Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

39 χρόνια μετά - Η Αμμόχωστος πόλη φάντασμα(ΦΩΤΟ)



Aπό το onalert

Πόλη φάντασμα η Αμμόχωστος μετά από την τουρκική εισβολή το 1974. Τα Βαρώσια ένα τουριστικό θέρετρο προορισμό ακόμη και διασημοτήτων όπως η Ελίζαμπεθ Τέηλορ και η Μπριζίτ Μπαρντό, είναι πια μια συνοικία “νεκρή”.

Ξενοδοχεία, εστιατόρια, πολυόροφα και πρωτοποριακά για εκείνη την εποχή κτίρα ρημάζουν.

Οι φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές.

Ο Αλέξανδρος στους θρύλους της παγκόσμιας μυθιστορίας

Από το macedoniahellenicland
 
Η μοναδική φυσιογνωμία του Αλέξανδρου, ηρωική, ονειροπόλα και αποφασισμένη ν' αφήσει το σημάδι της στον κόσμο, κατάφερε να ασκήσει τόσο βαθειά επιρροή στα μέρη από τα οποία πέρασε και στους λαούς τους οποίους κατέκτησε ώστε  2.300 χρόνια μετά ο θρύλος του παραμένει ζωντανός, ακέραιος ή ενσωματωμένος στις  μυθιστορίες τους, ως ακραίο δείγμα θάρρους και σοφίας που ξεπερνάει τα ανθρώπινα και αγγίζει το θείο.  Οι πάμπολλοι θρύλοι που  ακολουθούν τον μόνο όντως Μεγάλο  της Ιστορίας, ξεκινούν πολύ πριν τη γέννηση του..

Πρόεδρος εκπαιδευτικών στον Στουρνάρα: Υπογράφετε ότι δεν θα απολυθεί κανείς; - Στουρνάρας: Οχι

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οι εκπαιδευτικοί προειδοποίησαν τον υπουργό πως με τα σημερινά δεδομένα τα σχολεία δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο και προανήγγειλαν μεγάλες κινητοποιήσεις.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα για αδιαλλαξία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας είπε ότι χάρηκε που μας είδε, εμείς πάλι καθόλου, του είπαμε».

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη -Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ – Αρη και 51 συλλήψεις

Σοβαρότατα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στους δρόμους της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του φιλικού αγώνα μεταξύ του Απόλλωνα και του ΠΑΟΚ, ανάμεσα σε οπαδούς του δικεφάλου του βορρά και του Αρη.
Η αστυνομία προχώρησε σε 51 συλλήψεις ατόμων ηλικίας από 14 ως 31 ετών, ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματισμοί.

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη Δωδώνη -Απλήρωτοι κτηνοτρόφοι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις

Αναψαν τα αίματα και προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς των ΜΑΤ και εκατοντάδες κτηνοτρόφους από την Ήπειρο, οι οποίοι έριξαν την πύλη των εγκαταστάσεων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στα Ιωάννινα και εισέβαλαν στο χώρο. Η αντίδραση των ΜΑΤ ήταν άμεση και προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους κτηνοτρόφους οι οποίοι απάντησαν με πετροπόλεμο.

Φοβήθηκαν την επίταξη -Ελυσαν κάβους οι υδροφόρες και πάνε νερό στα νησιά

Λύθηκε τελικά το πρόβλημα της μεταφοράς νερού στην Αίγινα αφού ο πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να προχωρήσει σε επίταξη τους υδρομεταφορείς.
Ο κ.Μιχελάκης είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Πειραιά ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που δημιούργησαν το σοβαρό αυτό πρόβλημα και στη συνέχεια ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό, ο οποίος του είπε να τους επιτάξει.

Στουρνάρας: Ο ΦΠΑ μειώθηκε -Λουκέτο σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Επεσαν οι υπογραφές για το πρωτόκολλο συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επαγγελματίες για την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%, με τον υπουργό Οικονομικών όμως να προειδοποιεί ακόμα και με λουκέτο όσους επιμένουν να φοροκλέβουν και να μην εκδίδουν αποδείξεις. Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα και το ειδικό σήμα που θα προμηθεύονται οι επαγγελματίες που θα ρίχνουν τις τιμές.
Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5 % στα τρία

Κυριολεκτικά η έξυπνη σκόνη ανοίγει δρόμο μεταξύ εγκεφάλου και υπολογιστή για την «παρακολούθηση του μυαλού σου»

Μετάφραση από το activistpost Άγνωστος R , Επιμέλεια κειμένου Αφύπνιση συνείδησης

Κάποιοι θα έχετε ακούσει για την ''Έξυπνη Σκόνη'' :


 Νανοσωματίδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν δίκτυα αισθητήρων για ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντολογικών ή εφαρμογών ασφαλείας. 

Τώρα όμως κυριολεκτικά η έξυπνη σκόνη για το μυαλό προτείνεται σαν το επόμενο βήμα για την δημιουργία διασύνδεσης μεταξύ εγκεφάλου και υπολογιστή. 

Αυτό το σύστημα επίσημα αποκαλείται «νευροσκόνη» και χρησιμεύει για την «παρακολούθηση του εγκεφάλου εκ των έσω». 

Παγκόσμια οικονομική βόμβα η διαρροή μεθανίου στην Αρκτική!

Επιστήμονες από το ολλανδικό πανεπιστήμιο Erasmus πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της μεγάλης διαρροής υποθαλάσσιου μεθανίου στην Αρκτική και υποστηρίζουν πως πρόκειται για παγκόσμια ωρολογιακή οικονομική βόμβα, καθώς η αρνητική επίπτωση που έχει στο περιβάλλον μπορεί να κοστίσει έως και 60 τρισ. δολάρια.

Οι επιπτώσεις θα γίνουν αρχικά πιο αισθητές στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature. Οι επιστήμονες ανησυχούν επίσης και για την αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλείται από την εκροή μεθανίου. Μεγάλες ποσότητες μεθανίου έχουν συγκεντρωθεί στην επιφάνεια της Αρκτικής, όμως αυτό που προκαλεί τρόμο στους ειδικούς είναι η εξίσου μεγάλη ποσότητα που έχει συγκεντρωθεί κάτω από την παγωμένη θάλασσα.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ “ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ” ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ!

Σ01Φ11

“Ομοβροντία” με 200 ΑΦΜ, προφανέστατα για αγορά της απαξιωμένης Γης.
Αγαπητοί κ&κ του olympia
Πρίν απο μερικές ημέρες περίππου 200 Γερμανοί πολίτες, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου τους, πήραν Α.Φ.Μ.. Τί σημαίνει αυτό….
Πολύ απλά, για να αποκτήσεις περιουσία σε μια χώρα θα πρέπει να έχεις Α.Φ.Μ. στην εν λόγω χώρα. Σίγουρα όμως το να αιτηθούν 200 πρόσωπα ταυτόχρονα (και ειδικά Γερμανοί), έκδοση Α.Φ.Μ.
α)Είναι οργανωμένο απο το εξωτερικό για να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία(κατα προτίμηση φιλέτα), και

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού "Η γεωργία του ζεόλιθου"(Βίντεο)

                                                    Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
                                                            "Η γεωργία του ζεόλιθου".
                                       Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου "Μαρία Λιουδάκη",
                                          Ιεράπετρα.Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, ώρα: 20:30

Κρούσμα φυματίωσης σε Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών στην Αθήνα. Δεκάδες μαθητές ελέγχονται. Πόσο κοντά είναι μια «Επιδημία» κύριοι Πολιτικοί; Εξ’ αιτίας σας βεβαίως...

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2013

Αυτές τις ημέρες, κάμποσες δεκάδες οικογένειες της Αθήνας υπέστησαν ένα σοκ.
Έλαβαν μια επιστολή από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών των παιδιών τους με courier.
Ασυνήθιστο.
Και μάλιστα καλοκαιριάτικα. Μέρες που πιθανότατα – τουλάχιστον κάποιες παλαιότερες εποχές – οι περισσότεροι θα έλειπαν σε διακοπές.

ΤΟ "ΣΥΓΧΡΟΝΟ" ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ "Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να κλείνονται στο σπίτι"

«Δεν συνάδει με τους καλούς τρόπους μας η επίδειξη της εγκυμοσύνης. Δεν μπορούν οι έγκυες να κυκλοφορούν στους δρόμους με την κοιλιά. Καταρχάς δεν είναι αισθητικό. Η έγκυος μπορεί να πηγαίνει βόλτα με το αυτοκίνητο, συνοδεία του συζύγου της».  
 
Αυτά είπε στην τουρκική τηλεόραση ο ειδικός για θέματα ισλαμικού μυστικισμού και δικηγόρος Ομέρ Τουγρούλ Ινάντσερ, προκαλώντας σάλο στην Τουρκία.
 

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ Επίθεση φρίκης ισλαμιστών σε λεωφορείο γεμάτο με αμάχους στην Συρία (Βίντεο)

Μια μεγάλη επιτυχία προσπαθούν να καταγράψουν απεγνωσμένα οι ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία και αυτή θεωρούν να την πετύχουν στο Χαλέπι υπολογίζοντας στην βοήθεια της Σουδικής Αραβίας και του Κατάρ: Μιλώντας πριν λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή της συριακής αντιπολίτευσης είπε ότι «Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε ότι το Χαλέπι, η πόλη και η επαρχία, πρέπει να περάσει στα χέρια των ανταρτών. Όπλα και πυρομαχιά, όπως αντιαρματικές ρουκέτες, καταφθάνουν καθημερινά για την επικείμενη μάχη».
Την Δευτέρα, οι αντάρτες σημείωσαν μια πρώτη επιτυχία, καταλαμβάνοντας το Χαν Αλ Άσαλ, προπύργιο των δυνάμεων του καθεστώτος στα δυτικά του Χαλεπίου.

Κουφάρια αεροσκαφών “διηγούνται” την ιστορία τους(Φωτο)

Ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό οδοιπορικό σε αεροπορικά ατυχήματα παλαιότερων ετών και στις απίστευτες ιστορίες που όλες τους έχουν ένα κοινό: πιλότοι και επιβάτες κατάφεραν και ξεγέλασαν το θάνατο...

Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό οδοιπορικό σε ξεχασμένα συντρίμμια αεροσκαφών, σε παλιές ιστορίες φρικιαστικών, σε πρώτη ανάγνωση, ατυχημάτων που όμως δεν κατέληξαν σε τραγωδίες, δημοσίευσε ο διάσημος φωτογράφος Dietmar Eckell.

Κι όμως, ο Bόρειος Πόλος έγινε... λίμνη(Βίντεο)

Αποκαλυπτικές εικόνες από το λιώσιμο των πάγων φέρνει στο «φως» βίντεο του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου.

Αποκαλυπτικές εικόνες από το λιώσιμο των πάγων στο Βόρειο Πόλο φέρνει στο «φως» το παρακάτω βίντεο του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου που παρακολουθεί την κατάσταση στην Αρκτική από το 2000.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται κάθε χρόνο, ωστόσο, φέτος η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη από το μέσο όρο κατά τρεις βαθμούς Κελσίου, γεγονός που έκανε τους πάγους να λιώσουν με πρωτοφανείς ρυθμούς και το τοπίο να θυμίζει πραγματικά λίμνη.

Δ. Στρατούλης: Βαρύτατο πλήγμα το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην περιφέρεια

Με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων με αφορμή το κλείσιμο 80 καταστημάτων των ΕΛΤΑ στην ελληνική περιφέρεια. 
 
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την κίνησή τους αυτή «προκαλούν νέο βαρύτατο πλήγμα στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες μετά το κλείσιμο των τοπικών εφοριών και των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ.

Ταυτόχρονα, απαλλάσσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα, στα οποία σκοπεύουν να ξεπουλήσουν τα ΕΛΤΑ, από την υποχρέωσή τους να καλύπτουν με ταχυδρομικές υπηρεσίες άγονες σε σχέση με προσδοκώμενα κέρδη ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας».

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο: Χαράτσι, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο: Χαράτσι, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις
Διατηρείται και το 2014 το χαράτσι – Από πού θα γίνουν οι απολύσεις – Ποιες οι επόμενες αποκρατικοποιήσεις
Το νέο μνημόνιο επικαιροποιήθηκε και φέρνει ριζικές αλλαγές.
Το μνημόνιο προβλέπει μεταξύ άλλων απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, φοροκαταιγίδα και φυσικά ιδιωτικοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, το τελικό σχέδιο προβλέπει διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω ΔΕΗ και το 2014, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να θεσπίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Στο μνημόνιο γίνεται αναφορά σε πιθανή κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων το 2014, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα, από τη φορολόγηση ακινήτων, με τις αντικειμενικές να εξισώνονται με τις τιμές της αγοράς το 2016.

Νέες αλλαγές για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Νέες αλλαγές για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ
Μετά το «Σχέδιο Αθηνά» ακόμη τέσσερις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Νέες αλλαγές πλέον των δέκα που έγιναν πριν από τρεις ημέρες, επιφέρει το υπουργείο Παιδείας στα 36 Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ) μετά τα οποία στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά επήλθε αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).
Ειδικότερα, στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχονται τροποποιήσεις και συμπληρώσεις σε τέσσερα ΠΔ που αφορούν αντίστοιχα ΑΕΙ της χώρας.

Χωρίς μεταβολή ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Χωρίς μεταβολή σε σχέση με το χτεσινό κλείσιμο διεξάγεται η σημερινή διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ.

Στις 12:59, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρέμενε αμετάβλητος σε σχέση με το χτεσινό κλείσιμο στις 93,31 μονάδες.

Μικρή πτώση κατέγραφε την ίδια ώρα ο δείκτης FTSE/CySE 20 0,81% στις 33,17 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στα €10.513,54.

Μια "ανάσα" από τις 860 μονάδες το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Χωρίς αξιόλογο τζίρο, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας καταφέρνει να κινηθεί ανοδικά την Παρασκευή, ενισχυμένος σε ποσοστό έως και άνω του 1,5% και πάνω από τις 850 μονάδες.

Το ενδιαφέρον της αγοράς, απουσία άλλων καταλυτών, στρέφεται στις διεργασίες για την τελική έγκριση εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Οι μετοχές των Intralot και ΔΕΗ εμφανίζουν τα υψηλότερα κέρδη στον FTSE25 ενισχυμένες 6,96% και 6,46% αντίστοιχα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!...Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Οι αποκαλύψεις για τον μεγάλο Σταγειρίτη φιλόσοφο, για τον οποίον νεότερες επιστημονικές έρευνες περνούν ένα άλλο μήνυμα, δεδομένου ότι ο Αριστοτέλης, ενδεχομένως, ήταν πρόδρομος της Θεωρίας της Σχετικότητος – και όχι μόνον!…

Μία πολύ εντυπωσιακή αποκάλυψη που έχει να κάνη με την Θεωρία της Σχετικότητος, έχουμε καταχωρήσει μέσα στο έργο μας: «Πού βρίσκονται τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα» και ο γράφων δεν είναι φυσικομαθηματικός, αφήνουμε ορισμένους ειδικούς να μιήσουν, διατυπώνοντας μια δική τους άποψη, που μπορεί κανείς να την υιοθετήσει ή απορρίψει:


«Το όνομα Einstein, για όλους σχεδόν, είναι  συνώνυμο με την υπερευφυΐα, τη με­γαλοφυία και τις μεγάλες ανακαλύψεις του πνεύματος.

Ο Einstein ωστόσο, ένας φτωχός μετανάστης, εβραϊκής καταγωγής, υπήρξε μέ­τριος μαθητής και κακός φοιτητής, που τελικά βρήκε δουλειά σε ένα γραφείο ευρεσιτεχνιών, όπου βέβαια δε δούλευε σαν φυσικός και λέγεται μάλιστα ότι παρέδιδε κατ' οίκον μαθήματα μουσικής για να βγάζει τα προς το ζειν.