Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τέλος κι ἐπισήμως μὲ τὴν ὑπερθέρμανσιν!!! Ἔρχονται παγετῶνες.

Τέλος κι ἐπισήμως μὲ τὴν ὑπερθέρμανσιν!!! Ἔρχονται παγετῶνες.1
Μετὰ ἀπὸ τὰ ἀπανωτὰ ῥεζιλίκια τους οἱ θιασῶτες τῶν ὑπερθερμάνσεων ἀρχίζουν νὰ μᾶς ἀπειλοῦν μὲ ἄλλες ἐκδοχὲς πλέον.
Ὄχι πὼς πέφτουν ἐν τελῶς ἔξω δῆλα δή, ἀλλὰ νά… Γιὰ πόσο γρήγορα …ξεπέταξαν τὴν ὑπερθέρμανσιν, ὅταν διεπίστωσσαν πὼς τὸ δούλεμά τους δὲν πιάνει τόπο, δὲν λέγεται… Τόσα δισεκατομμύρια, ἐπὶ δισεκατομμυρίων, ποὺ πληρώναμε, χρόνους καὶ χρόνους, σὲ μίαν στιγμὴ μόνον τὰ πῆρε τὸ …ποτάμι. Καὶ πάει στὰ κομμάτια… Νὰ τὰ πάρῃ… 
Ἀλλά δέν βλέπουν τά αὐτονόητα; Δέν βλέπουν πώς ἔκτιζαν ὅλες αὐτές τίς σκευωρίες τους ἐδῶ καί τοὐλάχιστον τρεῖς δεκαετίες καί μόλις φθάσαμε στό …«διά ταὔτα», αὐτές κατἐῤῥευσαν ἐν μία …νυκτί σχεδόν;

Απήγαγαν δελφίνι "άγγελο" και η μητέρα του αυτοκτόνησε(εικόνες)

Την περασμένη Παρασκευή, πάνω από 250 δελφίνια αιχμαλωτίστηκαν από ψαράδες στα ανοικτά των ακτών του Taiji, στην Ιαπωνία. Αυτή η μικρή πόλη, κακόφημη από την ταινία «The Cove», είναι πλέον γνωστή σε όλο τον κόσμο ως «ο χειρότερος εφιάλτης ενός δελφινιού».

Μια σχετικά μικρή ομάδα 50-60 ψαράδων είναι υπεύθυνη για τη σφαγή χιλιάδων δελφινιών κάθε χρόνο στην ακτή του Taiji. Ωστόσο, τα λίγα ζώα με ιδανικά φυσικά χαρακτηριστικά, συνήθως νέα θηλυκά με λίγα σημάδια, αιχμαλωτίζονται πρώτα και στέλνονται σε θεματικά πάρκα σε όλο τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι αιχμαλωτίζονται πάρα πολλά δελφίνια τακτικά, κατά τη διάρκεια της ανοικτής περιόδου ​​από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, τα αλιεύματα αυτού του Σαββατοκύριακου ήταν μοναδικά.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Μετά την επιστολή που έστειλε ο Γιωτόπουλος μέσα από τις φυλακές, με την οποία λέει ότι ο Ξηρός δραπέτευσε με συμφωνία Κυβέρνησης, ΕΥΠ και CIA, η Ραχήλ Μακρή έκανε το παρακάτω καυστικό σχόλιο:
 
 "ΠΕΣ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙς ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ. ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ".

Τί ἀκριβῶς …σκέπτονται τά ζῶα γιά τά μεταλλαγμένα;

Ἤ ὀρθότερα, πῶς ἀκριβῶς ἀντιδροῦν τά ζῶα στά γενετικῶς τροποποιημένα τρόφιμα;
Μὲ τὸν καλλίτερον δυνατὸν τρόπο…

Ὅπως δῆλα δὴ θὰ ἀντιδροῦσε ὁλόκληρος ἡ Φύσις ἐμπρὸς στὴν ὕπαρξιν οἱασδήποτε μορφῆς Ὕβρεως…

Τοὐλάχιστον ἀπαξιωτικά… Τοὐλάχιστον…
Γιὰ νὰ μὴν πῶ …ἐκκαθαριστικά…

Τα απόκοσμα όντα προστατεύονται με νόμο στο Αρκάνσας των ΗΠΑ

Τα απόκοσμα όντα προστατεύονται με νόμο στο Αρκάνσας των ΗΠΑ
Οι αναφορές για περίεργα όντα και «εξωγήινα» πλάσματα αντιμετωπίζονται συνήθως με καχυποψία αλλά η πολιτεία του Αρκάνσας των ΗΠΑ παίρνει το θέμα πολύ στα σοβαρά!

Με πολιτειακό νόμο προστατεύονται τα όντα αυτά, απαγορεύοντας την προσέγγισή τους για να παραμείνουν... ανενόχλητα.
Για ποια όντα όμως κάνει λόγο ο νόμος; Μα για το περίφημο πλάσμα του Λευκού Ποταμού, το οποίο πολυάριθμες αναφορές περιγράφουν ως φολιδωτό αμφίβιο οργανισμό με πλάτη γεμάτη από σειρές αιχμηρών αγκαθιών.

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις αποδείξεις: Ο Στουρνάρας τώρα αποσύρει το 50% από σούπερ μάρκετ και καύσιμα

Αποσύρεται με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η πρόταση να ισχύει μόνο το 50% των αποδείξεων από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και πρατήρια καυσίμων και το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε αναζήτηση άλλων εναλλακτικών.
Μεταξύ αυτών είναι να μην υποχρεούνται σε συλλογή αποδείξεων οι συνταξιούχοι, να γίνονται δεκτές όλες οι αποδείξεις, μέχρι του ποσού που αντιστοιχεί στο 10% του εισοδήματος ή ακόμη και να επανέλθει το σύστημα που ίσχυε το 2013, δηλαδή να πρέπει να συγκεντρώσουν το 25% του εισοδήματός τους.

Καναδάς: Πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 αγνοούνται έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα γηροκομείο στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα.

Η πυρκαγιά, η οποία γιγαντώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων οι οποίοι έπνεαν στην περιοχή, κατέκαψε το τριώροφο γηροκομείο Résidence du Havre στην μικρή κοινότητα Ιλ-Βερ, σε μια όχθη του Ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου, περί τα 230 χλμ. βορειοδυτικά του Κεμπέκ Σίτι, στον ανατολικό Καναδά.
«Αυτή τη στιγμή αγνοούνται 30 άνθρωποι. Τρεις έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ Αν Ματιέ.

Παρέμβαση της ΕΕ για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία

Μπαρόζο σε Γιανουκόβιτς: Η βία δεν είναι η λύση στην πολιτική κρίση - Τελεσίγραφο της αντιπολίτευσης στον πρόεδρο της Ουκρανίας να αποδεχθεί τα αιτήματα των διαδηλωτών μέχρι τις 20:00 απόψε απειλώντας ότι έρχεται νέος γύρος συγκρούσεων.Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς με αντικείμενο την κρίση στην Ουκρανία.

Πώς από ένα λάθος 4 ευρώ θα πληρώσετε πρόστιμο 43.055 ευρώ!

Πώς από ένα λάθος 4 ευρώ θα πληρώσετε πρόστιμο 43.055 ευρώ!
Τα παραθυράκια των αυστηρότατων προστίμων που επιβάλλει η εφορία, μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε οικονομική καταστροφή ενός επιτηδευματία ή μιας επιχείρησης, ακόμα και αν πρόκειται για ένα ανθρώπινο λάθος των 4 ευρώ!
Αυτό ειπώθηκε στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματικών για τις αλλαγές που φέρνει ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΦΕΕ κ.Αβραάμ Πανίδη, τα πρόστιμα δεν τιμωρούν την φοροδιαφυγή αλλά ακόμα και το πιο απλό λάθος.

Πτώση 200 μονάδων για τον Dow Jones

Dow16.373,34-41,10 -0,25%  



  Nasdaq4.243,0017,24 0,41%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σημαντικές απώλειες, που για τον Dow Jones ξεπερνούν τις 200 μονάδες, καταγράφουν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να αντιδρούν στα αδύναμα στοιχεία για την μεταποίηση και την απασχόληση στις ΗΠΑ και να αφομοιώνουν τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα.

O Dow Jones καταγράφει απώλειες 209 μονάδων ή 1,2% στις 16.161 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 22 μονάδες ή κατά 1,18% στις 1.823 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει πτώση 42 μονάδων ή 0,99% στις 4.201 μονάδες.

Αναλυτικά στα μάκρο, επιβράδυνε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, με τον δείκτη PMI να υποχωρεί για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία δεδομένων Markit.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 53,7 μονάδες τον Ιανουάριο από 55,0 μονάδες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο δραστηριότητας σε διάστημα τριών μηνών για τον κλάδο της μεταποίησης.

Ωστόσο στην έκθεση της η Markit σημειώνει ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες τις προηγούμενες εβδομάδες ενδεχομένως να διατάραξαν τα επίπεδα της παραγωγής. 

Άνοδος 1,12% για το ΧΑΚ-Στις 109,65 μονάδες ο Γενικός Δείκτης


Λευκωσία: Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά συνεδρία της Πέμπτης.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,12% και έκλεισε στις 109,65 μονάδες, ενώ με άνοδο 0,28% έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 54,54 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €375.263,54.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι επιμέρους δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,08%, της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 1,32% και ο δείκτης της Εναλλακτικής σε ποσοστό 0,05%.

Οριακά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, διήμερη άνοδος 2,45% στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με ισχνή άνοδο για τον Γενικό Δείκτη, αλλά με τις πτωτικές μετοχές να υπερτερούν αριθμητικά των ανοδικών, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των συναλλαγών, καταφέρνοντας ωστόσο να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο των 1.200 μονάδων.

Χωρίς ιδιαίτερη ειδησεογραφία σε εταιρικό επίπεδο, το κλίμα στο ταμπλό παρέμεινε μάλλον υποτονικό, κάτι που αντανακλάται και στον χαμηλό τζίρο ο οποίος δεν ξεπέρασε τα 90 εκατ. ευρώ.