Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Οι απόστρατοι ναύαρχοι ήδη άρχισαν να “φορούν” τα άρχισαν να φορούν βραχιολάκια ηλεκτρονικού εντοπισμού, με απόφαη δικαστηρίου

14 απόστρατοι ναύαρχοι, οι οποίοι συνελήφθησαν λόγω της κοινής δήλωσης 103 αποστράτων ναυάρχων σχετικά με τη Σύμβαση των Στενών του Μοντρέ, απελευθερώθηκαν υπό τον όρο δικαστικού ελέγχου. Για το λόγο αυτό έχουν αρχίσει να τοποθετούνται ήδη τα βραχιολάκια ηλεκτρονικού εντοπισμού στους ναυάρχους.

Αναφέρθηκε ότι τοποθετήθηκαν στους ναυάρχους τα συγκεκριμένα βραιολάκια ώστε να μην βγαίνουν έξω από τις επαρχίες τους.


Σύμφωνα με το άρθρο του Saygı Öztürk από την εφημερίδα Sözcü, ο Αντιναύαρχος ε.α. Atilla Kezek, πρώην Αρχηγός της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, φόρεσε χθες το ηλεκτρονικό βραχιόλι στην Άγκυρα. Ο ναύαρχος ε.α. Turgay Erdağ, ο οποίος βρίσκεται στην Αττάλεια, ανέφερε επίσης τηλεφωνικώς ότι θα φορούσε το βραχιολάκι.

Ο Şule Nazlıoğlu Erol, ένας από τους δικηγόρους των ναυάρχων, είπε, “Αυτοί οι άνθρωποι έτρεξαν εθελουσίως στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια των ερευνών για την Ergenekon και το Balyoz (Υπόθεση Βαριοπούλα). Οι απόστρατοι ναυάρχοι που έχουν δώσει τα χρόνια τους στην κρατική υπηρεσία συγκλονίζονται από τα ηλεκτρονικά βραχιόλια. Είναι όλοι έκπληκτοι και λυπημένοι από αυτήν την απόφαση.”


Με τις υπογραφές 103 απόστρατων ναυάρχων, δημοσιεύθηκε κοινή δήλωση σχετικά με τις συζητήσεις που ξεκίνησαν μετά τις ομιλίες του Προέδρου της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Mustafa Şentop σχετικά με τη Σύμβαση των Στενών του Montreux και την δημοσίευση στον Τύπο μιας φωτογραφίας του Διοικητή Ναυτικού Εφοδιασμού, αρχιπλοιάρχου Μεχμέτ Σαρί, στην οποία φαίνεται να φοράει “τουρμπάνι και ισλαμική φορεσιά” .

Η δήλωση αναφέρεται ότι “Η Συνθήκη του Montreux δεν είναι μόνο μια συμφωνία που διέπει τη διέλευση από τα Στενά των Δαρδανελίων, της Κωνσταντινούπολης και από τη Θάλασσα του Μαρμαρά, αλλά αφορά και την αποκατάσταση της πλήρους κυριαρχίας των Στενών. Είναι μια μεγάλη διπλωματική νίκη που ολοκλήρωσε τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης”.


Επίσης, όσον αφορά τη φωτογραφία του αρχιπλοιάρχου Σαρί, αναφέρεται ότι “Μερικές απαράδεκτες εικόνες, ειδήσεις και συζητήσεις που έγιναν για το θέμα αποτέλεσαν πηγή βαθιάς θλίψης για όλους από εμάς που έχουμε αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό το επάγγελμα.”

Ο Επικεφαλής Επικοινωνίας της Προεδρίας Fahrettin Altun αντέδρασε στη δήλωση των ναυάρχων με τις λέξεις “Γνωρίστε τα όριά σας”, ενώ ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Σεντόπ έκανε μια περιγραφή της δήλωσης ως “έκκληση για πραξικόπημα”. 

ΠΗΓΗ infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου