Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Το Παλίμψηστο του Γαληνού: Πώς οι αρχαίοι Έλληνες θεράπευαν τις ασθένειες

Μια μετάφραση του 6ου αιώνα από το έργο ενός από τους σημαντικότερους αρχαίους Έλληνες γιατρούς ανακαλύφθηκε σε ένα δερματόδετο χειρόγραφο.

Το έργο του Γαληνού ήταν κρυμμένο κάτω από το κείμενο χριστιανικών ύμνων 1000 ετών. Ένας ερευνητής δήλωσε στους New York Times ότι οι ιδέες του Γαληνού για τα φάρμακα ήταν «εντελώς τρελές», αλλά το παλίμψηστο κείμενο περιέχει σημαντικές ενδείξεις για το πώς οι αρχαίοι Έλληνες θεράπευαν τις ασθένειες.

Η τουρκική βαρβαρότητα

Του Ν. Λυγερού

Η τουρκική βαρβαρότητα δεν εμφανίστηκε μόνο στη φάση των γενοκτονιών των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Ούτε είναι πρόσφατη, κατά των Κούρδων. Και το 1974, στην εισβολή της Κύπρου, η ίδια η βαρβαρότητα έθαβε τους Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους ζωντανούς για να μην ξοδέψουν ούτε μία σφαίρα για την εκτέλεσή τους. Έτσι βλέπουμε με ξεκάθαρο τρόπο χωρίς προκαταλήψεις, ότι αυτή η υποτίθεται ειρηνευτική επιχείρηση με το όνομα Αττίλα που είναι βέβαια χαρακτηριστικό, δεν ήταν παρά μια βαρβαρότητα.

Το φυσικό αέριο ως πράσινη ενέργεια

Του Ν. Λυγερού

Όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθορίσει ότι το φυσικό αέριο ανήκει στις πράσινες ενέργειες. Δεν είναι βέβαια μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας αλλά η καύση του παράγει νερό και διοξείδιο του άνθρακα. Το τελευταίο είναι 30 φορές καλύτερο από το μεθάνιο όσον αφορά στο φαινόμενο θερμοκηπίου. Κι ενώ αυτό είναι γνωστό σε όλους τους ειδικούς, έχουμε ακόμα άτομα, τα οποία λόγω κομματισμού και ιδεολογίας κατοχικών καθεστώτων, δεν μπορούν να αποδεκτούν ότι υπάρχει τεχνολογική εξέλιξη.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Οι... Μπαχάμες εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία κατά των ΗΠΑ: "Μην ταξιδεύετε εκεί γιατί κινδυνεύετε"!

Του Πάνου Δαμουλιάνου
Από το pronews
 
Το υπουργείο Εξωτερικών στις Μπαχάμες εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ, ενημερώνοντας τους πολίτες του που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην χώρα αυτή, να αποφύγουν τις Πολιτείες που συνέβησαν οι σφαγές με τον θάνατο των δύο Αφροαμερικανών, τον θάνατο των πέντε αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων 11.