Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Η καταστροφή των Ψαρών

Κατά το τέταρτο έτος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο σουλτάνος Μαχμούτ βρισκόταν σε αδυναμία να καταστείλει την Επανάσταση και ζήτησε τη βοήθεια του υποτελούς του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου. Το Μάρτιο του 1824 συνήφθη μεταξύ των δύο ανδρών συμφωνία, με την οποία ο Μεχμέτ Αλή δεχόταν να συμπράξει, υπό τον όρο να του παραχωρηθεί η Κρήτη, η Κύπρος και να διορισθεί ο θετός γιος του, Ιμπραήμ, διοικητής της Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις, ευρισκόμενες στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου, είχαν φθαρεί και αποσυντονισθεί.

Διπλή παγίδα με ψευδοκράτος και Σκόπια επιχείρησαν να στήσουν οι Τούρκοι στον Α/ΓΕΑ - ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

Του Λ. Λιγουριώτη
Από το pronews 
 
Άγαρμπη διπλή παγίδα στην Αθήνα πήγε να στήσει η Άγκυρα τις ήμερες που ήταν στην Τουρκία  ο Αρχηγός του ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης, επιδιώκοντας να παρασύρει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος του Αττίλα που κατέχει τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ...χώρα, αλλά και την FYROM  ως ...«Μακεδονία».

Κύπρος:Τραγωδία: Νεκρός 49χρονος δασοπυροσβέστης - 314 πυροσβέτες με 56 οχήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης

Από το philenews
Φωτο: Στέφανος Κουρατζής


 Λευκωσία: Νεκρός είναι ο ένας από τους δασοπυροσβέστες που ανασύρθηκαν από το βυτιοφόρο του Τμήματος Δασών, όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία. Πρόκειται για τον Ανδρέα Σοφοκλέους 49 ετών από τη Λακατάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος δασοπυροσβέστης ήταν πατέρας 5 παιδιών.

Τον συγκλονισμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το «Εθνικό» πρακτορείο Ειδήσεων βαφτίζει με τουρκικές ονομασίες τα νησιά του Αιγαίου

Είναι κάποια στρατηγική που εκπορεύεται από την ελληνική κυβέρνηση ή πρόκειται για αυθαίρετη κίνηση του πρακτορείου; Απαιτούνται εξηγήσεις...
Οργή, θλίψη και πολλά ερωτήματα προκαλεί η πρακτική που έχει υιοθετήσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με τους «γείτονες» να εντείνουν συνεχώς την προκλητικότητα στο Αιγαίο, το «εθνικό» πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, στο τουρκόφωνο δελτίο του χρησιμοποιεί τις... τουρκικές ονομασίες των νησιών του Αιγαίου, κάτι που εδώ και δεκαετίες διεκδικεί η Τουρκία θέλοντας έτσι να υπονομεύσει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά.

Φιλοσοφικοί Περίπατοι

Του Ν. Λυγερού

Οι Φιλοσοφικοί Περίπατοι είναι μία σύγχρονη συνέχεια της Περιπατητικής Σχολής, διότι το μέλλον πρέπει να έχει παρελθόν για να προχωρήσει με θεμέλια γι’ αυτό τον λόγο επιλέξαμε την ελευθερία της κίνησης για να γίνουν πράξεις οι διάλογοι μας με τους σκεπτόμενους ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια και μόνο, δίχως συμβιβασμούς επειδή η μαιευτική είναι νοητικό σχήμα της Ανθρωπότητας από τότε που της το δώρισε ο Ελληνισμός.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην εκπομπή του Μ. Δασκαλάκη 'Κρήτη 
Σήμερα'. ΚΡΗΤΗ TV 16/6/2016.