Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Οι φάροι της θάλασσας

Του Ν. Λυγερού

Οι φάροι της θάλασσας δεν είναι αυτοί που νομίζεις γιατί αυτούς που ξέρεις είναι μόνο της ξηράς. Κι αν συνειδητοποιούσες πόσο σημαντική είναι η θάλασσα, θα μπορούσες να επινοήσεις την αξία των νησιών μας και ειδικά των ακριτικών. Τότε θα έφευγε η μιζέρια από πάνω σου και θα έβλεπες τι γη θάλασσας που είναι η Ελλάδα. Γιατί αν το ξεχάσεις, πώς θα νιώσεις ότι η θάλασσα είναι μια ασπίδα για τον Ελληνισμό που δεν είναι παρά μόνο μια άγονη γραμμή για την κοινωνία. Μάθε λοιπόν ότι κάθε φάρος της θάλασσας φωτίζει τις κυψέλες του Voronoi και το ψηφιδωτό που αποτελούν είναι η ελληνική ΑΟΖ.

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Είναι αυτές οι φωτογραφίες και τα βίντεο η απόδειξη της "5ης Διάστασης" που τώρα ζούμε; Τα παρακάτω βίντεο καταγράφηκαν την Κυριακή 25 Νοέμβρη του 2012 στο Bloomington, Ιντιάνα και δημοσιεύθηκαν στο YouTube.

Ο Tesla απέδειξε ότι είναι δυνατή η δημιουργία γιγαντιαίων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (μερικές φορές και χιλιάδες μίλια μακριά), τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να τροποποιήσουν τον καιρό και να δημιουργήσουν τεχνητές ξηρασίες, ή πλημμύρες, ή καταιγίδες. "Παράθεση από το “The Independent American” tax Fax #196 όπου διαβάζουμε τα εξής:".

Στήνουν τείχη βιβλίων απέναντι στην τουρκική αστυνομία

«Πάρτε ένα καλό βιβλίο και διαβάστε το – κατά προτίμηση μπροστά σε έναν αστυνομικό» λένε οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ, θεωρώντας την μία από τις σημαντικότερες πράξεις αντίστασης.
Χάρη στην πρωτοβουλία εκδοτικών οίκων να οργανώσουν μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη, είναι πεπεισμένοι ότι θα συγκεντρώσουν τόνους βιβλίων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο εκδοτικός Οίκος Sel παρακάλεσε χθες κι από άλλους οίκους να συνεισφέρουν στην οργάνωση της αυτοσχέδιας βιβλιοθήκης μέσα στο πάρκο, ζητώντας από τους εκδότες να στείλουν βιβλία και να ενισχύσουν την κίνηση με σπουδαία λογοτεχνικά έργα.

Project Lucifer Σχέδιο Αναφλέξεως του Κρόνου σε Ήλιο

Από το kalyterotera
 
Ένα από τα πλέον δραματικά γεγονότα στο βιβλίο του Arthur C. Clarke Odyssey Two 2010, έχει να κάνει με τον πλανήτη Δία και τον παράξενο εξωγήινο μονόλιθο που περιστρέφεται γύρω από τον Δία και κατά κάποιον τρόπο κλωνοποιείται δισεκατομμύρια φορές. 

Προφανώς χρησιμοποιώντας ύλη από τον Δία, συμπυκνώνοντας τον αέριο γίγαντα, σε μία μικρή, πυκνή υπέρθερμη μάζα, έως ότου ξαφνικά επιτυγχάνεται πυρηνική σύντηξη. Έτσι ο Δίας εκπληρώνει την μοίρα του, που του αρνήθηκε η φύση, εφόσον κάποιοι αστρονόμοι τον έχουν ονομάσει «αποτυχημένο άστρο». 

Το νέο αστέρι φέρνει ζωή στην πλειάδα των
δορυφόρων του που μοιάζουν στην Γή. Σχηματίζοντας ένα ηλιακό σύστημα, μέσα σε ένα ηλιακό σύστημα. Οι άνθρωποι τον ονομάζουν Εωσφόρο, και αποκτούν δύο ήλιους στον ουρανό τους. 

Τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» Δείτε τι γράφει το Εικοστό Πρωτόκολλο και θα καταλάβετε τι συμβαίνει γύρω μας

Από το eglimatikotita.gr

Πρωτόκολλο Εικοστό
Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των Χριστιανών.
Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις με μοναδικό σκοπό ν' αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία.
Τεράστια κεφάλαια έμειναν στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονταν έτσι ν' απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα. Τα δάνεια αυτά...

Η ΧΑΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ(ΒΙΝΤΕΟ)


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ konxompax9

Κατασκεύασαν πιστόλι με 3D-εκτυπωτή(Βίντεο)

Το Σάββατο, δοκιμάστηκε με επιτυχία στο πεδίο βολής στο Τέξας. Το πυροβόλο όπλο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια μιας συσκευής αξίας 8.000 δολαρίων, η οποία κατασκευάζει κάθε ένα από τα κομμάτια του πιστολιού από στρώματα πλαστικού.Μόνο ο μηχανισμός πυροδότησης είναι φτιαγμένος από μέταλλο.
Η οργάνωση Defense Distributed, η οποία υπερασπίζεται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την δωρεάν πρόσβαση στα σχέδια εργασίας του πιστολιού μέσα στις επόμενες μέρες.

Πόσες ακόμα αποδείξεις χρειάζονται για να καταλάβουν μερικοί πως κάτι δεν πάει καλά με τις υποτιθέμενες πτήσεις πολιτικών αερογραμμών;(Βίντεο)

Φίλος συναγωνιστής από το εξωτερικό έπιασε στο ραντάρ πτήση της Sky Airlines που διαγράφει την πιο τρελλή διαδρομή στον αέρα. Ερχόμενο από Αφρική πετάει πάνω από την Γαλλία με τον πιο αφύσικο τρόπο που μπορεί ποτέ να γίνεται!!!!
Δείτε το παλαιότερο άρθρο μας  Δείτε "ζωντανά" πότε μας ψεκάζουν

Ποιος ξερή μπορεί να είστε ο επομένως που θα δει κατή περίεργο .

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ;....ΜΥΘΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ;

                                                          
                                                                    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΟΝΟΣ-ΚΡΙΣΣ

Ηρακλής... Μύθος η πραγματικότητα; Μπορεί η μυθολογία μας να μην είναι μύθος αλλά πραγματικά γεγονότα της αρχέγονης ιστορίας μας, που μέσα στους αιώνες η ιστορία έγινε ήχος, ο ήχος ψίθυρος και ο ψίθυρος αυτός έφτασε κάποια στιγμή στ αυτιά των αρχαίων και αυτοί με την σειρά τους έγραψαν και αποτύπωσαν αυτούς τους ''ψιθύρους'' ;

Πολλοί κατά καιρούς έχουν εκφράσει την άποψη τους για το θέμα. Άλλοι τον θεωρούν μυθικό ήρωα και κάποιοι άλλοι όπως ο καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος έχουν αντίθετη άποψη θεωρώντας τον Ηρακλή ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ως τον Καναδά... (Συνέντευξη που έδωσε στα ΝΕΑ και διάβασα στον Βισάλτη)

....και εσύ γράφεις ακόμη Greeklish !!

Η καταστροφική μόδα των ημερών η οποία καθόλου αθώα δεν είναι καθώς στα επόμενα χρόνια θα έχει σίγουρα καταστρέψει μεγάλο μέρος του μοναδικού πολιτισμού μας. Δυστυχώς η πλειοψηφία θεωρεί το θέμα μη επικίνδυνο και συνεχίζει να το στηρίζει εφόσον δεν καταλαβαίνει την σημαντικότητα του.

Την ίδια ώρα που σε άλλα μέρη του κόσμου η Αρχαία Ελληνική γλώσσα θεωρείται η βάση και το μέλλον των υπολογιστών και ψηφίζεται η θέση της στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως η νεολαία (κυρίως) της Ελλάδας επιμένει…. Greeklish-τικα!

Εκπομπή - απάντηση στην εκπομπή πρωταγωνιστές του MEGA περί αεροψεκασμών(Βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ANTI-LIFESTYLE , ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" , Η ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΛΛΗ" ΠΛΕΥΡΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ MAΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Κ.Τ.Λ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑΣ.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ.ΚΑΤΣΑΡΟΥ (επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών),ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ WAYNE HALL.

Ο σκοπός της ταινίας "Sirius" ...(Βίντεο)

Σχόλιο Αφύπνισης: Σας παραθέτουμε το μήνυμα ενός φίλου του ιστολογίου μας σχετικά με το νέο ντοκιμαντέρ "Sirius" που βγαίνει εντός ολίγου... Ο προβληματισμός μας σχετικά με τον σκοπό του ντοκιμαντέρ είναι πρώτον: Πως η κυβέρνηση επιτρέπει να βγουν όλα αυτά στη φόρα, εφόσον γνωρίζουμε πως πολλοί από τους συντελεστές του ήταν πρώην στρατιωτικοί και σίγουρα έχουν γνώση για πολλά μυστικά θέματα που δεν βγαίνουν στο ευρύ κοινό. Δεύτερον: Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός τους; Και τρίτον: Για τους ερπετοειδής που όπως είδαμε και παλαιότερα συνεργάζεται η NASA.. θα πούνε τίποτα;  Να σας θυμίσουμε τον Φίλ Σνάιντερ ο οποίος μόλις αποκάλυψε τον πόλεμο με τους γκρίζους ... αμέσως δολοφονήθηκε (Δείτε ΕΔΩ). Οφείλουμε να αναλύσουμε όλα τα ενδεχόμενα πάντα με ''ανοιχτό'' μυαλό και μακριά από τους δογματισμούς. Ο χρόνος θα δείξει. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Νίκος Τ

Ο πρώτος σκοπός της ταινίας "Sirius" είναι το να ακουστεί στο ευρύ κοινό που δεν έχει ιδέα από αυτά τα πράγματα... τι συμβαίνει γύρω από τα ET, την "Κυβέρνηση" πίσω από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά και το πως μπορούν οι άνθρωποι να ασχοληθούν και να συνεισφέρουν στην εξέλιξη του είδους μας μέσω του διαλογισμού και της επικοινωνίας με εξωγήινα όντα μέσω των στενών επαφών 5ου τύπου(CE-5). Επίσης δείχνει την μελέτη ανθρώπων σχετικά με την αντιβαρύτητα, των μαγνητισμό και το zero point energy αλλά και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του DNA του πλάσματος από το Stanford University.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1990 Ιδρύθηκε η ρωσική Ναυτική Διοίκηση Μεσογείου - Μόνιμη παρουσία και στο Αιγαίο

«Η Ρωσία είναι απόλυτα προσηλωμένη στο να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα διασφαλίσουν την μόνιμη ναυτική παρουσία στην Μεσόγειο, περιοχή στην οποία διατηρεί νόμιμα εθνικά συμφέροντα». Αυτό δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος της χώρας Vladimir Putin κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην κεντρική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας επ΄ευκαιρία της επίσημης ;ίδρυσης της διοίκησης Μεσογείου.
«Είναι μια στρατηγικά σημαντική περιοχή. Έχουμε συμφέροντα εκεί, συμφέροντα τα οποία σχετίζονται με την διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας της Ρωσίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος  διευκρινίζοντας ειδικότερα για τους λόγους τους οποίους έχει η Μόσχα στην «ατζέντα» της για την ανάπτυξη της μόνιμης ναυτικής δύναμης.

Η ΝΔ ΚΑΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ - ΥΠΕΡ Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ!!! Φ.Πιπιλή: "Επιστημονική άποψη η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Μ.Ρεπούση"!!!(Βίντεο)

Από το defencenet

Kατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας, όπως εκφράστηκε σήμερα από την βουλευτή του κόμματος Φωτεινή Πιπιλή η θέση της συναδέλφου της επίσης κυβερνητικής βουλευττού Μαρίας Ρεπούσης περί ανυπαρξίας της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν είναι ιστορική ύβρις κατά του Ελληνισμού και ειδικά κατά του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά ... "επιστημονική αποψη".
Ναι, έτσι χαρακτήρισε την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων η Φωτεινή Πιπιλή: "Επιστημονική άποψη"! Σημειώνεται ότι η Γενοκτονία των Ποντίων έχει αναγνωριστεί επίσημα από την Βουλή των Ελλήνων το 1994.

Στην τελική ευθεία η παραπομπή του Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Με την «συντριπτική» πλειοψηφία 234 βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής να προσθέσει το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος στο ήδη βαρύ κατηγορητήριο του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας που ακολούθησε της συζήτησης επι της σχετικής προτάσεως 54 βουλευτών της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχε ως εξής: Ψήφισαν 265 βουλευτές, ΥΠΕΡ 234, ΚΑΤΑ 21, παρών δήλωσαν 7 ενώ άκυρα/λευκά 4.

Τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ καταγγέλουν: Ο Ομπάμα έγινε Μπους! Απίστευτες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις μέσω Facebook και Apple

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συγκεντρώνουν τηλεφωνικά δεδομένα στις ΗΠΑ και έχουν πρόσβαση στους σέρβερ ομίλων πληροφορικής όπως οι Google και Facebook, πρακτικές που κληρονομήθηκαν από την περίοδο της προεδρίας Μπους και εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δύο εφημερίδες.

Η συζήτηση για το αν η αμερικανική κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών στην ιδιωτική ζωή την ώρα που προσπαθεί να τους προστατεύσει από την τρομοκρατία, κλιμακώθηκε δραματικά χθες με τις πληροφορίες ότι οι αρχές συλλέγουν δεδομένα για εκατομμύρια χρήστες τηλεφώνων και παίρνουν στοιχεία από τους σέρβερ εννέα εταιρειών του Ίντερνετ.

Και η Γερμανία στον «πόλεμο» Ευρωπαίων - ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Τη δική της παρέμβαση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Κομισιόν, με αφορμή την έκθεση του πρώτου για τα λάθη που έγιναν στην ελληνική διάσωση, κάνει η Γερμανία.

Με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το Βερολίνο απορρίπτει τους ισχυρισμούς του ΔΝΤ ότι το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης δεν ήταν σωστό για την Ελλάδα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την αποτυχία του στην Ελλάδα, η οποία, όπως λέει, δεν το εφάρμοσε όπως έπρεπε.

Αμυγδαλέζα:Βασίλειο βρωμιάς, παραβατικότητας και εκμετάλλευσης

ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ
Απρόβλεπτες διαστάσεις, οι οποίες αποκρύπτονται σκοπίμως από την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνει η υποτιθέμενη «προσωρινή» στέγαση παράνομων μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα.
Στις τρεις πτέρυγες φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή κατά μετριοπαθείς υπολογισμούς πάνω από 2.300 παράνομοι. Από πληροφορίες, στον Ά Τομέα υπάρχουν 900 άτομα, στο Β' 700 και πριν από λίγες μέρες στον «κόκκινο» Γ΄ Τομέα έχουν συγκεντρωθεί από διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, Γεωργιανοί και Ρουμάνοι παραβατικοί, οι οποίοι, αφού εξέτισαν ποινές για κλοπές και ληστείες, «σωφρονίστηκαν», έγιναν καλοί άνθρωποι και στοιβάχτηκαν στην μεγάλη χοάνη των Θρακομακεδόνων. Οι «τρόφιμοι» της κόκκινης γραμμής πρέπει να ξεπερνούν τα 350 άτομα.

Βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού

Βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού
Έκρηξη βόμβας, που ήταν τοποθετημένη κάτω από σταθμευμένο Ι.Χ. στη διασταύρωση των οδών Διομήδους 3 και Αγίας Βαρβάρας, στη Δάφνη, σημειώθηκε στις 4.40 τα ξημερώματα.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο ανήκει στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού.
Προηγήθηκε τηλεφώνημα σε μέσα ενημέρωσης στις 4.15 με το οποίο δινόταν διορία 20 λεπτών. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και στις 4.40 η βόμβα εξερράγη.
Από την έκρηξη καταστράφηκε το όχημα, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές στα γύρω κτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από τζάμια που έσπασαν από την έκρηξη.

Έρχονται κατασχέσεις καταθέσεων εξπρές

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Άρση του τραπεζικού απορρήτου και κατασχέσεις με διαδικασίες εξπρές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα το υπουργείο θα μπορεί βάση νομοσχεδίου που θα καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, να ενημερώνεται εντός 24 ωρών για τα στοιχεία και τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών όσων ελέγχονται.
Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν πρόσβαση στο λεγόμενο Μητρώο Καταθετών την δημιουργία του οποία προβλέπει το νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή.
Η πρόσβαση στα στοιχεία θα γίνεται μόνο από διαβαθμισμένους υπαλλήλους και μόνο μετά την έκδοση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Μικρή πτώση 0,14% κατέγραψε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτωτικά κινήθηκε και την Πέμπτη το Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,14%, κλείνοντας στις 96,52 μονάδες.

Ωστόσο ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ανήλθε στις 38,20 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,66%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €23.519,27.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ζημιές κατέγραψαν ο Δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,15%, και οι Τράπεζες 0,07%. Κέρδη, αντίθετα, κατέγραψε η Εναλλακτική Αγορά 1,87%. Ο Δείκτης των Ξενοδοχείων, της Παράλληλης Αγοράς και των Επενδυτικών παρέμειναν αμετάβλητοι.

Πλώρη για τις 960 μονάδες το Χ.Α

Του Βασίλη Γεώργα από το capital.gr

Τρεις συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών καταγράφει το ελληνικό Χρηματιστήριο με σωρευτική πτώση 15,77% από τα υψηλά της 20ης Μαΐου σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, και ενώ οι εν εξελίξει αυξήσεις κεφαλαίου στον τραπεζικό κλάδο έχουν συμβάλει καθοριστικά στην αδυναμία της αγοράς, απορροφώντας πολύτιμη ρευστότητα από τις υπόλοιπες μετοχές.

Εμφανής η διστακτικότητα τόσο των αγοραστών όσο και των πωλητών στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, καθώς ένα βήμα πάνω ή ένα βήμα κάτω από εδώ σηματοδοτεί και νέα βραχυπρόθεσμη δυναμική για το Χ.Α προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ-Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!-(ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΤ1-ΒΙΝΤΕΟ)

Από το visaltis

Μια ιστορική και επιστημονική έρευνα που περιγράφει την εκπληκτική ιστορία του πως οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν έναν υπολογιστή πριν από 2.000 χρόνια.

Με φόντο το υπέροχο σκηνικό της κλασσικής Ελλάδος, η ταινία αφηγείται το πώς οι αρχαίοι είχαν τη γνώση και τη δημιουργικότητα για να πραγματοποιήσουν μια τέτοια μηχανή. Παρουσιάζει τον ιδιοφυή εφευρέτη που κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά και περιγράφει τη λειτουργία αυτού του υπολογιστή. Εστιάζοντας στο έργο ενός άλλου επιστήμονα, η ταινία ακολουθεί μια διεθνή ερευνητική ομάδα, που τελικά κατάφερε να συνθέσει το παζλ του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Wall Street: Στροφή 180 μοιρών και κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Dow15.040,6280,03 0,53%  



  Nasdaq3.424,0522,57 0,66%  

Η Wall Street χθες
Απώλειες 116 μονάδων κατάφερε να αντιστρέψει ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones και να δώσει τέλος στο διήμερο πτωτικό σερί, με την αναμονή των επίσημων στοιχείων της αμερικανικής κυβέρνησης για την απασχόληση να δικαιολογεί την αναποφάσιστη στάση των επενδυτών.

Η ανακοίνωση θεωρείται σημαντική καθώς αναμένεται να προσφέρει "hints" για το αν η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί τελικά σε περιορισμό των αγορών ομολόγων που πραγματοποιεί κάθε μήνα με στόχο την τόνωση της ρευστότητας στην οικονομία.

"Η αγορά στρέφει την προσοχή της σε αυτό τον αριθμό, που είναι ο σημαντικότερος που είχαμε για τις θέσεις απασχόλησης εδώ και πολύ καιρό", σχολίασε ο Rick Rieder, ο οποίος διαχειρίζεται πάγια 763 δισ. δολαρίων ως ένας από τους επικεφαλής του βραχίονα Americas Fixed Ιncome της Blackrock. "Εάν δούμε έναν πολύ καλύτερο του αναμενόμενου αριθμό, θα δημιουργήσει πραγματική απορία για το που κατευθύνεται η νομισματική πολιτικής και θα χαράξει την τροχιά των αγορών".

Τα θετικά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας πρόσφεραν μερική ικανοποίηση στους επενδυτές. Η ανησυχία πως η Fed μπορεί να αρχίσει να περιορίζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έχει αυξήσει τη μεταβλητότητα τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες αγορές. Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 2,8% από το ρεκόρ που πέτυχε στις 21 Μαΐου.