Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Λόρδος Βύρων (1788 – 1824)

Άγγλος ποιητής, ηγετική μορφή του ρομαντισμού κι ένας από τους πιο ένθερμους φιλέλληνες, που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της Ελλάδας.

Ο Λόρδος Βύρων, όπως είναι γνωστός στη χώρα μας ο Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, 6ος Βαρώνος Μπάιρον (George Gordon Byron, 6th Baron Byron), γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1788 στο Λονδίνο και καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια.

Από μικρός αγαπούσε τη μελέτη, διάβασε πολλά βιβλία, σπούδασε σε ανώτερα αγγλικά κολέγια, έμαθε να μιλά τα ελληνικά και τα λατινικά και ταξίδευε πολύ. Σε ηλικία 21 χρόνων έγινε βουλευτής και πολλές φορές βρέθηκε αντίθετος με τους άλλους λόρδους, διότι έδειχνε ενδιαφέρον για τα ζητήματα της εργατικής τάξης.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΠΛΑΚΑ ΑΛΛΑ... ΣΟΒΑΡΕΨΕ:Ξεσηκωμός για τα σουβλάκια: Συλλαλητήριο κατά των αυξήσεων στις 30 Απριλίου στο Σύνταγμα (Εικόνα & Βίντεο)

Φωτογραφία: Facebook
Με σύνθημα «Ολα τα ανεχτήκαμε, αυτό ΟΧΙ!» πάνω από 8.000 άνθρωποι δηλώνουν ότι θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα στις 30 Απριλίου για να διαμαρτυρηθούν για τις προωθούμενες αυξήσεις στο σουβλάκι.

Το σχετικό event στο Facebook, ακόμη και αν ξεκίνησε για… πλάκα, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το κόστος του αγαπημένου junk food των Ελλήνων, με τους συμμετέχοντες να καταθέτουν σειρά προτάσεων.

Το νέο μυστηριώδες πλάσμα που δε «μοιάζει με τίποτα που έχουμε δει στο παρελθόν» - Εντοπίστηκε στα έγκατα του Ινδικού Ωκεανού - «Εξαιρετικά ζελατινώδες ζώο»

Ο δύτης Victor Vescovo βρισκόταν σε αποστολή του Discovery Channel στον πυθμένα της Τάφρου Java, η οποία εκτιμάται ότι είναι η βαθύτερη τάφρος στον Ινδικό Ωκεανό. Η ομάδα του εντόπισε ένα μυστηριώδες πλάσμα στα έγκατα του Ωκεανού το οποίο το περιέγραψαν ως «εξαιρετικά ζελατινώδες ζώο», που δεν «μοιάζει με τίποτα που έχουμε δει στο παρελθόν» και εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα νέο είδος μέδουσας.
Ο επικεφαλής της αποστολής, Alan Jamieson, ανέφερε στο CNN ότι «μοιάζει πραγματικά τεχνητό – βγαίνει στο σκοτάδι και ξαφνικά γυρνάει και σκέφτεσαι “Θεέ μου, αυτό είναι ένα είδος περίεργης τσούχτρας”». Η ομάδα τράβηξε ένα πλάνο του και κοιτάζοντας το υλικό πολλές φορές, προσπαθούσε να διαπιστώσει τι ήταν αυτό που είχαν βρει, αναζητώντας στοιχεία και στο διαδίκτυο.

ΕΛΔΟ: Επόμενος στόχος της Ελλάδας η συμμετοχή σε αποστολή στον Άρη - Ημερίδα για την παρουσίαση του προγράμματος συνεργασίας του ΕΛΔΟ με τη NASA

Με δύο σημαντικές ανακοινώσεις συνδυάστηκε η σημερινή οργάνωση της ημερίδας, που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα και έχει ως στόχο να παρουσιαστούν οι ελληνικές προτάσεις, που βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης και αξιολόγησης στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, τη διάσημη NASA.
Έτσι, όπως εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM ο πρόεδρος του ΕΛΔΟ, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, μετά και την Κοινή Δήλωση Συνεργασίας του ΕΛΔΟ με τη NASA, που υπογράφηκε στο Colorado Springs των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα, ξεκινά πλέον και ο σχεδιασμός, που έχει ως στόχο αφενός την παρουσία ενός Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station, ΙSS) κι αφετέρου τη συμμετοχή της Ελλάδας σε μια από τις μελλοντικές αποστολές στον Πλανήτη Άρη.

Ρωσία και Τουρκία ενοποιούν το τραπεζικό τους σύστημα - Χαριστική «βολή» Ρ.Τ.Ερντογάν στη Δύση & στο δολάριο

Την χαριστική "βολή" στις σχέσεις του με τη Δύση και το δολάριο έδωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρώντας σε ένα τεράστιο και αποφασιστικό βήμα που θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις με τις ΗΠΑ καθώς η Τουρκία ανακοίνωσε ενοποίηση του τραπεζικού της συστήματος με το αντίστοιχο ρωσικό.

Πριν λίγο έγινε γνωστό πως η τουρκική τράπεζα "İş Bank" έγινε η πρώτη τράπεζα που δέχεται την ρωσική εθνική κάρτα πληρωμών "Mir" σε όλα τα ATM της ενώ ακολουθούν και οι υπόλοιπες τουρκικές τράπεζες.