Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΤΣΟΛΑΚ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/22/ergen/#more-8013

Εφ. Τράκιανιν Σεσί- Ελληνικής Θράκης  7-7-2011

Κεμάλ, ο Κεμάλ που ξέρουμε….
 Ο Γ.Γ. του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αφού μετείχε στις 1-7 στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Αθήνα και επισκέφτηκε το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, και στην επιστροφή του προς την Τουρκία πέρασε από Ξάνθη και Κομοτηνή όπου επισκέφτηκε και άφησε τριαντάφυλλα στους τάφους των ¨εκπροσώπων της Εργκενέκον στην Δυτική Θράκη¨.
Ο έρωτας των Τούρκων πολιτικών για την Δυτική Θράκη



 Τα τελευταία χρόνια δυσκολευόμαστε να υπολογίσουμε τον αριθμό των πολιτικών που έρχονται από την Τουρκία στην Δυτική Θράκη. Από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Αχμέτ Νταβούτογλου ως την Εμινέ Ερντογάν, τον Εγεμέν Μπαγίς, τον Μπουλέντ Αρίντς και τον Κεμάλ Αναντόλ, πολλοί πολιτικοί από την Τουρκία ήρθαν στην Δυτική Θράκη. Για ένα διάστημα είχε γραφτεί πως μετά το δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου θα ερχόταν και ο ηγέτης του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αλλά φαίνεται ότι μη μπορώντας να χωνέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έπαθε κατάθλιψη και μας στέρησε αυτήν την ¨πολύ σημαντική επίσκεψη¨. Ο τελευταίος κρίκος σε αυτή τη σειρά των επισκέψεων ήταν η επίσκεψη του κυρίου Κεμάλ…

…………
Ποια είναι λοιπόν η σημασία αυτών των επισκέψεων ;
Η σημασία είναι η εξής. Οι πολιτικοί της Τουρκίας έρχονται και δίνουν το εξής μήνυμα : ¨Είστε τα αδέρφια μας, είστε στην καρδιά μας, ως Τουρκία σας στηρίζουμε και σας υποστηρίζουμε¨ (φυσικά προσθέτοντας ότι ¨οι μειονότητες είναι οι γέφυρες φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες και το Αιγαίο πρέπει να γίνει μια θάλασσα ειρήνης).
……………..
……………..
Ο έρωτας του κυρίου Κεμάλ για την Εργκενέκον
 Μπορούμε να χωρίσουμε στα δύο τα μηνύματα που έδωσε Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά την επίσκεψη του στην Δυτική Θράκη
 1) Η οικονομία της Ελλάδας περνά δύσκολες μέρες, αλλά αυτή την κρίση μόνο με έναν καλό άνθρωπο και πραγματικό σοσιαλιστή σαν τον Γιώργο Παπανδρέου θα μπορέσουμε να την υπερβούμε. 2) Η επίσκεψη στους τάφους των κολλητών αυτών που δικάζονται στην υπόθεση Εργκενέκον .
 Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πω κάτι για το πρώτο θέμα, διότι κάθε άνθρωπος που δεν έχει χαμηλό IQ, με αυτή τη κουβέντα δεν ξέρει από πού πρέπει να αρχίσει να γελάει…Το σημαντικό είναι το δεύτερο θέμα : Η επίσκεψη δηλαδή του κυρίου Κεμάλ στους τάφους των κολλητών των χουντοερωτευμένων που δικάζονται στην υπόθεση Εργκενέκον, Σαδίκ Αχμέτ και Μεχμέτ Εμιν Αγκά….


Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται ο Ντογού Περιντσέκ –πρόεδρος του ΙΡ και κατηγορούμενος στην υπόθεση Εργκενέκον- σε χειραψία με τον Μεχμέτ Εμιν Αγκά. Δίπλα τους βρίσκεται ο Σουλειμάν Σεφέρ Τζιχάν-εκδότης του φασιστικού περιοδικού Γενί Μπατί Τράκια που εκδίδεται στην Κωνσταντινούπολη ….
Ο Αγκά και ο Περιντσέκ, παρά το ότι ό ένας είναι μουφτής και ο άλλος έγινε διάσημος με την ισλαμοφοβία του, αντήλλαξαν βραβεία. …Ακόμα είναι στην μνήμη μας η συνέντευξη που έδωσε ο Αγκά στο περιοδικό Αίντινλίκ λίγα χρόνια πριν πεθάνει, και τα λόγια που είχε πει ενάντια στο κόμμα ΑΚΠ.
Επίσης δεν βγαίνει από τη μνήμη ότι ο Αγκά το 2005 έφτασε να πάει μέχρι την KKTC για να κάνει την προπαγάνδα του Ραούφ Ντενκτάς στις προεδρικές εκλογές, καθώς και οι ανεπίτρεπτες κουβέντες που είχε πει τότε για τον Μεχμέτ Αλή Ταλάτ. Τώρα αν κάποιος σκεφτεί ¨Μα τι σχέση έχει, που είναι η Κύπρος και που η Δυτική Θράκη ;¨, ε ας βάλει λίγο το μυαλό του να δουλέψει !
Ο άλλος ήρωας της φωτογραφίας, ο Σουλειμάν Σεφέρ Τζιχάν, στο φασιστικό περιοδικό που έβγαζε ασχολήθηκε περισσότερο με τα εσωτερικά της Τουρκίας παρά με τα θέματα της Δυτικής Θράκης, είχε ασκήσει ακραίο αντικουρδισμό, ενώ πρέπει να προσθέσουμε ότι ανάμεσα στους αρθρογράφους του είχε και τον κατηγορούμενο για την υπόθεση Εργκενέκον Βελή Κιουτσούκ. Αφήνω για άλλο άρθρο το γεγονός ότι ενώ στο σπίτι του Βελή Κιουτσούκ ερευνήθηκαν όλα (από τον υπολογιστή του μέχρι το κάθε τι) κανείς δεν χτύπησε την πόρτα του στο ¨αρχηγείο¨ του στο περιοδικό !
Ένα άλλο όνομα του οποίου τον τάφο επισκέφτηκε ο κύριος Κεμάλ, είναι αυτό του Αχμέτ Σαδίκ.
Αυτός ο οποίος είχε φυτευτεί από το βαθύ κράτος της Τουρκίας ως ¨ηγέτης¨ στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Ο τέως βουλευτής Ροδόπης γνωστός για τις φασιστικές, σαδιστικές και απειλητικές φράσεις του τύπου : ¨Όποιος δεν με ψηφίσει στα σύνορα τον περιμένει το αυτοκίνητο της ΜΙΤ¨, ¨Θα βάλω να σπάσουν τα πόδια των αριστερών της μειονότητας¨, και ¨Η μειονότητα θα ηρεμήσει αν ο αριθμός αυτών που είναι στην μαύρη λίστα πάει από τους 200 στους 2000¨.
Προς το παρόν σταματάω αναφέροντας πως στην κηδεία του μετείχε ο αργότερα διάσημος με την υπόθεση Σουσουρλούκ Αμπντουλλάχ Τσατλί….
…………….
Ο κύριος Κεμάλ είχε συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις όταν κατά τις εκλογές του Ιουνίου 2011 είχε τοποθετήσει σε εκλέξιμες θέσεις τους κατηγορούμενους για την υπόθεση Εργκενέκον Μουσταφά Μπαλμπάι και Μεχμέτ Χαμπεράλ..
Σε αυτό το θέμα δεν έχω δικαίωμα να μιλήσω. Όμως για ένα θέμα μπορώ να δώσω μια συμβουλή στον κύριο Κεμάλ : Οι δημοκράτες και σοσιαλιστές της Δυτικής Θράκης που βίωσαν την καταπίεση του Σαδίκ και το ζόφος της περιόδου Αχμέτ Σαδίκ δεν ξέχασαν και δεν αφήνουν να ξεχαστούνε εκείνες οι μέρες.
Στην τελετή μνήμης που οργανώνεται κάθε χρόνο για τον φυτευτό ηγέτη που έσπερνε τον τρόμο στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, από τα 140.000 άτομα της μειονότητας μετέχουν μόνο 50. Αυτό δείχνει ότι είναι λάθος φυτεύοντας έναν ηγέτη ¨από πάνω¨ να περιμένεις πως θα ¨ξυπνήσει¨ την κοινωνία. Και πιστεύω ότι θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της επιμονής σε αυτό το λάθος.
Οι αγώνες οδηγούν σε νίκη με την οργάνωση του λαού ¨από κάτω¨.
…………………
Υποσημείωση : Αυτό που πραγματικά με εκπλήσσει δεν είναι οι επισκέψεις στον τάφο του Σαδίκ ατόμων σαν τον κύριο Κεμάλ, αλλά η συμπεριφορά των μελών του ΑΚΠ. Οι βουλευτές του κόμματος του ¨εισαγγελέα της Εργκενέκον¨ κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,ακόμα και ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς μετέχουν σε τελετές μνήμης του, ενώ ο τέως πρόεδρος της βουλής Κιοκσάλ Τοπτάν μετείχε στα εγκαίνια  της γέφυρας Αχμέτ Σαδίκ στο Τεκίρνταγ. Ο άνθρωπος δεν μπορεί παρά να σκεφτεί : Άραγε ο κύριος Ρετζέπ μήπως είναι ο εισαγγελέας της Εργκενέκον στην Τουρκία, και ο δικηγόρος της στο εξωτερικό ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου