκαδία προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του αδικοχαμένου Υποσμηναγού.

Συγκλονισμένη είναι η στρατιωτική ηγεσία από την είδηση της πτώσης του F-4 Phantom δυτικά του Κατακόλου, το οποίο οδήγησε στον θάνατο τον 29χρονο Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ ο κυβερνήτης Σμηναγός, Ευστάθιος Τσιτλακίδης συνεχίζει να αγνοείται.

Από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς έδωσαν εντολή να σπεύσουν κοντά στις οικογένειες ψυχολόγοι για να τους στηρίξουν ψυχολογικά, ενώ ενημέρωσαν πως άμεσα θα βρεθούν δίπλα τους.

Η Δύση στριμώχνει (επιτέλους) τον Ερντογάν

  Γιάννης Τσαπρούνης 

Ο Ταγίπ Ερντογάν εδώ και αρκετά χρόνια έχει βάλει την Τουρκία σε εξαιρετικά επικίνδυνη τροχιά. Η παραληρηματική ρητορική και οι προκλήσεις κατά της Ελλάδας κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα.

ΔΕΝ είναι, όμως, μόνο τα Ελληνοτουρκικά. Ο Ερντογάν προσπαθεί να παίζει τον καλό και κακό «αστυνομικό» σε όλα τα γεωπολιτικά παιχνίδια.

Η Τουρκία έχει εισβάλει στη Συρία. Εχει στείλει στρατιωτικούς και έχει δώσει χρήμα στην παράνομη μεταβατική κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη. Εχει προχωρήσει σε στρατιωτικές συμφωνίες με αρκετά κράτη της Αφρικής. Εχει εξαιρετικές σχέσεις με το Κατάρ, αλλά και με το Ιράν. Συμμετείχε έμπρακτα στην πολεμική σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας. Εκβιάζει διαρκώς την Ελλάδα και την Ευρώπη ανοιγοκλείνοντας τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών.

Συγκλονίζει η σύζυγος του Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσε στα Ίμια: Έδωσε τη ζωή του για την Πατρίδα - Είμαι περήφανη (Βίντεο)

Ήταν τέλη Ιανουαρίου του 1996, όταν οι Τούρκοι αμφισβήτησαν την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή των Ιμίων. Στην εκπομπή «365 Στιγμές», η Σοφία Παπαϊωάννου παρουσιάζει τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν εκείνη τη νύχτα, μέσα από τις αναμνήσεις των τριών γυναικών, που θρήνησαν τους συζύγους τους, τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που σκοτώθηκαν στην πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου.

Η Λεμονιά Κότογλου, η Ειρήνη Ζωγραφάκη και η Ματίνα Αναγνωστοπούλου, οι τρεις σύζυγοι των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που σκοτώθηκαν στην πτώση του ελικοπτέρου στα Ίμια, μιλούν για πρώτη φορά στην εκπομπή «365 στιγμές» και τη Σοφία Παπαϊωάννου.

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα προηγούμενο βίαιης αλλαγής συνόρων

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, καθώς ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο Ουκρανικό και στην εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε ότι «θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε, να δημιουργηθεί ένα προηγούμενο ότι τα σύνορα μπορούν να αλλάξουν με τη βία και ότι δεν θα υπάρχει σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο»

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε «στη δική μας γειτονιά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο γείτονα -και αναφέρομαι στην Τουρκία» για να προσθέσει ότι «έχουμε λοιπόν έναν πρόσθετο λόγο για να είμαστε πολύ υποστηρικτικοί προς την Ουκρανία στη μάχη που δίνει για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει ένα ανεξάρτητο, ελεύθερο και κυρίαρχο έθνος.»

Φοβού τους έξι της αντιπολίτευσης και «δώρα» φέροντες...

 Νίκος Μελέτης

Βαριά σφραγίδα στην τουρκική εξωτερική πολιτική βάζει ο Τ. Ερντογάν, καθώς βασικές επιλογές του έχουν μετατραπεί σε εθνική πολιτική από την οποία δεν έχει πρόθεση να αποστεί και η Αντιπολίτευση πέραν ορισμένων διαφοροποιήσεων στις σχέσεις με την Δύση, όπως δείχνει το προγραμματικό κείμενο Κοινής Πολιτικής των Έξι που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τα έξι αντιπολιτευόμενα κόμματα που έχουν δεσμευθεί να παρουσιάσουν κοινό υποψήφιο απέναντι στον Τ. Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο Πολιτικής Συμφωνίας που έχει και αναφορές στην εξωτερική πολιτική αλλά και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Γιατί η Τουρκία συζητά με τη Μ. Βρετανία για την αγορά Eurofighter

Του Paul Iddon

Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για την αγορά ενός πακέτου όπλων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνονται 24 με 48 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon. Οι συνομιλίες αυτές διεξάγονται, καθώς μια άλλη συμφωνία –αυτή με τις ΗΠΑ για την προμήθεια 40 προηγμένων F-16 Viper Block 70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού ύψους 20 δισ. δολαρίων– βρίσκεται στον αέρα λόγω της αντίθεσης του Κογκρέσου. Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα έβλεπε θετικά την απόκτηση των Eurofighter για διάφορους λόγους.

Τουρκικός εκνευρισμός για F-16, Μενέντεζ και Σουηδία

Μανώλης Κωστίδης 

Απευθυνόμενος στις ΗΠΑ και στο Κογκρέσο -και κάνοντας αναφορά στον Ρόμπερτ Μενέντεζ- ο Ιμπραΐμ Καλίν υπογράμμισε ότι, «εάν το πρόγραμμα F-16 εξαρτηθεί από την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, θα ήταν προτιμότερο να μην το βάλουν καθόλου στην ατζέντα τους». 

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Βολές κατά πάντων, με αιχμή τα εξοπλιστικά και τα αιτήματα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, εκτόξευσε εκ νέου η Αγκυρα, αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν.

Απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Αυτόνομη Διοίκηση της Ράκα

Στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Ράκα, ο Ειδικός Απεσταλμένος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη Βόρεια και Ανατολική Συρία ( Ροζάβα), Νίκολας Γκρέιντζερ, επισκέφθηκε την έδρα του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης (DAA) της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα.

Συζητήθηκαν οι προκλήσεις ασφαλείας και οι πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εργασία εκεί, ιδιαίτερα η επείγουσα ανάγκη ανακατασκευής των υποδομών της πόλης. 

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για την απελευθέρωση της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), εκτιμάται ότι το 90% της υποδομής της πόλης υπέστη ζημιές ή καταστράφηκε.

Τι συνέβη τη νύχτα των Ιμίων

 

Tρεις αντιναύαρχοι ε.α.  οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων ήταν κυβερνήτες σε πολεμικά πλοία αφηγούνται στη «Ζούγκλα» πως έζησαν αυτά τα 24ωρα μέχρι την αποκλιμάκωση. 

Πώς θα φτάσει το ΚΚΕ στην εξουσία;


Τι ακριβώς φοβάται το #ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για το μπλόκο της κυβέρνησης στο κόμμα #Κασιδιάρη;

Α. Παπανικολάου: Δεν έχουν όριο οι Τούρκοι, 20 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου

 
Ο Αντιπτέραρχος ε.α., Αθανάσιος Παπανικολάου μιλάει στο NaftemporikiTV

Ι. Παπαφλωράτος: H αγωνία του Ερντογάν για τις εκλογές τον οδηγεί σε ακραίες θέσεις και ενέργειες

 

Ο Διεθνολόγος, Ιωάννης Παπαφλωράτος μιλάει στο NaftemporikiTV

Σάββας Καλεντερίδης: Μοιρολόι για τους δύο χειριστές του Phantom

 

Σάββας Καλεντερίδης: Μοιρολόι για τους δύο χειριστές του Phantom

Πτώση Phantom: Αγωνία για τον εντοπισμό του κυβερνήτη |Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 31/01/2023|OPEN TV

 

1. Πτώση Phantom: Αγωνία για τον εντοπισμό του κυβερνήτη
2. Πτώση Phantom: Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας
3. Πτώση Phantom: Δύο ελικόπτερα συνεχίζουν να «χτενίζουν» την θαλάσσια περιοχή
4. Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας
5. Νίκος Δένδιας: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός ατυχήματος στο Αιγαίο

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

 


1. Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δεύτερη άλωση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
2. Φενέκος και Κλάψης για τις τουρκικές προκλήσεις και τις εκλογές στην Τουρκία
3. Οι μυστικές υπηρεσίες στη Γερμανία φοβούνται κύμα μίσους και έντασης

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται και ετοιμάζεται για πόλεμο» - Στοχοποίηση Μητσοτάκη και Φλώρου | Σήμερα | 31/01/2023

 

1. O Ιμάμογλου κοροϊδεύει και μιμείται τη συμπεριφορά του Ερντογάν
2. Σόου του Ερντογάν με «κατσάδα» σε νομάρχη, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες
3. Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία
4. Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται και ετοιμάζεται για πόλεμο» - Στοχοποίηση Μητσοτάκη και Φλώρου
5. Η Τουρκία φέρνει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο τη συμφωνία με τη Λιβύη
6. Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ: Ο Ερντογάν παίζει το τελευταίο του χαρτί που είναι η εθνικιστική συσπείρωση
7. Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ:Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει προτάσεις και καταφεύγει σε ύβρει