Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 - 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 Ο ΑΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας, αλλά… - Ποιο ήταν το τέλος των Ηρώων της Επανάστασης του 1821

Έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας. Ποιο ήταν το… ευχαριστώ;
Έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας. Δείτε τι απέγιναν οι ήρωες της Επανάστασης του 1821
Οι άνθρωποι που μέσα σε μία νύκτα έγιναν ηγέτες της Επανάστασης του ’21, θυσιάζοντας την ζωή τους και τις περιουσίες τους για την ελευθερία της πατρίδας μας δεν έτυχαν ανάλογης μεταχείρισης από το ελληνικό κράτος.
Μπορεί αυτοί να έδωσαν ό,τι είχαν για την επανάσταση, αλλά πολύ γρήγορα αγνοήθηκαν από την ελεύθερη Ελλάδα.
Για να επιστρέψει πολύ γρήγορα αυτή η «ελεύθερη Ελλάδα» σε μία νέα σκλαβιά.
Διαβάστε αυτήν την ενδιαφέρουσα έρευνα και διαπιστώστε μόνοι σας πόσο αχάριστος μπορεί να είναι ένας λαός στους ανθρώπους που έδωσαν κυριολεκτικά το αίμα τους και την ζωή τους για την πατρίδα τους. Είπαμε. Η Ιστορία διδάσκει.
Αχαριστία ευεργετηθέντων!
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: καταδικάστηκε μια φορά σε φυλάκιση το 1825 από τον Μαυροκορδάτο και την παρέα του και μια σε θάνατο (1833) από την αντιβασιλεία του Όθωνα που τελικά μετατράπηκε σε ισόβια, για στάση εναντίον του βασιλέως και κλείστηκε στη γνωστή ποντικότρυπα-φυλακή του Ναυπλίου.

Ο Έλληνας που ύψωσε ανάστημα στο ΝΑΤΟ & είπε «όχι» στον βομβαρδισμό της Σερβίας - Τον παρασημοφόρησε ο Ειρηναίος(Βίντεο)

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι Σέρβοι τιμούν τον Έλληνα στρατιωτικό, Μαρίνο Ριτσούδη, που αρνήθηκε να βομβαρδίσει την χώρα τους συμμετέχοντας στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ..
Οπως αναφέρει σερβικό δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Σερβίας το 1999, η Ελλάδα, αν και μέλος του ΝΑΤΟ, αντιτάχθηκε σθεναρά σε μια τέτοια πράξη.

Έκθεση-σοκ για την Άγκυρα: «Να μεταφερθούν τα πυρηνικά σε Ελλάδα-Κύπρο» – «Πετάξτε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ & κλείστε το Ιντσιρλίκ»

Έκθεση-σοκ για την Τουρκία, σε μία ανάλυση που επιβεβαιώνει την πρόβληψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πριν ένα χρόνο τόσο για την βάση του Ιντσιρλίκ, όσο και για τα πυρηνικά που βρίσκονται εκεί.

Το κέντρο μελετών Center for Αmerican Progress δημοσίευσε 12σέλιδη ανάλυση Issue Brief του Μαξ Χόφμαν με τίτλο «Responding to Turkey’s Purchase of Russia’s S-400 Missile System» (Απάντηση στην αγορά από την Τουρκία του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400).

Η μάχη του 1821 που άλλαξε τις ισορροπίες - Η στρατηγική ιδιοφυΐα του Κολοκοτρώνη που προσυπέγραψε μια ολοκληρωτική καταστροφή του εχθρού

«Χαϊνί Ζορμπαλίκ» χαρακτήρισε η Υψηλή Πύλη τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, «κακόπιστη αποστασία» δηλαδή, όπως περιγράφεται στα επίσημα έγγραφα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς δεν έμοιαζε και μεγάλη φοβέρα για τους Τούρκους.
Κι όμως, σύντομα οι αρχικές και απροσδόκητες επιτυχίες των ελλήνων επαναστατών θα θορυβούσαν τον σουλτάνο, ο οποίος ξαπέστειλε την άνοιξη του 1822 στη Στερεά Ελλάδα το πρώτο ουσιαστικά σημαντικό απόσπασμα για την καταστολή της εξέγερσης.
Επικεφαλής ήταν κάποιος Μαχμούτ Πασάς της Λάρισας, γνωστός και ως Δράμαλης. Γέννημα θρέμμα της Δράμας και ανδρείος πολεμιστής, όπως μας παραδίδεται, διακρίθηκε το 1820 στην πολιορκία εναντίον του Αλή Πασά και το 1821 έπληξε την εξέγερση των Αγράφων.

Al Jazeera: Η Αλβανία παραβιάζει τα δικαιώματα των Ελλήνων της Χιμάρας (Bίντεο)

Το Al Jazeera φιλοξενεί αφιέρωμα για την απόφαση της Αλβανίας να ενισχύσει τον τουρισμό στη Χειμάρρα αρπάζοντας τις περιουσίες των Ελλήνων – Τους έδωσαν 2,5 δολάρια ανά τμ, ενώ η εκτίμηση της Deutsche Bank κάνει λόγο για 60-120 δολάρια ανά τετραγωνικό.

Στην αρπαγή των περιουσιών που διαθέτουν οι Έλληνες ομογενείς της Χειμάρρας αναφέρεται ρεπορτάζ του Al Jazeera με τίτλο «Το σχέδιο της Αλβανίας να ενισχύσει τον τουρισμό “παραβιάζει τα δικαιώματα στην ιδιοκτησία”».

25 Μαρτίου 1821: Τι γιορτάζουμε και ποιους τιμούμε

Με την ευκαιρία της γιορτής της εθνικής παλιγεννεσίας αναδημοσίευουμε ένα αφιέρωμα που είχε πραγματοποίησε για την επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 ΕΣΠΕΗΠ (Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου)  Το αφιέρωμα περιλαμβάνει γεγονότα - σταθμούς στην εξέλιξη της επανάστασης τα οποία αξίζει να μνημονεύουμε με στο πέρασμα του χρόνου ώστε να θυμόμαστε τι γιορτάζουμε και ποιους τιμούμε.  Ακολουθει το αφιέρωμα:

Γενικά για την έναρξη και την πορεία της Επανάστασης του 1821