Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η τρομοκρατική ενέργεια στη Νορβηγία

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ/ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ. ΕΚΕΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ….ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ…./ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ.

Τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νορβηγία (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

Σχόλιο ιστολογίου μας : Κατά άλλα οι δικοί μας (???) θέλουν να τους φτιάξουν και τέμενος (φιδοφωλιά)!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15837

Ανανέωση (22:08): Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press αυτόπτης και της Νορβηγικής κρατικής τηλεόρασης, μάρτυρας από τη νήσο Ούτογιε ανέφερε ότι στο χώρο της κατασκήνωσης υπάρχουν 20 – 25 πτώματα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά των αρχών για το σύνολο των θυμάτων.
Οι New York Times αναφέρουν ότι ο ένοπλος πήγε στην περιοχή μετά την έκρηξη στο Όσλο, λέγοντας ότι είναι εκεί για να διεξάγει έλεγχο εν όψει των όσων συνέβησαν στην πρωτεύουσα!
——————-
Μεγάλης ισχύος έκρηξη σημειώθηκε σε κυβερνητικό κτήριο στο κέντρο της νορβηγικής πρωτεύουσας Όσλο. Επτά άτομα σκοτώθηκαν, δύο επιπλέον τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά, ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται συνολικά στους 100. Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ σε συνάντηση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στη νήσο Ούτογιε, σκοτώνοντας άλλα τέσσερα άτομα. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιενς Στόλτενμπεργκ, έχει καταφύγει σε μυστική τοποθεσία, απ’ όπου έχει κάνει δηλώσεις για να καθησυχάσει τους πολίτες.

(Reuters) - A bomb killed seven people in Norway's capital Oslo on Friday and a gunman opened fire at a youth camp on an island, police said.

Από Reuters


Police said they believed the bombing and the shooting were connected, but could not immediately confirm Norwegian media reports that several people at been killed at the youth camp.
A Reuters witness said several army soldiers had taken up position around the center of the city.
With police advising people to evacuate central Oslo, apparently in fear of more attacks, Prime Minister Jens Stoltenberg told Norwegian TV2 television in a phone call that the situation was "very serious." He said that police had told him not to say where he was speaking from.

Τρομοκρατία: Επτά νεκροί από την έκρηξη της βόμβας στο Όσλο, ο Στρατός βγήκε στους δρόμους

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
 Επτά νεκροί και αρκετοί τραυματίες από την έκρηξη της βόμβας στο κέντρο του Όσλο, αλλά αδιευκρίνιστος είναι ακόμα ο αριθμός νεκρών και τραυματιών από την επίθεση οπλοφόρου με αυτόματο όπλο στην νήσο Utoya.
Οι αρχές εκκενώνουν το κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας ενώ ο Στρατός αναπτύσσεται περιμετρικά του κέντρου της πόλης. Ο οπλοφόρος στην νήσο Utoya συνελήφθη.
Φαίνεται ότι η Νορβηγία δέχεται συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Τροπολογία για την κατασκευή τεμένους στον Ελαιώνα

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63243350

  Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής τροπολογία με την οποία "ανοίγει ο δρόμος" για τη λειτουργία λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους στον Ελαιώνα.

Τροπολογία για την κατασκευή τεμένους στον Ελαιώνα
Το ισλαμικό τέμενος προβλέπεται να λειτουργήσει "σε τμήμα δημοσίου κτήματος" της περιοχής του Ελαιώνα και ειδικότερα "σε υφιστάμενο κτίριο, το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μετασκευαστεί κατάλληλα".

Οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...........κλάφτα Χαράλαμπε!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ανακοινώθηκαν από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο εκπροσωπεί 400 μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.
Μεγαλύτερο επιτόκιο θα λάβουν οι ιδιώτες επενδυτές, μόνο για τα νέα ομόλογα που θα είναι 30ετούς ή 15ετούς διάρκειας και θα αντιστοιχούν στο 80% της αξίας των υφιστάμενων ομολόγων τους. Το IIF ανακοίνωσε έναν κατάλογο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα συμβάλουν στο νέο πακέτο για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες.

Δεν πρόκειται να υπάρξει "πιστωτικό γεγονός", λέει η ISDA

Σχόλιο ιστολογίου μας : ... Aλλά η Fitch μας θέτει υπό "περιορισμένη χρεοκοπία"
Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Δεν πρόκειται να υπάρξει "πιστωτικό γεγονός", λέει η ISDA
(upd) Θετικό βήμα, αλλά θα μας βάλει σε καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας" η Fitch.
Το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και η προωθούμενη εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα μετακύλισης και ανταλλαγής του ελληνικού δεν πυροδοτούν ένα «πιστωτικό γεγονός» και κατά συνέπεια τα συμβόλαια ασφάλισης έναντι πιστωτικού κινδύνου εκτιμά η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων.

Έκθεση ειδικών για την τραγωδία στην Κύπρο

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ευτυχώς που μας περνάτε όλους για ΗΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΤΕ  ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ!!!!! "όσο και την έναρξη της καύσης με την επίτευξη της θερμοκρασίας ανάφλεξης (αυτανάφλεξη) των εν λόγω αερίων." ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΠΡΩΙ!!!!
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Κανένας κανόνας και καμία οδηγία για την ασφαλή φύλαξη και εναποθήκευση πυρομαχικών δεν τηρήθηκαν στην περίπτωση των 98 εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονταν εκτεθειμένα για 2,5 χρόνια σε υπαίθριο χώρο της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» της Κύπρου, τονίζει έκθεση που συνέταξε και υπέβαλε δεκαμελής ομάδα Ελλήνων εμπειρογνωμόνων κατόπιν διαταγής του ΓΕΕΘΑ.

"Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους μας διαχειρίσιμο"

Σχόλιο ιστολογίου μας : "Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους μας διαχειρίσιμο" ....να ρωτήσω και εγώ ο αδαής σε Μίστερ ......από ποιους θα είναι διαχειρίσιμο και πως ????Μήπως κάνοντας κατάσχεση (εσείς το λέτε αποκρατικοποίηση και πώληση), των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας??
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/greece/sunedriazei-to-upourgiko-gia-to-neo-paketo

"Για πρώτη φορά καταφέραμε να δημιουργήσουμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας για το μέλλον- καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους μας διαχειρίσιμο", σημείωσε ο πρωθυπουργός, στην εισήγηση του στο υπουργικό Συμβούλιο. Και πρόσθεσε: "Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας. Τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία".

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΤΣΟΛΑΚ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/22/ergen/#more-8013

Εφ. Τράκιανιν Σεσί- Ελληνικής Θράκης  7-7-2011

Κεμάλ, ο Κεμάλ που ξέρουμε….
 Ο Γ.Γ. του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αφού μετείχε στις 1-7 στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Αθήνα και επισκέφτηκε το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, και στην επιστροφή του προς την Τουρκία πέρασε από Ξάνθη και Κομοτηνή όπου επισκέφτηκε και άφησε τριαντάφυλλα στους τάφους των ¨εκπροσώπων της Εργκενέκον στην Δυτική Θράκη¨.
Ο έρωτας των Τούρκων πολιτικών για την Δυτική Θράκη

Χρεοκοπημένη η Ελλάδα για τους οίκους αξιολόγησης

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Μετά τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες, βρισκόμαστε σε αναμονή των αποφάσεων των διεθνών οίκων αξιολόγησης. Σε άρθρο των Financial Times επισημαίνεται πως θα κηρυχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας

Σε καθεστώς χρεοκοπίας θα κηρύξουν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης την Ελλάδα μετά την απόφαση των Βρυξελλών, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, λόγω του ότι οι ομολογιούχοι θα υποστούν ζημίες, οι οίκοι προετοιμάζονται για την κήρυξη χρεοκοπίας, βάζοντας η κάθε μια ένα διαφορετικό επιθετικό προσδιορισμό.

Μέρκελ: Δε θα υπάρξει θεαματική λύση για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25669&category_id=541
Μιλώντας σήμερα από το Βερολίνο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι είναι ιστορικό...  
Μέρκελ: Δε θα υπάρξει θεαματική λύση για την Ελλάδα
καθήκον της Γερμανίας να στηρίξει το ευρώ και χαιρέτισε τη νέα συμφωνία της ευρωζώνης για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.



Η Μέρκελ είπε ότι η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες ήταν ένα σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει την Ευρώπη και θα στηρίξει το κοινό νόμισμα.



«Η Ευρώπη χωρίς ευρώ είναι απίθανη», τόνισε. Ωστόσο η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι «δε θα υπάρξει κάποια θεαματική και ταχύτατη λύση για την Ελλάδα αλλά θα χρειαστεί μία διαδικασία διαφορετικών και διαδοχικών βημάτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας».


Πάντως επεσήμανε ότι είναι πεπεισμένη ότι η Ευρώπη ότι θα βγει από την κρίση πιο δυνατή από πριν.

Eθνική τραγωδία: 40% αύξηση στις αυτοκτονίες – 60% πάνω η μετανάστευση

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=6848#more-6848


Διαστάσεις εθνικής τραγωδίας αποκτά η είσοδος της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης μέσω του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου: Οι προσωπικές οικονομικές τραγωδίες έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών σε 40% και το 60% των νέων ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών αναζητούν το επαγγελματικό μέλλον τους στο εξωτερικό.

Η επιλεκτική χρεοκοπία μιας ευρωπαϊκής μπανανίας…

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/07/blog-post_5149.html

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου *

Η Ελλάδα τράβηξε το δικό της δρόμο χρεοκοπίας, όπως με ακρίβεια είχαμε προβλέψει. Την οδό και τη διαδικασία της επιλεκτικής χρεοκοπίας, όπως ταιριάζει σε μια ευρωπαϊκή μπανανία, η οποία έζησε για μια δεκαετία και κάτι τον μύθο της ισχυρής χώρας. Τώρα γίνεται προσπάθεια από αυτούς που συνέθεσαν αυτόν τον μύθο να ζήσει τον μύθο της μόνης χρεοκοπημένης χώρας που καμώνεται ότι δεν  πτώχευσε.

Θετικά τα άρθρα των Γερμανικών εφημερίδων για τη Συμφωνία

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/66978.html

image

Εκτενές άρθρο φιλοξενεί το έγκυρο γερμανικό περιοδικό, Der Spiegel, για τις αποφάσεις που ελήφθησαν χθες κυρίως σε ό,τι αφορά στο ρόλο του Χρηματοπιστωτικού Ταμείου Σταθερότητας, αλλά και στη δήλωση του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ότι προωθεί τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, κατά τα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Από την πλευρά της, η Frankfurter Allgemeine Zeitung υπογραμμίζει επίσης τον διευρυνόμενο ρόλο του EFSF και κάνει αναφορά, όπως και το Spiegel, στην επιδίωξη του Νικολά Σαρκοζί να δημιουργηθεί ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Επισημαίνει, δε, ότι η «εξήγηση» της Άγκελα Μέρκελ για αυτό είναι ότι «παρέχεται περισσότερη ασφάλεια για το κοινό νόμισμα και βάση για συνολική ευημερία».

Σαν «τουρίστες» αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί αξιωματούχοι του Μπερίσα τους Ευρωπαίους εκπροσώπους. (VIDEO Σκάνδαλο)

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/07/video_22.html


Μικρόφωνα ανοιχτά: 
- ο Αλβανός Υπεξ Χατζινάστο προς Ευρωπαίους και Φύλε: «Ποιος αντέχει τις… πορδές τους»
-ενώ η υπουργός Ένταξης Μαϊλίντα Μπρέγκου αποκαλεί κάποιον Ευρωπαίο «ηλίθιο».

Σκάνδαλο διαστάσεων θεωρούν στα Τίρανα τα όσα είπε ο υπουργός εξωτερικών  λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ της αλβανικής αντιπροσωπίας  και των ευρωπαίων εκπροσώπων.
Ο κ. Εντμόντ Χατζινάστο (όπως δείχνει και το βίντεο) λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει η επίσημη συνάντηση κουβεντιάζοντας με την υπουργό Ένταξης κ. Μαϊλίντα Μπρέγκου της είπε ούτε λίγο ούτε πολύ : «ποιος αντέχει τις πορδές τους», ενώ η  Μπρέγκου αποκάλεσε κάποιον ευρωπαίο «ηλίθιο».
Το σχετικό βίντεο έχει αναρτηθεί  (χωρίς να καταλαβαίνουν τι σημαίνουν τα όσα λέει ο «εκλεκτός» προσκεκλημένος υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπερίσα από τα Τίρανα) στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕυρωπαΙκής Ένωσης.

Αποφάσεις με το μάτι στην περιουσία μας Τριάντα χρόνια στον ζυγό και οι «αγορές» δεν μίλησαν ακόμη

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/787/ent.11787.asp

Το πείραμα ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, 21 Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2011, με πειραματόζωο, όπως είχε προβλεφθεί, την Ελλάδα και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επαναλαμβάνει την φράση – που κάθε άλλο παρά εμπνέει σιγουριά – κάθε φορά που ερωτάτο αν πρόκειται για επιλεκτική χρεοκοπία: «Θα δούμε».

Τον Παρθενώνα ζήτησαν ως εγγύηση οι Φινλανδοί...


Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Finland/333190.html
Ως εγγύηση για τη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο βοήθειας, οι Φινλανδοί ζήτησαν την υποθήκευση του Παρθενώνα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντελλα Σέρα, η οποία επικαλείται διπλωματικές πηγές.

“Ως απαραίτητη συνθήκη για τη χορήγηση του νέου δανείου, η Φινλανδία κατά τη διάρκεια των πυρετωδών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε ως εγγύηση δημόσια αγαθά όπως την Ακρόπολη και μερικά ελληνικά νησιά” γράφει η Ιταλική εφημερίδα.

Μάλιστα οι Φινλανδοί “κοστολόγησαν” τον Παρθενώνα στα 300 εκατομμύρια ευρώ!

Η Κοριέρε Ντελα Σέρα πάντως δεν απέφυγε τον πειρασμό να αναρωτηθεί:

"Άραγε θα άφηναν τον Παρθενώνα στο σημείο και θα το νοικιάζανε ή θα τον έπαιρναν μαζί τους στη Φινλανδία;"

Κλίμα ευφορίας στο ΧΑ με στόχο τις 1350 μονάδες - Εντυπωσιακό κλείσιμο των CDS κατά 450 μ.β. στις 1850 μ.β και τα spreads στις 1140 μ.β. - Τραπεζικό άλμα στο ΧΑ έως 7% με αγορές από Citigroup, Barclays Capital και HSBC

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd7) Κλίμα ευφορίας πυροδότησαν οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής για την Ελλάδα με τα χρηματιστήρια να ανακάμπτουν και τα spreads και CDS στα ομόλογα να υποχωρούν σημαντικά.
Τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής δίνουν μόνο χρόνο και δεν επιλύουν το δομικό πρόβλημα του χρέους που συνεχίζει να είναι μη διαχειρίσιμο.

Απίστευτο!Έλληνες βουλευτές ενημέρωσαν τον Νταβούτογλου για τους "τούρκους" της Θράκης!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7133

Απίστευτο. Ο Ερντογάν προκαλεί χυδαία από τη κατεχόμενη Κύπρο και δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενημερώνουν το τούρκο ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου για "τα προβλήματα των τούρκων της Θράκης"!!!Στο ΠΑΣΟΚ τι λένε; Σφυρίζουν ως συνήθως αδιάφορα.

Δεν χρεοκοπούμε επιλεκτικά, ούτε στιγμιαία, αλλά παντοτινά ως κοινωνία

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/22/114101/


Όταν μια γίνεται μια συμφωνία που σώζει την Ελλάδα από άμεση ολοκληρωτική καταστροφή, δεν έχουμε πρόβλημα να την χειροκροτήσουμε. Αρκεί να ξέρουμε όλο το «πακέτο» κι όχι όσα μας σερβίρουν οι επικοινωνιολόγοι.

Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας θέτει την Ελλάδα η Fitch

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=81975&catID=14

Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (Restricted Default) θέτει την Ελλάδα η Fitch. Ο οίκος αναφέρει ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες είναι θετικές ενώ προσθέτει ότι θα προχωρήσει σε νέα αξιολόγηση όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών.

Ο οίκος αξιολογήσεων αναφέρει στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία ότι η σύνοδος της Ε.Ε. για την Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό και θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνης.

Σημειώνει ότι η νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα τεθεί στα χαμηλά επίπεδα της  βαθμίδας και τονίζει ότι θα επαναθέσει αξιολογήσεις μετά-χρεοκοπίας στην Ελλάδα, όταν «θεραπευθεί» η πιστωτική χρεοκοπία. 

CNN: Το ΔΝΤ προβλέπει διάλυση των ΗΠΑ μέχρι το 2016!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σύμφωνα με τη πολυσέλιδη έκθεση που δημοσίευσε τον Απρίλιο το World Economic Outlook για λογαριασμό του ΔΝΤ, μέχρι το 2016 έρχεται το οικονομικό τέλος και η διάλυση των ΗΠΑ. Τη θέση αυτής ως υπερδύναμη του πλανήτη θα αναλάβει η Κίνα η οποία σύμφωνα πάντα με την έκθεση θα έχει αύξηση κερδών περίπου στα 8 τρις δολάρια μέσα στη πενταετία 2011 – 2016.

Τι λέει ο διεθνής Τύπος για τη "χρεοκοπία"

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_400.html


Μπορεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου να απέφυγε να χρησιμοποιήσει την απαγορευμένη λέξη χρεοκοπία στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το πλαίσιο της νέας αναχρηματοδότησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο διεθνής Τύπος, όμως, δεν έπαιξε με τις λέξεις χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά την τελική λύση ως χρεοκοπία.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ θα επιδεινωθούν

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15785

Σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, ο συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ προσεγγίζει το θέμα της εξέλιξης των σχέσεων Ισραήλ και Τουρκίας που επηρεάζει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα από μια ενδιαφέρουσα γεωπολιτική οπτική:
Του Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου (Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής)
Η συγκρουσιακή πορεία που έχουν λάβει οι ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις, εντείνεται όσο διακρίνεται η αποφασιστικότητα του Ισραήλ – αλλά και της Τουρκίας – να μην υποχωρήσουν υπερασπιζόμενοι ένα θέμα «απόλυτης εθνικής προτεραιότητας και ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου». Αν η σκέψη σας οδεύσει την περιοχή της Γάζας, απλά μόλις διακρίνατε την ΑΦΟΡΜΗ και όχι το ΑΙΤΙΟ αυτής της αδυσώπητης, όπως εξελίσσεται, περιφερειακής σύγκρουσης.


Οι Αμερικάνοι περιορίζουν την οικονομική βοήθεια στα Σκόπια ενώ επανέφεραν το “FYROM” σε επίσημα έγγραφα!!!

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/fyrom_22.html

former yugoslav republic of macedonia2 Οι Αμερικάνοι περιορίζουν την οικονομική βοήθεια στα Σκόπια ενώ επανέφεραν το FYROM σε επίσημα έγγραφα!!! 
Έξαλλοι οι Σκοπιανοί με το νέο ψήφισμα της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ
H μια σφαλιάρα διαδέχεται την άλλη για τους Σκοπιανούς. Μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις της Ηillary Clinton που προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια των Σλάβων της FYROM, οι Αμερικανοί δείχνουν έτοιμοι να πάρουν πιο δραστικά μέτρα με την μείωση της οικονομικής βοήθειας προς τα Σκόπια εφόσον οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να είναι ανένδοτοι. .

Ταπείνωση: Και Τούρκοι στο "πακέτο διάσωσης" με απόφαση της κυβέρνησης

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Το εύρος του εξευτελισμού της Ελλάδας (του "υπερήφανου λαός της Ελλάδας" που είπε χθες ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου τον οποίο η κυβέρνησή του τον οδήγησε να ζει υπό κατοχικό καθεστώς για τα επόμενα 40 χρόνια απεμπολώντας όλες τις προσφορές για οικονομική βοήθεια στις αρχές του 2010) γίνεται καλύτερα αντιληπτό, από το γεγονός ότι στην χθεσινή συμφωνία στήριξης της Ελλάδας περιλαμβάνεται και ένας ... τουρκικός τραπεζικός όμιλος ο κολοσσός ΑΚ Bank, σύμφωνα με aπόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες του defencenet.gr.
Mάλιστα στο μετοχικό κεφάλαιο της συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό το ταμείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων! Και στο ΔΣ της τράπεζας συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του στρατιωτικοβιομηχανικού κατεστημένου της Τουρκίας!
Η συμμετοχή της ΑΚ Βank είναι πέραν πάσης αμφιβολίας και πολύ θα θέλαμε από κάποιους στην κυβέρνηση να μας εξηγήσουν πως δεχθήκαμε την συμμετοχή της εν λόγω τράπεζας για να μας σώσει!

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_2971.html
Από το ιστολόγιο http://neakeratsiniou.blogspot.com/2011/07/blog-post_4150.html

Ναι είναι πραγματικότητα. Μνημόνιο για όλους εκτός από τα κόμματα! Δείτε τα ποσά που επιχορηγούνται τα κόμματα. Το θέμα "έπαιξε" στο Αποκαλυπτικό δελτίο.  Σήμερα που γίνεται η "επιλεκτική χρεοκοπία"  ανακοινώθηκε η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα. Η οποία υπολείπεται πολύ λίγο σε ...
σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει λύση για αυτό το ... ταλαίπωρο κράτος...
fimotro

ΗΠΑ: Σχέδια για πιθανή στάση πληρωμών Καμία συμφωνία στον ορίζοντα για το χρέος

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2021837

Με τις ΗΠΑ να πλησιάζουν ακόμη πιο κοντά σε μία πιθανή στάση πληρωμών του χρέους τους και χωρίς καμία συμφωνία ακόμη στον ορίζοντα, η Φέντεραλ Ριζέρβ αρχίζει να προετοιμάζεται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπό τη μόνιμη απειλή των οίκων αξιολόγησης.
Ο Τσαρλς Πλόσερ, διοικητής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Φιλαδέλφεια, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η Fed βρίσκεται σε στενή επαφή με το υπουργείο Οικονομικών, τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να καταστρώσει σχέδιο για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει, στην περίπτωση που η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη στερέψει από ρευστό στις 2 Αυγούστου.
Ωστόσο, ο κεντρικός τραπεζίτης πιστεύει ότι το σχέδιο δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και το Κογκρέσο θα καταλήξουν εγκαίρως σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ και έτσι θα αποφευχθεί το χειρότερο.

Τα μεγάλα ερωτήματα της συμφωνίας

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_3615.html



Ομηρος των τραπεζών θα γίνει για τις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα. Κι αυτή τη φορά όχι των Ελλήνων μικροτραπεζιτών, αλλά των μεγάλων καρχαριών που θα δανείσουν τη χώρα μας με 150 δισ. ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια. Μόνο τα επόμενα δύο χρόνια θα δοθεί υποστήριξη ύψους 50 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή των ιδιωτών, δηλαδή των τραπεζών.

Εξασφαλισμένες οι καταθέσεις με το EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=135676
Οι τράπεζες χάνουν 6 ως 9 δις. αλλά...
Την ώρα που οι Ευρωπαίοι άρχιζαν την επίσημη ενημέρωση για το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους για την Ελλάδα, οι Έλληνες τραπεζίτες είχαν ήδη κάνει τους πρώτους υπολογισμούς για τις επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα από την συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο.

Καταρχήν, εκείνο που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι πως οι καταθέσεις δεν διατρέχουν τον παραμικρό κίνδυνο από τη στιγμή που έχει διασφαλισθεί η παροχή ρευστότητας στο σύστημα, καθώς ακόμη και σε περίπτωση υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς χρεοκοπίας, η παρέμβαση του ΕFSF αποτελεί εγγύηση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε σχέση με τα ελληνικκά ομόλογα.

Το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας σε 5 σημεία

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Οι δεκαεφτά ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν χτες μετά από μαραθώνιες συσκέψεις στις Βρυξέλλες το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε θα φτάσει το ύψος των 158, 6 δις. ευρώ.
• Από αυτά τα 158,6 δις ευρώ τα 109 δισ. θα προέλθουν από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ (τα 60 δισ. θα είναι νέα δάνεια και τα 49 δισ. από τα παλιά που υπολείπονται προς εκταμίευση).
• Η καθαρή συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα θα φτάσει τα 49, 6 δισ. ευρώ (37 δισ. από ιδιώτες και 12,6 από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης). Αναφορικά με τον ιδιωτικό τομέα, προβλέπεται η εθελοντική εμπλοκή του με σειρά εναλλακτικών λύσεων. Η συνεισφορά αυτή θα φτάσει τα 135 δισ. σε διάρκεια 10 ετών, από τα οποία τα 54 δισ. σε 3 χρόνια.

Οι γκρίζες ζώνες του πακέτου για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=81875&catID=14



ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΤΟΥ Θ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Στην πράξη θα κριθεί η αποτελεσματικότητα ή όχι του νέου ελληνικού πακέτου, που έδωσε στην κυβέρνηση και τη χώρα, χρόνο και χώρο για να πάρει ανάσα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αφήνοντας όμως ανοικτά πολλά πρακτικά και πολύ ουσιαστικά ζητήματα.

Η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο σχέδιο, αποτελεί στην πράξη μια ευρείας κλίμακας τακτική και οργανωμένη προσπάθεια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με defacto haircuts, ή δραματική αλλαγή των όρων δανεισμού των ομολογιούχων.

Είναι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας….

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/22/114098/


Για να κερδίσει τις εκλογές, μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», υποσχόταν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και δεσμευόταν ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ.
Στη συνέχεια, επί ένα εξάμηνο, περιφερόταν στο εξωτερικό συκοφαντώντας τη χώρα, χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο.

Ελλάδα, Ευρώπη: επιστροφή στην αφετηρία. Του Σ.Κούλογλου


Για την Ελλάδα, οι χθεσινές αποφάσεις της συνόδου κορυφής είναι τόσο θετικές όσο μια επιτυχημένη χημειοθεραπεία σε ένα ετοιμοθάνατο καρκινοπαθή: αποτρέπουν το θάνατο του, χωρίς όμως να τον γιατρεύουν. Η ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής του πρώτου, περσινού πακέτου((επιμήκυνση της διάρκειας από 7,5 σε 15 ή και 30 χρόνια, με παράλληλη μείωση του επιτοκίου), η επαγγελία ενός ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ, σχεδόν 65 χρόνια μετά αυτό που είχε εκπονηθεί για την σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Ελλάδα της δεκαετίας του 40, κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αποτελώντας και έμμεση παραδοχή ότι τα διάφορα μνημόνια ήταν τιμωρίες, όχι προγράμματα βοήθειας ή σωτηρίας.

“Γερμανοί, ευκαιρία να επενδύσετε”!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88078&catid=13

Ο υπ. Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους επιχειρηματίες να αυξήσουν τις ήδη υψηλές επενδύσεις τους στη χώρα μας

Σκέψεις και συμπεράσματα ενός Συνωμοσιολόγου!!!!

Από Faceof


Να μιλήσω, να πω και εγώ την κουβέντα μου......οικονομολόγος δεν είμαι (αν και τόσους μήνες με τις περισσότερες από τις αναρτήσεις που κάνουμε είναι οικονομικού περιεχομένου είναι σαν να έχω κάνει διδακτορικό), ούτε οικονομικός αναλυτής είμαι , αυτό που θεωρώ αλλά και με αντιπροσωπεύει ως τίτλος είναι το Συνωμοσιολόγος  Ερευνητής που καλύπτει σχεδόν όλα τα θέματα καθημερινά και μη......

Έχω μια εμπειρία κάποτες ......και εγώ ως αφελής πολίτης του τόπου αυτού να ασχοληθώ με χρηματιστήριο και διάφορα άλλα τέτοια (αμοιβαία κεφάλαια και άλλα), όλοι θυμόμαστε ποια εποχή ήταν , όντας όμως τυχερός ίσως στις επιλογές των προσώπων και γενικά του χωρίς ρίσκο επενδυτικές κινήσεις μου να βγω αλώβητος από εκείνη την φούσκα που κατέστρεψε πάρα πολλούς συμπολίτες μας.....

Από τότε φυσάω και το γιαούρτι (ευτυχώς δεν κάηκα στον χυλό .....αλλά θυμάμαι πόσο έκαιγε!!), δεν ξανασχολήθηκα .....

Αποκτήσαμε νταβατζήδες με «διευρυμένες αρμοδιότητες»

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

Του Νίκου Χιδίρογλου
Τι έγινε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελών; Η ΕΕ, οι γραφειοκράτες της και οι πολιτικές της «ελίτ», έδωσαν τα ρέστα τους για να «σώσουν» την παρτίδα με την Ελλάδα. Σκοπός τους είναι να μπλοκάρουν τη διάχυση της οικονομικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης. Έστω και αν αυτό θα στοιχίσει εκλογικά κυρίως στα μεγάλα κεντροδεξιά κόμματα του ΕΛΚ, που κυβερνούν σε Γαλλία & Γερμανία, αλλά και αλλού. Με λίγα λόγια, γιατί η ουσία κρύβεται αλλού, θα επέλθουν «κούρεμα» του χρέους, μεγάλη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση επιτοκίου. Στο κόλπο θα μπουν και ιδιώτες, μόνο στην ιδιαίτερη περίπτωση της χώρας μας όμως, καθώς όπως είπε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, «η Ελλάδα είναι μία εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση».
Πολλοί με ρώτησαν ήδη τι επιπτώσεις θα έχουν όλα αυτά στην εθνική μας κυριαρχία. Η δική μου απάντηση είναι η κάτωθι: ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Δεδομένου ότι κάποιοι τρίτοι αποκτούν πλέον διευρυμένες δυνατότητες να δανείζονται για λογαριασμό της Ελλάδας, θα διοικούν κιόλας ή για να το πω πιο κομψά, όλα θα περνούν από αυτούς. Αποκτήσαμε κηδεμόνες ή για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, νταβατζήδες, οι οποίοι θα διευρύνουν περαιτέρω τις ήδη διευρυμένες αρμοδιότητες που απέκτησαν δια του μνημονίου. Δυστυχώς, αυτό είναι το τίμημα των ανεύθυνων και καιροσκοπικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν κατά τη μεταπολίτευση, αλλά και των ανήθικων, ανώριμων, φιλάργυρων και ιδιοτελών συμπεριφορών των ψηφοφόρων, των οποίων γυάλιζε το μάτι όταν άκουγαν τον κάθε λαοπλάνο να τους φωνάζει «Τσοβόλα δώστα όλα» ή «λεφτά υπάρχουν».

Τελικά, ο "Τιτανικός" βούλιαξε! - "Επικήδειοι" από τον ξένο Τύπο

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Από σήμερα η μεγάλη περιπέτεια της Ελλάδας, ξεκινά, καθώς κατάφεραν τελικά, τον "Τιτανικό" του Γ.Παπακωνσταντίνου να τον βουλιάξουν! Χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό για το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ ΕΚΤ και οίκων αξιολόγησης (τρεις οίκοι αν κρίνουν από τα γεγονότα ότι έχει συντελεστεί από την χθεσινή εξέλιξη επιλεκτική ή και ολοκληρωτική χρεοκοπία αυτομάτως είναι υποχρεωμένη να το δεχθεί και η ΕΚΤ) η γενική αίσθηση όπως καταγράφεται και στον ξένο τύπο είναι ότι από χθες η Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποχωρεί από την Ελλάδα περιοριζόμενο σε μια συμβολική χρηματοδότηση: Απαγορεύεται από το καταστατικό του η χρηματοδότηση πτωχευμένων κρατών! Ήδη έχει ζητηθεί από τα μέλη του με επιστολή προς την γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, έκτακτη σύσκεψη για σήμερα Παρασκευή για να ελεγχθεί το "άνοιγμα" προς την Ελλάδα και να κλείσει αυτό το συντομότερο!

Σχέδιο Μάρσαλ 109 εκ.ευρώ από την ΕΕ για την Ελλάδα.Σωτηρία ή θηλιά;

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=7136

  "Σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη", χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι "οι θυσίες πιάνουν τόπο" και εξασφαλίζεται "το δικαίωμα του Έλληνα και της Ελληνίδας στην ελπίδα".

    "Διαπραγματευθήκαμε σκληρά, βάσει σχεδίου, για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, για να μη ζήσει η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας", τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Έλληνας πρωθυπουργός. "Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της προσπάθειας", είπε, επισημαίνοντας τη διαφορά του τελικού κειμένου των συμπερασμάτων της συνόδου από τις αρχικές προβλέψεις.

   

Financial Times: “Όπως και να το πεις, είναι μια χρεοκοπία”

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/22/114052/


Μια μεγάλη πιθανότητα είναι ότι η Ελλάδα θα είναι το πρώτο κράτος της Δύσης που χρεοκοπεί, εδώ και 60 χρόνια.
Οι αναλυτές αναμένουν τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης να χαρακτηρίσουν την Ελλάδα ως χρεοκοπημένη, επειδή οι κάτοχοι των ομολόγων  θα υποστούν απώλειες αν αποφασισθεί η συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Το πακέτο λύσης της ΕΕ είναι ένα βήμα προς τα εμπρός αλλά η Ελλάδα κέρδισε μόνο χρόνο...χωρίς ίχνος ανάπτυξης - Υπό πίεση οι ελληνικές τράπεζες που δυνητικά θα χρειαστούν έως 25 δισ σε κεφάλαια

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Στα 109 δις ευρώ διαμορφώνεται το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδος από την ΕΕ και προφανώς η σύνοδος κορυφής έλαβε μια απόφαση στήριξης του ελληνικού χρέους ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία η στάση πληρωμών. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.
Τραπεζικά στελέχη και παράγοντες της αγοράς αργά χθες το βράδυ σχολίαζαν τις ανακοινώσεις βάζοντας στην ζυγαριά τα θετικά και τα αρνητικά της κρίσιμης συνόδου κορυφής.
Τα βασικά συμπεράσματα είναι 6.

Selective Default… αλά Ελληνικά

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

bankruptcy_572_355Ακόμη και σε αυτήν την πιο δύσκολη ίσως στιγμή της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας έγινε εμφανής η «μοναδικότητα» της Ελλάδας καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν ένα νέο πακέτο βοήθειας – επιλεκτικής χρεωκοπίας ειδικά και μόνο για την Ελλάδα και όχι για οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης τυχόν αντιμετωπίσει πρόβλημα. 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο έκανε λόγο για ένα «μεγαλεπήβολο πακέτο» στην περίπτωση της Ελλάδας, το οποίο θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρωί της Παρασκευής.

Οι βασικές πτυχές του πακέτου αφορούν:

Ένα σχέδιο θετικό για την αγορά, όχι όμως για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/jArticles.asp?jid=416

Του Γιώργου Καισάριου

Σας είχα πει πριν μερικές μέρες ότι το όποια σχέδιο παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες δεν θα είναι της αρεσκείας μου και δεν θα είναι μια μακροχρόνια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Με τις χτεσινές ανακοινώσεις, αυτή η υποψία επιβεβαιώθηκε. Το σχέδιο βραχυπρόθεσμα δίνει κάποιες λύσεις, αλλά δεν λύνει το μακροπρόθεσμο πρόβλημα βιωσιμότητας της Ελλάδας.

Κομβικό σημείο στο όλο σχέδιο φαίνεται να είναι το EFSF, με δανεικά και όχι με ίδια κεφάλαια. Μάλιστα, πουθενά δεν διάβασα για την εμπλοκή της ΕΚΤ και τα non sterilized open market operations που θα ήθελα να δω.

Το όλο σχέδιο θυμίζει ένα junk bond πιο πολύπλοκο από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να επινόησε ακόμα και η Drexel Burnham Lambert. Ο Mike Milken θα έξυνε το κεφάλι του για το πως αυτό το σχέδιο θα πετύχει.

Give me plain vanilla!!! Μια φορά μόνο να διαβάσω κάτι απλό που να έχει νόημα και που, να βγαίνουν τα νούμερα, και δεν θα μπινελικώσω ποτέ ξανά Ευρωπαίο αξιωματούχο!! Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα.

Μειώνεται κατά 26 δισ. το δημόσιο χρέος

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=135652
Όφελος ίσο με το 12% του ΑΕΠ
Στην επισήμανση ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου μειώνει το δημόσιο χρέος κατά 26,1 δισεκατομμύρια ευρώ – ήτοι κατά 12% του ΑΕΠ – προέβη ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δικαιώθηκε η στρατηγική που ακολούθησε σε διάφορα στάδια η Ελλάδα, ξεκινώντας από την αποφυγή της χρεοκοπίας και φτάνοντας σήμερα σε ένα βιώσιμο χρέος, στην πλήρη διασφάλιση των δανειακών αναγκών της χώρας έως το 2020 καθώς και στην ελάφρυνση του βάρους για κάθε ελληνική οικογένεια.

Και τώρα, περιμένουμε… τι θα πουν οι Οίκοι

Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

Η γλώσσα του σώματος του Νικολά Σαρκοζί, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια παρερμηνειών. Όπως δεν το έκανε ούτε η σπουδή του Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ και του Ζοζέ Μπαρόζο να… μην παρεκκλίνουν από το κείμενο που είχαν μπροστά τους, όταν στάθηκαν δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να ανακοινώσουν την επίτευξη συμφωνίας για μια μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.
Το άγχος όλων ήταν να στείλουν στους Οίκους Αξιολόγησης το μήνυμα ότι η μερική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σε ποσοστό περίπου 25%, δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός. Και κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως επιλεκτική χρεοκοπία.

Oλο το κείμενο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


∆ΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη δέσμευσή μας υπέρ του ευρώ, καθώς και ότι θα καταβάλουμε κάθε αναγκαία προσπάθεια προκειμένου να διασφαλισθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της καθώς και των κρατών μελών της. Επαναλαμβάνουμε επίσης ότι είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη σύγκλιση, την ανταγωνιστικότητα και τη διακυβέρνηση εντός της ζώνης του ευρώ. Από τις απαρχές της κρίσης του δημόσιου χρέους, ελήφθησαν σημαντικά μέτρα με στόχο τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, τη μεταρρύθμιση των κανόνων και την εκπόνηση νέων εργαλείων σταθεροποίησης. Η ανάκαμψη στην ζώνη του ευρώ ακολουθεί ικανοποιητικούς ρυθμούς και το ευρώ [EUR=X] στηρίζεται σε υγιή βασικά οικονομικά μεγέθη. Αλλά οι προκλήσεις που παρουσιάζονται υπογραμμίζουν την ανάγκη για μέτρα μεγαλύτερης εμβέλειας.
Σήμερα, συμφωνήσαμε όσον αφορά τα ακόλουθα μέτρα:

Έβαλε πλάτη η Ευρώπη...

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/


Έβαλε πλάτη η Ευρώπη...
Πακέτο μαμούθ με 109 δισ. ευρώ και 3,5% επιτόκιο
Η Ευρώπη φάνηκε ότι “ξύπνησε” από το λήθαργο που άφηνε την κρίση χρέους να γιγαντώνεται και να απειλεί ακόμη και τον πυρήνα της, και ρίχνοντας το γάντι στους οίκους αξιολόγησης παρουσίασε ένα περίπλοκο μεν αλλά σαφές για το σκοπό του σχέδιο στήριξης της Ελλάδας και των τραπεζών.
Το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας διαμορφώνεται στα 109 δις. ευρώ, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ θα φέρει επιτόκιο 3,5% χαμηλότερο σε σχέση με το 4,2% της τρέχουσας περιόδου.

Σχέδιο μαμούθ για να διασωθεί η Ελλάδα - Νέο τεράστιο δάνειο 109 δισ. ευρώ με μικρότερα επιτόκια και επαναγορά χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88028&catid=13


- Καλοδεχούμενη η βοήθεια της Ευρώπης δήλωσε ο πρωθυπουργός στη κοινή συνέντευξη Τύπου
- Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδα από 15 έως 30 χρόνια
- Η συμμετοχή των ιδιωτών εκτιμάται ότι ίσως να ξεπεράσει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ και αφορά μόνο την Ελλάδα
- Τρισέ: Δεν υπάρχει ούτε πιστωτικό γεγονός ούτε χρεοκοπία
- Αγωνία για το πώς θα αντιδράσουν οι αγορές

Παπανδρέου: Οι αποφάσεις της ΕΕ αποτελούν εγγύηση για το αύριο της χώρας

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΓια το τέλος μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων από πλευράς ΕΕ, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη.

«Διαπραγματευθήκαμε σκληρά, βάσει σχεδίου, για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, για να μη ζήσει η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας» τόνισε.

Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της προσπάθειας, συνέχισε για να επισημάνει τη διαφορά του τελικού κειμένου των συμπερασμάτων της Συνόδου από τις αρχικές προβλέψεις.

Πρόγραμμα βοήθειας-μαμούθ 158,6 δισ. με συμμετοχή ιδιωτών

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/sumfonia-me-summetoxi-idioton

Πρόγραμμα βοήθειας-μαμούθ για την Ελλάδα, ύψους 158,6 δισ. ευρώ συμφωνήθηκε στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Τα 109 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ (τα 60 δισ. θα είναι νέα δάνεια και τα 49 δισ. από τα παλιά που υπολείπονται προς εκταμίευση), ενώ η καθαρή συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα -σε εθελοντική βάση- θα φτάσει τα 49,6 δισ. ευρώ (37 δισ. από ιδιώτες και 12,6 δισ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης).

Νέο πακέτο 158 δισ. υπό εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25607&categories_id=69
Το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας στο οποίο θα συμμετάσχουν και ιδιώτες επενδυτές, ορίσθηκε...  
Νέο πακέτο 158 δισ. υπό εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις

στα 109 δισ. ευρώ. Η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών θα φτάνει τα 37 δισ. ευρώ.


Το σχέδιο προβλέπει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων από 7,5 σε 15 έως και 30 χρόνια και μείωση του επιτοκίου στο 3,5%.

Τονίζεται ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΝΤ για να αποφασίσει το ποσοστό συμμετοχής του στη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι δεν θα χρειαστούν φορολογικά μέτρα και ότι, αντιθέτως, θα υπάρξει ελάφρυνση των φορολογούμενων, εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα των αλλαγών που ήδη έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση.

Γ. Παπανδρέου - Ανάσα ασφάλειας και σιγουριάς 109 δισ. ευρώ το νέο πακέτο

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/66901.html
image

Ένα «μεγαλεπήβολο πακέτο» 109 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών μόνο για την Ελλάδα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από κοινού με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την αποφασιστικότητα της ΕΕ να στηρίξει το ευρώ, αλλά και να δημιουργήσει αναχώματα σε τυχόν νέες κρίσεις.