Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Φοβήθηκαν την επίταξη -Ελυσαν κάβους οι υδροφόρες και πάνε νερό στα νησιά

Λύθηκε τελικά το πρόβλημα της μεταφοράς νερού στην Αίγινα αφού ο πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να προχωρήσει σε επίταξη τους υδρομεταφορείς.
Ο κ.Μιχελάκης είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Πειραιά ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που δημιούργησαν το σοβαρό αυτό πρόβλημα και στη συνέχεια ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό, ο οποίος του είπε να τους επιτάξει.

Υπενθυμίζεται πως σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης αντιμετώπισε χθες η Αίγινα διότι δεν τελεσφόρησε η διαγωνιστική διαδικασία μεταφοράς νερού, μετά την άρνηση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Δήμο Πειραιά να εγκρίνει την υπογραφή ενταλμάτων συνδεδεμένων με απευθείας ανάθεση για την μεταφορά του νερού, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού Θεοδόσιος Σακκιώτης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη, ενώ ανακοίνωση προς τους κατοίκους εξέδωσε και ο δήμαρχος Αίγινας.
Τελικά, άμεση λύση βρέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη που επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα στο νησί υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού.
Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Πειραιά ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που δημιούργησαν το σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Ο κ. Κατσικάρης στην επιστολή του προς τον κ. Καραβοκύρη επισημαίνει ότι το νησί βρίσκεται σε εποχή υψηλής τουριστικής κίνησης και τίθεται ζήτημα έκτακτης ανάγκης. «Ως εκ τούτου» όπως γράφει «παρακαλώ όπως οι υπηρεσίες σας εξετάσουν κάθε νόμιμη δυνατότητα στήριξης του Δήμου για την επιβίωση της Αίγινας, των χιλιάδων μονίμων κατοίκων και επισκεπτών».

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου