Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών και η εποχή μας

Ανάμεσα στους πατέρες της Χριστιανικής Εκκλησίας που έζησαν τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού , την πιο ψηλή θέση κατέχουν οι τρεις Ιεράρχες: ο Μέγας Βασίλειος , ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Η 30η Ιανουαρίου από τα Βυζαντινά ακόμα χρόνια είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Τριών αυτών Αγίων.
Οι Τρεις Ιεράρχες υπήρξαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες που δεν διακρίθηκαν μόνο σ’ έναν τομέα αλλά παντού. Χαρακτηρίζονταν για τη θεολογική αλλά και την ευρύτερη επιστημονική τους συγκρότηση, την ανοικτότητα του πνεύματος και την κριτική στάση τους απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία. Χωρίς αμφιβολία η εποχή μας έχει πολλά κοινά, με αυτή των Τριών Ιεραρχών. Πόλεμοι, βίαιες

Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νεύτωνα, γραμμένες στα ελληνικά! - Δείτε ολόκληρο το σημειωματάριο...

Η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ δημοσίευσε ένα ψηφιοποιημένο σημειωματάριο του Νεύτωνα, όσο αυτός ήταν προπτυχιακός φοιτητής στο Trinity College, από το 1661 έως το 1665 περίπου.





Περιλαμβάνει πολλές σημειώσεις από τις σπουδές του, αλλά και το σημαντικότερο, τις δικές του εξερευνήσεις στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μεταφυσική.


Οι σημειώσεις κρίθηκε ότι «Δεν ταιριάζουν να τυπωθούν» από τον επιβλέποντα του Νεύτωνα και παρουσιάστηκαν στη βιβλιοθήκη από τον κόμη του Πόρτσμουθ το 1872.


Το σύνολο των σημειώσεων είναι γραμμένες στα ελληνικά!

ΣΑ ΟΗΕ: Υιοθετήθηκε το ψήφισμα για θητεία ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε την Πέμπτη ομόφωνα το ψήφισμα 2506,  με το οποίο ανανεώνεται για ακόμα 6 μήνες η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Δεν υπήρξαν τοποθετήσεις από τα μέλη του ΣΑ.

Υπήρξαν έντονες διεργασίες σε διπλωματικό επίπεδο, στη Λευκωσία, την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και τις πρωτεύουσες των πέντε Μονίμων Μελών του Σ.Α. Τη Δευτέρα, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Βρετανό ομόλογό του Ντόμινικ Ράαμπ, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του ψηφίσματος.

Στην Κύπρο η ρωσική φρεγάτα Admiral Essen(Βίντεο)

«Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου , το πλοίο έδεσε στην Κύπρο ώστε να αναπληρώσει προμήθειες και καύσιμα ενώ το πλήρωμα θα κάνει ένα διάλειμμα στα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης κατά τον ελεύθερο χρόνο που θα έχει», ανέφερε το γραφείο Τύπου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε δήλωση του.
Η φρεγάτα Admiral Essen πραγματοποιεί αποστολές σε «απομακρυσμένα» ύδατα από τον Δεκέμβριο του 2019.

Brexit: Τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου - Την Παρασκευή τα μεσάνυχτα η ΕΕ θα χάσει για πρώτη φορά ένα κράτος μέλος της

Το Brexit θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυκτα της Παρασκευής (ώρα Βρυξελλών), δηλαδή 1.317 ημέρες μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ. Τι θα αλλάξει από την 1η Φεβρουαρίου;
Οι καθημερινές συναλλαγές μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ θα συνεχιστούν χωρίς αλλαγή ως το 2020. Στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου των 11 μηνών Λονδίνο και Βρυξέλλες θα διαπραγματευθούν τη μελλοντική τους σχέση. Ωστόσο ήδη από την 1η Φεβρουαρίου θα υπάρξουν κάποιες πρακτικές αλλαγές, όπως γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γαλλία εντόπισε τουκική φρεγάτα να σπάει το εμπάργκο στη Λιβύη

Γαλλική στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» εντόπισε την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» εντόπισε την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανέφερε σήμερα μια γαλλική στρατιωτική πηγή.

«Αντε γεια» στην ΕΕ με ειρωνείες από Φάρατζ -Κουνούσε επιδεικτικά σημαίες της Βρετανίας - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (Βίντεο)

«Ξέφυγε» ο Νάιτζελ Φάρατζ κατά την τελευταία του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την οριστική επικύρωση του Brexit.

Ο επικεφαλής του Κόμματος του Brexit (Brexit Party) μίλησε χθες για τελευταία φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους. Αφού εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην ΕΕ και αφού «υποσχέθηκε» ότι «η Μεγάλη Βρετανία δεν θα γυρίσει ποτέ πίσω», ανέφερε: «Ξέρω ότι θα σας λείψουμε. Ξέρω ότι θέλετε να "ακυρώσετε" τις εθνικές σημαίες μας, αλλά τώρα εμείς θα σας πούμε "αντίο" και θα περιμένουμε

Τις πρώτες βολές των ελικοπτέρων OH-58 Kiowa Warrior παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΣ - Εικόνες από το πεδίο βολής Αρμάτων Λιτοχώρου

Την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα των βολών για πρώτη φορά από τα ελικόπτερα OH-58 Kiowa Warrior, εξέφρασε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, παρακολουθώντας επιχειρησιακή εκπαίδευση όλων των αεροπορικών μέσων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), στο πεδίο βολής Αρμάτων Λιτοχώρου (ΠΒΑΛ).
Ο αρχηγός ΓΕΣ συνεχάρη τα στελέχη τους για το επίτευγμα αυτό, τονίζοντας ότι η χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς καθώς αποτελεί βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος. Παράλληλα τους προέτρεψε να

Kοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου και του Αθλητικού Σωματείου «ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ»

Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών καί Περιχώρων
Σαχτούρη 34 26332 Πάτρα



Ευχαριστήριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου και του Αθλητικού Σωματείου «ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ», στον πολυχώρο «ΑΙΓΛΗ» στην VESO MARE.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Εκπρόσωπο του Μητροπολίτη πατήρ Κόρδα Γρηγόριο, τους βουλευτές