Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Μέγαρα: Οι «άγνωστες» πυραμίδες που δεσπόζουν στην περιοχή (Βίντεο)

Δύο χωμάτινοι λόφοι που μοιάζουν με αρχαίες πυραμίδες δεσπόζουν καταμεσής της πεδιάδας των Μεγάρων. Είναι γνωστοί ως «Κουρμουλοί» και σχηματίστηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια.
Έχουν ύψος 25 περίπου μέτρα κι απέχουν μεταξύ τους 30 μέτρα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται κι ένας τρίτος χωμάτινος λόφος κωνικού σχήματος.
Έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες σχετικά με τη δημιουργία τους. Κατά μία εκδοχή πρόκειται για τύμβους που κρύβουν μέσα τάφους αρχαίων Μεγαρέων. Η άποψη αυτή υποστηρίζεται λόγω της αναφοράς του Παυσανία ότι το μνήμα του Καρός, του πρώτου βασιλιά των Μεγάρων ήταν ανάχωμα από γη.

Η Ουαλία απαγορεύει το κάπνισμα και στους εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους

Θα γίνει η πρώτη χώρα που επιβάλλει καθολική απαγόρευση - Το νέο μέτρο τίθεται σε εφαρμογή το καλοκαίρι του 2019

Η Ουαλία γίνεται η πρώτη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα απαγορεύσει με νόμο το κάπνισμα και τους εξωτερικούς ανοιχτούς χώρους.

Στόχος του νέου νόμου είναι να δημιουργηθεί η συνείδηση στους πολίτες, προκειμένου να αποφεύγουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια σε χώρους γύρω από νοσοκομεία, σχολεία και παιδότοπους.

Απειλές Τσαβούσογλου κατά ΗΠΑ: Εάν δεν μας δώσετε τα F-35, θα κλείσουμε τη βάση στο Ιντσιρλίκ

Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: «ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ S-400 – ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ»
Μεβλούτ Τσαβούσογλου | F-35: Με τη φωτιά δείχνει να παίζει πλέον ξεκάθαρα η γειτονική Τουρκία, απειλώντας ευθέως τις ΗΠΑ με εκτοπισμό όλων των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το deal για την αγορά των μαχητικών F-35.

Ιωνάς: 27 στις 28 χώρες της ΕΕ παρακολουθούν συνδιαλέξεις

Από το  philenews

Για το επίμαχο θέμα της παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων τοποθετήθηκε εκ νέου στη Βουλή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, στηρίζοντας για άλλη μια φορά τη θέση ότι θα πρέπει να επιτραπεί, καθότι πρόκειται όπως είπε, για ένα αναγκαίο μέτρο για να επιτελέσει η Αστυνομία το έργο της πιο αποτελεσματικά.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, «είναι ένα μέσο το οποίο χρησιμοποιείται και αξιοποιείται από όλα τα κράτη μέλη για την διερεύνηση των σοβαρών ποινικών αδικημάτων και ειδικότερα του οργανωμένου εγκλήματος, πλην από την Κύπρο.

Νέα ανατροπή στο Σκοπιανό: Αρνείται το «erga omnes» ο Ιβάνοφ(Βίντεο)

Για κατ' αρχήν συμφωνία είχε μιλήσει νωρίτερα ο Ζόραν Ζάεφ - Τσίπρας και Καμμένος να ενημερώσουν τους Έλληνες για το ονοματολογικό, ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία - Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει τέσσερα ερωτήματα στην κυβέρνηση
Νέα δεδομένα στο Σκοπιανό ζήτημα θέτει η άρνηση του Σκοπιανού προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ να αποδεχθεί μία λύση στο ονοματολογικό για συνολική χρήση ή erga omnes, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις περί «κατ' αρχήν» συμφωνίας του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ.