Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

"Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους μας διαχειρίσιμο"

Σχόλιο ιστολογίου μας : "Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους μας διαχειρίσιμο" ....να ρωτήσω και εγώ ο αδαής σε Μίστερ ......από ποιους θα είναι διαχειρίσιμο και πως ????Μήπως κάνοντας κατάσχεση (εσείς το λέτε αποκρατικοποίηση και πώληση), των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας??
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/greece/sunedriazei-to-upourgiko-gia-to-neo-paketo

"Για πρώτη φορά καταφέραμε να δημιουργήσουμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας για το μέλλον- καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους μας διαχειρίσιμο", σημείωσε ο πρωθυπουργός, στην εισήγηση του στο υπουργικό Συμβούλιο. Και πρόσθεσε: "Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας. Τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία".


Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε επιτυχία του έλληνα πολίτη την απόφαση που έλαβε η Σύνοδος για τη χώρα μας, λέγοντας ότι "τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς τις δικές θυσίες τους".

"Βρεθήκαμε στο χείλος της αβύσσου, δεν το βάλαμε κάτω. Σε όλες τις μάχες σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες", τόνισε.

Επισήμανε ότι καταρρίφθηκαν οι μύθοι- "ότι είμαστε έρμαιο των ξένων δυνάμεων, ότι θα χρεοκοπήσουμε". "Τώρα θα αφοσιωθούμε με μεγαλύτερη δύναμη και ασφάλεια στις μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες διψά η κοινωνία", είπε, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει καλά το πόσο δύσκολα περνάει η κάθε ελληνική οικογένεια.

Μιλώντας σε πρώτο ενικό είπε: "Έδωσα τον αγώνα αυτό με αυταπάρνηση, αντιμετωπίζοντας κριτική δυσανάλογη για την ευθύνη μου για την κατάσταση της χώρας". Και σημείωσε: "Πετύχαμε ιστορικές αποφάσεις, η Ευρώπη έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά".

"Η ΝΔ διάλεξε να είναι στην εξέδρα και όχι στο στίβο της μάχης", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ασκώντας κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι "πόνταρε στη χρεοκοπία" και έχασε μία ιστορική ευκαιρία να συνδράμει στη σωτηρία της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου χειροκροτήθηκε θερμά από τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, τόσο κατά την είσοδό του στην αίθουσα, όσο και με το τέλος της εισηγητικής του ομιλίας.

Προηγήθηκε συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών.

Παπούλιας: Όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη


"Μετά από σκληρό αγώνα και μέρες αγωνίας έχει φθάσει η στιγμή που όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη για την ανακούφιση του λαού", τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου.

Και πρόσθεσε: "Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας, ήταν μέρες αγωνίας, αλλά έφθασε η στιγμή που αρχίζει η δουλειά που πρέπει να γίνει. Όλοι τώρα πρέπει να βάλουν πλάτη για την προσπάθεια και για την ανακούφιση του λαού".

Απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου, είπε: "Όχι ανάπαυση στις δάφνες. Αλλωστε οι δάφνες μαραίνονται γρήγορα".

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "υπάρχει μια πολύ μεγάλη δικαίωση. Έχουμε  ένα χρέος που παρά τις δυσκολίες είναι διαχειρίσιμο, ένα πλαίσιο ασφάλειας για την Ελλάδα. Παραμένουμε συνεπείς και αυτό νομίζω αξιολογήθηκε πολύ θετικά".

Και κατέληξε: Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες διψάει ο ελληνικός λαός και που ανοίγουν προοπτικές για τις επόμενες γενιές".

Ενημέρωση στη Βουλή

Το πρωί της Τετάρτης θα διεξαχθεί στη Βουλή η "μίνι" προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό η Εθνική Αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της συνόδου κουφής των χωρών της ευρωζώνης. Νωρίτερα, για τον ίδιο λόγο, θα συγκληθεί (9.30 μμ) η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

- Από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν θα χρειαστούν φορολογικά μέτρα και ότι, αντιθέτως, θα υπάρξει ελάφρυνση των φορολογούμενων, εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα των αλλαγών που ήδη έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου