Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Παπαφλέσσας (1788-1825) - Ο Λεωνίδας της Επανάστασης του 1821

Από το pare-dose
«Θα πολεμήσω τον Ιμπραήμ και θα πεθάνω ή θα νικήσω...».
Παπαφλέσσας.
Ο Παπαφλέσσας ήταν κληρικός, πολιτικός, φλογερός κι ενθουσιώδης αγωνιστής, ήρωας αλλά και πρωτεργάτης της Eλληνικής Επανάστασης του 1821. Γεννήθηκε στην Πολιανή Μεσσηνίας το 1788 και ήταν το 28ο παιδί του Δημητρίου Φλέσσα και της Κωνσταντίνας Ανδροναίου, δευτέρας συζύγου του Δημητρίου. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γεώργιος Φλέσσας.
Φοίτησε στη Σχολή Δημητσάνας, και μόνασε στο μοναστήρι της Παναγιάς της Βελανιδιάς, στην Καλαμάτα. Όταν χειροτονήθηκε ιερομόναχος έλαβε το εκκλησιαστικό όνομα Γρηγόριος (Γρηγόριος Φλέσσας, παπάς=Γρηγόριος Παπαφλέσσας). Εξαιτίας του χαρακτήρα του και επειδή ήρθε σε σύγκρουση με τους Τούρκους, εγκατέλειψε την Πελοπόννησο, απειλώντας (σύμφωνα με τα απομνημονεύματα Φωτάκου) «Βρε κερατάδες Τούρκοι να πάτε πίσω εις τον αφέντην σας τον κερατά, να του ειπείτε ότι εγώ φεύγω δια την Πόλιν, και δεν θα γυρίσω πίσω απλούς καλόγηρος. Ή δεσπότης θα έλθω, ή πασάς».

Νέα υπηρεσία Timelapse στο Google Earth: Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο(Βίντεο)

Ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί το χρόνο να εξελίσσεται παντού στον κόσμο

Μία νέα υπηρεσία παρουσιάζει η Google, η οποία μετά τον χώρο, επιτρέπει στους χρήστες της να εξερευνήσουν και τον χρόνο. Μέσω του Timelapse του Google Earth οι χρήστες μπορούν να «γυρίσουν πίσω το χρόνο» και να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στο πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μέσα από τη μεγαλύτερη ενημέρωση που έγινε στο Google Earth από το 2017, οι χρήστες μπορούν πλέον να δουν τον πλανήτη με τη λειτουργία Timelapse, καθώς 24 εκατομμύρια δορυφορικές φωτογραφίες των τελευταίων 37 ετών από τον πλανήτη μας έχουν ενσωματωθεί στο Google Earth.

Τούρκοι κλέφτες της ιστορίας: Οι Έλληνες δεν υπήρξαν στην αρχαία Μικρά Ασία

“Η Τουρκία είναι η πατρίδα πολλών αρχαίων πολιτισμών και αυτοκρατοριών. Τα ευρήματα της πλούσιας αυτής ιστορίας είναι ακόμα εμφανή στις αρχαίες πόλεις της Ανατολίας”! Ποιος τα λέει αυτά; Μα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ που σε φωτορεπορτάζ της παρουσιάζει τις πέντε αρχαίες πόλεις που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί στην Τουρκία.

Και εν αρχή είναι η Έφεσος, “ένα εξαιρετικό παράδειγμα ΡΩΜΑΪΚΗΣ πόλης-λιμανιού”, αναγράφει χωρίς ντροπή η τουρκική φυλλάδα, ξεχνώντας να αναφέρει ότι η πόλη ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ιδρυμένη από Έλληνες κατά τον Α’ Αποικισμό τον 10ο αιώνα π.Χ. και παρέμεινε ελληνική σε ταυτότητα και χαρακτήρα μέχρι που η περιοχή κατακτήθηκε από τους βαρβάρους προγόνους των συντακτών της Χουριέτ.

Οι απόστρατοι ναύαρχοι ήδη άρχισαν να “φορούν” τα άρχισαν να φορούν βραχιολάκια ηλεκτρονικού εντοπισμού, με απόφαη δικαστηρίου

14 απόστρατοι ναύαρχοι, οι οποίοι συνελήφθησαν λόγω της κοινής δήλωσης 103 αποστράτων ναυάρχων σχετικά με τη Σύμβαση των Στενών του Μοντρέ, απελευθερώθηκαν υπό τον όρο δικαστικού ελέγχου. Για το λόγο αυτό έχουν αρχίσει να τοποθετούνται ήδη τα βραχιολάκια ηλεκτρονικού εντοπισμού στους ναυάρχους.

Αποκάλυψη Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου: Η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει drone υποβρύχια!

Από το infognomonpolitics

Συνεργασία εργαστηρίων ΕΜΠ για την κατασκευή προηγμένων πειραματικών διατάξεων! Kατασκευή πρότυπου σκάφους με ιδιαίτερα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και αυξημένη πολυπλοκότητα.

To Εργαστήριο Ναυτικής και Θαλάσσιας Υδροδυναμικής (ΕΝΘΥ) της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών συνεργάστηκε επιτυχώς με το Εργαστήριο Προηγμένων & Συνθέτων, Νανοϋλικών, Νανοδιεργασιών και Νανοτεχνολογίας (R-NanoLab) της Σχολής Χημικών Μηχανικών για την κατασκευή πρότυπου σκάφους με ιδιαίτερα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και αυξημένη πολυπλοκότητα. Ειδικότερα, η μελέτη αφορούσε την κατασκευή μη-επανδρωμένου θαλάσσιου οχήματος (Unmanned Surface Vehicle– USV) και αυτόνομου υποβρύχιου οχήματος (Autonomous Underwater Vehicle – AUV).

Το ¨φάουλ¨ Δένδια στην φωτογράφηση με τον Ταγίπ…

Τον κ. Δένδια τον εκτιμάμε πολύ σε σχέση με άλλους που έχουν περάσει από εκείνο το υπουργείο. Αλλά αυτό στην φωτογραφία με τον Ταγίπ ήταν ¨φάουλ¨. Δεν έπρεπε να χαμογελά στην φωτογραφία. Διότι όταν συναντάς κάποιον που μπορεί και να πιστεύει ότι είναι ημίθεος , όταν χαμογελάς δείχνεις πως υπολείπεσαι…

Η γλώσσα του σώματος είναι πολύ σημαντική.

Ο δεσπότης δεν χαμογελά, ο δούλος χαμογελά ως κατώτερος…

Το «άλλοθι» που επιζητεί η Άγκυρα και η αποκρυπτογράφηση του μηνύματος Ερντογάν

Νίκος Μελέτης
Από το liberal

Η εκτός προγράμματος πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια μετά από μια παρατεταμένη και κλιμακούμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει εκ των πραγμάτων ξεχωριστή σημασία. 

Γιατί ακόμη και εάν οι τουρκικές προθέσεις είναι η αναζήτηση άλλοθι, η παραπλάνηση των Ευρωπαίων, και η ανάδειξη του προσωπείου μιας «διαλλακτικής» και «μεγάθυμης» Τουρκίας που είναι έτοιμη να συζητήσει τα πάντα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, άνευ όρων με την Ελλάδα, η απευθείας επαφή με τον τούρκο ηγέτη είναι εξαιρετικά χρήσιμη ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τα επόμενα βήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.