Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Πρωτιά για την Ελλάδα με το βίντεο του ΕΟΤ «Greece- Α 365-DayDestination» Η επιβράβευση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού(Βίντεο)

Το βίντεο του ΕΟΤ, «Greece- Α 365-DayDestination», επελέγη ως το κορυφαίο όσον αφορά την τουριστική προβολή ευρωπαϊκού προορισμού, ανάμεσα σε 23 υποψήφιες χώρες που συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της 22ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Τσενγκντού της Κίνας.
Σε εφαρμογή της επικοινωνιακής στρατηγικής της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο, δημιουργήθηκε η ταινία «Greece-A 365-Day Destination», σε σκηνοθεσία Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, διάρκειας 03:36'' με θέμα της τις εικόνες, τον ήχο και τα χρώματα της Ελλάδας τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

«Τίτλοι τέλους» για το Cassini: Έστειλε το τελευταίο του σήμα στη Γη και αυτοκαταστράφηκε - Η διαστημοσυσκευή «αυτοκτόνησε» στις 15.00 ώρα Ελλάδας(Βίντεο - Φωτο)

To διαστημικό σκάφος έδωσε ένα αντάξιο τέλος στην περιπετειώδη «ζωή» του, κάνοντας μια βουτιά θανάτου στην ατμόσφαιρα του Κρόνου - Δείτε τις συγκινητικές αναρτήσεις της NASA στο Twitter και την τελευταία εικόνα που «τράβηξε» το Cassini
Στις 3 περίπου το μεσημέρι ώρα Ελλάδας το σκάφος Cassini (Κασίνι)έδωσε ένα αντάξιο τέλος στην περιπετειώδη «ζωή» του, κάνοντας κάτι που καμία άλλη διαστημοσυσκευή δεν έχει κάνει: μια βουτιά θανάτου μέσα στην ατμόσφαιρα του Κρόνου.

Συγκλονιστικές εικόνες από drone: Η μεγάλη καταστροφή του Σαρωνικού από μαζούτ - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ(Βίντεο)

Οι εικόνες σοκάρουν για το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής από το μαζούτ στον Σαρωνικό.

Το μαζούτ έχει βγει μέχρι και στην στεριά και το βίντεο από drone, κατέγραψε την τραγική κατάσταση πάνω από την Πειραϊκή, το Παλαιό Φάληρο, τον Αλιμο και άλλες περιοχές.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος και την έκταση της ρύπανσης στις ακτές του Πειραιά, μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Τσαβούσογλου: Έχει τελειώσει η διαδικασία για το Κυπριακό

Έχει τελειώσει η διαδικασία των περιεκτικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό που ξεκίνησε το 2008, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε γραπτή ερώτηση Τούρκου βουλευτή.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ακόμη ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει τόσο τα δικαιώματα και συμφέροντά στην υφαλοκρηπίδα της όσο και να συνεχίσει να στηρίζει την Τ/κ πλευρά. “Θα υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση σε κάθε περίπτωση”, ανέφερε.

Πετρελαιοκηλίδα: Το υπουργείο Υγείας απαγορεύει την κολύμβηση σε αυτές τις παραλίες της Αττικής

Διονυσία Προκόπη
Από το newsbomb
 
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τροποποίησε κατ' επειγόντως την Υπουργική Απόφαση για το 2017, η οποία απαγορεύει την κολύμβηση στα θαλάσσια ύδατα των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής που έχουν υποστεί φαινόμενα βραχυπρόθεσμης ρύπανσης.
Μετά και από την αυτοψία του ΚΕΕΛΠΝΟ στις παράκτιες περιοχές οι οποίες έχουν υποστεί ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, το υπουργείο Υγείας απαγορεύει την κολύμβηση στις εξής παραλίες:

Παγκόσμιος τρόμος: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία

Παγκόσμια ανησυχία μετά και τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος). Έκτακτη συνέλευση συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το πάτησε... ξανά ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, με αποτέλεσμα να σημάνει και πάλι παγκόσμιος συναγερμός.
Η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου θεωρείται απάντηση στις ακόμη βαρύτερες κυρώσεις οι οποίες της επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα. Ο πύραυλος πέταξε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο στις 07:06 τοπική ώρα (01:06 ώρα Ελλάδας) και κατέπεσε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού, με τις ιαπωνικές αρχές να τονίζουν ότι το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης J-Alert ενεργοποιήθηκε σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου: «Πατούσαμε ο ένας τον άλλον για να σωθούμε» - Δείτε το βίντεο με το δοχείο να φλέγεται μέσα στο βαγόνι(Βίντεο - Φωτο)

«Πολύς κόσμος ποδοπατήθηκε, υπήρχαν διάσπαρτα κινητά, καπέλα, τσάντες» λέει αυτόπτης μάρτυρας - Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν ή υπέστησαν εγκαύματα από την έκρηξη αυτοσχέδιας ωρολογιακής βόμβας σε βαγόνι στο Parsons Green
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από την έκρηξη αυτοσχέδιας ωρολογιακής βόμβας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε πλαστικό δοχείο σε ισοθερμική σακούλα του σούπερ-μάρκετ σε βαγόνι συρμού του λονδρέζικου υπόγειου.