Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Σάλπιγξ Ελληνική

Η πρώτη έντυπη εφημερίδα στην Ελλάδα, που εκδόθηκε την 1η Αυγούστου 1821 στην επαναστατημένη Καλαμάτα. Τυπώθηκε στο μικρό τυπογραφείο, που είχε φέρει ο Δημήτριος Υψηλάντης από την Τεργέστη. «Επιστάτη και εκδότη» όρισε τον ιερωμένο Θεόκλητο Φαρμακίδη, με προϋπηρεσία στον Τύπο («Λόγιος Ερμής») και πανεπιστημιακή μόρφωση.

Στο πρώτο του άρθρο ο Φαρμακίδης σημειώνει:
 
Εις τας παρούσας περιστάσεις της Ελλάδος, ότε το ελληνικόν γένος, μη υπομένον τον βαρύν της τυραννίας ζυγόν, τον οποίον έφερεν αναξίως αιώνας ολοκλήρους, απεφάσισεν υπό την προστασία της Θείας Προνοίας, να πιάση τα όπλα, διά να αναλάβη την οποίαν απώλεσεν αυτονομίαν, είναι αναγκαιοτάτη εφημερίς εις την Ελλάδα εκδιδομένη.

Πώς με πυραύλους στα νησιά θέτεις τους Τούρκους εκτός Αιγαίου

Έτσι τίθενται εκτός Αιγαίου οι Τούρκοι

Του ΚΩΣΤΑ ΓΡΙΒΑ

Η πυραυλική αρχιτεκτονική τεράστιων δυνατοτήτων, που αναπτύσσουν οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσε να έχει μόνο θεωρητικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, εάν η φιλοσοφία αυτής της αρχιτεκτονικής, όπως και ορισμένες πτυχές της, δεν ήταν σαν να έχουν φτιαχτεί για το περιβάλλον του Αιγαίου.

Για όσους, λοιπόν, θέτουν στον πυρήνα της ελληνικής στρατηγικής την ενίσχυση των σχέσεων με τις

Το τηλεσκόπιο "Αρίσταρχος" επιλέχθηκε για επίγειος σταθμός του ESA

Η πρώτη σύζευξη στην Ευρώπη επίγειου σταθμού με γεωστατικό δορυφόρο μέσω laser πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη σύζευξη του τηλεσκοπίου "Αρίσταρχος" που βρίσκεται στο όρος Χελμός με τον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, Alphasat. 

Η σύζευξη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Θανάση Στάβερη και υλοποιήθηκε σε συνέχεια της επιλογής του "Αρίσταρχου" (που αποτελεί ερευνητική υποδομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) για την κατασκευή του πρώτου επίγειου σταθμού για την επόμενη γενιά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της Ευρώπης. 

Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. : ¨Στην Θράκη λειτουργούν πάνω από 100 μειονοτικά σχολεία, ενώ στην Κωνσταντινούπολη 3¨…

Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα με αβάσιμες κατηγορίες και ψευδείς ειδήσεις.

Η Ελληνική πλευρά απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές.

Η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, συνεχίζει να εφαρμόζει πιστά τις προβλέψεις της συνθήκης της Λωζάννης.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αριθμεί περίπου 120.000 μέλη. Η ελληνική στην Τουρκία έχει συρρικνωθεί σε μόλις 3.000. Την στιγμή που την εποχή της Λωζάννης ήταν ισάριθμες.

¨΄Ενας ψύλλος (Ελλάδα) μετά από το 1974 προκαλεί την Τουρκία και εξοπλίζεται¨…(Βίντεο)

Ο  Μεσούτ Χακκί Τζασίν-σύμβουλος του Ερντογάν, ανάμεσα σε άλλα στο παρακάτω βίντεο, είπε και τα εξής :


“Ένας κανονικός Έλληνας δεν πρέπει να καβγαδίζει με Τούρκο, διότι ξέρει πως θα φάει ξύλο.
….
Τώρα ένας ψύλλος σηκώνεται και έναντι σε ένα μεγάλο κράτος σαν την Τουρκία, μετά από το 1974 μας προκαλεί και εξοπλίζεται”

Ερντογάν: Εν όψει της “επερχόμενης πτώσης” η μεγάλη εσωτερική απειλή για την Ελλάδα

Αφορμή του σημερινού σχολίου είναι ένα ενδιαφέρον και άκρως «τολμηρό» άρθρο του Απόστολου Δοξιάδη στο protagon.gr, που αφορούσε την πρόβλεψη του συγγραφέα για το επερχόμενο τέλος του καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία. Ή μάλλον, τοποθετώντας το ακριβέστερα, την «αποκαθήλωση» του Τούρκου ηγέτη, καθώς πολλοί σημερινοί «αυλικοί» του θα έχουν τον ρόλο του Ιούδα που πρόδωσε τον Χριστό. Ο Ερντογάν θα τελειώσει το αργότερο μέχρι την 100η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας…

Του ΖΑΧΑΡΙΑ Β. ΜΙΧΑ
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Στην εισαγωγή του άρθρου ο Δοξιάδης αναφέρει: «Ο τρόπος με τον οποίο θα καταρρεύσει ο μέχρι

Άνω κάτω τα Σκόπια: «Στη Δημοκρατία του Κρούσεβο δεν συμμετείχαν Σλαβομακεδόνες…μόνο Αλβανοί Βούλγαροι και Βλάχοι»

Σάλος προκλήθηκε στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων όταν «Ένας καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τέτοβο, που χρηματοδοτείται από το κράτος της  Βόρειας Μακεδονίας, ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Δημοκρατίας του Κρούσεβο οι Αλβανοί έδωσαν όπλα, οι Βούλγαροι συμμετείχαν στην εξέγερση του Ίλιντεν και δεν υπήρχαν καθόλου Σλαβομακεδόνες!", όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Αλβανός καθηγητής Νέμπι Ντερβίστι το ισχυρίστηκε αυτό στη δημόσια κρατική τηλεόραση, ο οποίος «δεν δίστασε να προσβάλει τον μακεδονικό λαό και να παραποιήσει την ιστορική αλήθεια".