Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΤΑΣΣΟΣ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ... 2 ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ...ΒΑΣΤΑ ΛΕΩΝΙΔΑ...ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ 302



ΒΑΣΤΑ ΛΕΩΝΙΔΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ 302. 

Από το apoellas


H θυσία τους αγνή. Ξεπερνά κάθε όριο και φραγμό. Στο μυαλό τους τη στιγμή της θυσίας τους ήταν μόνο η πατρίδα. Ξέχασαν ότι είχαν οικογένεια και ότι μπορούσαν σήμερα να είναι μεταξύ μας και να απολαμβάνουν όλα τα αγαθά της εποχής. Tα αψήφησαν όλα. Θυσιάστηκαν για να ποτίσουν με το δικό τους αίμα το δέντρο της λευτεριάς. Θυσιάστηκαν γιατί πίστεψαν ότι θα συνεχίζαμε τον αγώνα, ότι θα παίρναμε τη σκυτάλη από τα χέρια τους για να την παραδώσουμε και εμείς με τη σειρά μας σε άλλους.

Η Πολιορκία της Κέρκυρας από τους Τούρκους το 1716 και το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Στις αρχές Ιουλίου του 1716, κατά την διάρκεια του έβδομου και τελευταίου Ενετοτουρκικού Πολέμου (1714-1718), οι Οθωμανοί Τούρκοι πολιόρκησαν από θαλάσσης την Κέρκυρα, που βρισκόταν εκείνα τα χρόνια υπό ενετική ( βενετσιάνικη) κατοχή. Κατάφεραν να αποβιβάσουν δυνάμεις στο νησί και να κυριεύσουν τα οχυρά του Μαντουκιού, της Γαρίτσας και τα Φρούρια Αβράμη και Σωτήρος.
Οι σφοδρές επιθέσεις των Τούρκων για την κατάληψη της Κέρκυρας κράτησαν για έναν ολόκληρο μήνα. Οι ντόπιοι, Ενετοί και Έλληνες, υπό την αρχηγία του γερμανού κόμη Γιόχαν Ματίας φον ντερ Σούλενμπουργκ (1661-1747), αντέταξαν σθεναρή και αποτελεσματική άμυνα, αποκρούοντας τις τουρκικές επιθέσεις. Στις 8 Αυγούστου, οι Τούρκοι πραγματοποίησαν γενική έφοδο, αλλά αποκρούστηκαν από τους πολιορκημένους με καλά οργανωμένη αντεπίθεση.

Πέρασαν στην Ελλάδα οι φωτιές από την Αλβανία - Στη Θεσπρωτία

Δύο οι εισαγόμενες φωτιές - Άλλο ένα μεγάλο μέτωπο κοντά στην Κακαβιά - Δραματικές ώρες στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας - Οι άνεμοι εντάθηκαν το απόγευμα και αναζωπύρωσαν τη φωτιά στην Κάτω Δρόπολη - Απειλούνται τα χωριά Γορίτσα και Τεριαχάτες - Σε κίνδυνο βρίσκεται και το χωριό Δρόβιανη στο Δήμο Φοινίκης Δύο πυρκαγιές που μπήκαν στην χώρα μας από την Αλβανία, αντιμετωπίζουν δυνάμεις πυρόσβεσης στη Θεσπρωτία. Η πρώτη πυρκαγιά πέρασε σε ελληνικό έδαφος στις 14.20 στην περιοχή Παλαμπάς, όπου καίει χαμηλή αραιή βλάστηση και αντιμετωπίζεται από 6 πυροσβέστες με τρία οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Bίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο Startmedia Κέρκυρας, 
10/08/2017.