Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Καναδάς: Πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 αγνοούνται έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα γηροκομείο στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα.

Η πυρκαγιά, η οποία γιγαντώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων οι οποίοι έπνεαν στην περιοχή, κατέκαψε το τριώροφο γηροκομείο Résidence du Havre στην μικρή κοινότητα Ιλ-Βερ, σε μια όχθη του Ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου, περί τα 230 χλμ. βορειοδυτικά του Κεμπέκ Σίτι, στον ανατολικό Καναδά.
«Αυτή τη στιγμή αγνοούνται 30 άνθρωποι. Τρεις έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ Αν Ματιέ.«Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι και οι 30 άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει τη ζωή τους. Είναι πιθανό κάποιοι να είχαν μετακινηθεί και να έμεναν μαζί με άλλους. Ορισμένοι μπορεί να έλειπαν και να βρίσκονταν μαζί με τις οικογένειές τους» όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, διευκρίνισε η ίδια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι εννέα πρόσωπα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων το ένα έχει τραυματιστεί σοβαρά. Το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RDI μετέδωσε ότι 16 ακόμη άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε άλλες τοποθεσίες. Το δίκτυο μετέδωσε φωτογραφικά στιγμιότυπα που απεικονίζουν τον οίκο ευγηρίας στις φλόγες. Η θερμοκρασία που επικρατούσε στην περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα δεν ξεπερνούσε τους -22° Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Πασκάλ Φιγιόν, έναν αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος μίλησε στο RDI, η φωτιά είχε ήδη εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος του κτιρίου στις 01:00 ώρα ανατολικής ακτής Καναδά (08:00 ώρα Ελλάδας), κυρίως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Η Ματιέ ανέφερε ότι ο Ρεζιντάνς ντι Αβρ φιλοξενούσε 52 συνταξιούχους, αλλά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει πόσοι βρίσκονταν εκεί.Δεν είναι σαφές το αίτιο της πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου