Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Δήλος, το νησί που δεν βλέπουμε ποτέ όταν πάμε στη Μύκονο - ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ(Εικόνες)

Σε απόσταση αναπνοής από την κοσμική Μύκονο, η Δήλος είναι το ιερό νησί της αρχαίας Ελλάδας, ένας τόπος επιβλητικός,γυμνός από βλάστηση, αλλά εξαιρετικά λαμπρός κάτω από το φως του ηλίου. Είναι ο τόπος γέννησης του Απόλλωνα και της Άρτεμης, κατά τη μυθολογία.

Αυτό, όμως, που τον κάνει έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, είναι το ότι είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα όπου έχουν βρεθεί ιδιωτικές κατοικίες σε θαυμάσια κατάσταση.

Αλικανάς Ζακύνθου: Η βυθισμένη πόλη που φτιάχτηκε από μικρόβια(Εικόνες)

Αυτό που πολλοί νόμιζαν -ή ήλπιζαν- ότι είναι μια βυθισμένη πόλη στον βυθό του Αλικανά Ζακύνθου, στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ένα περίεργο γεωλογικό και βιολογικό φαινόμενο.
Πρόκειται δηλαδή για σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν πριν από τρία έως πέντε εκατομμύρια χρόνια με τη βοήθεια ενός αρχαίου «πολιτισμού»...υποθαλάσσιων μικροβίων.

Τιτάνιο έργο: Ανοίγει το Μουσείο Ελεύθερνας, εκεί που «μιλά» ο Ομηρος






«Καιρός να δεις χωρίς ψεύτικα όνειρα...»
Αυτός είναι ο στίχος του Γιάννη Ρίτσου που έκανε τον καθηγητή και διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκο Σταμπολίδη, να δακρύσει στη σημερινή παρουσίαση ενός πολιτιστικού άθλου. «Μου πήρε 30 χρόνια για να "δω"», είπε ο γνωστός αρχαιολόγος που στις 19 Ιουνίου θα δει να εγκαινιάζεται το Μουσείο αρχαίας Ελεύθερνας έπειτα από τρεις δεκαετίες συστηματικών ανασκαφών υπό τη καθοδήγησή του.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Προσφυγικό, Ευρώπη και αυστραλιανό μοντέλο πολυπολιτισμικότητας"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Προσφυγικό, Ευρώπη και αυστραλιανό μοντέλο πολυπολιτισμικότητας". 
Κοινοτική Λέσχη, 206-210 Lakemba Street, Lakemba. 
Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, ώρα: 18.00 

Η αναγνώριση της Γερμανίας(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στον Θέμη Καλλό, SBS Radio Αυστραλίας, 
03/06/2016

Ο Ηλίας Ψινάκης γύρισε από την Κίνα με 400 εκατ. $ για τον Μαραθώνα

Στα σκαριά νέες συμφωνίες για την Ελλάδα
Το είπε και το έκανε… Λίγο πριν αναχωρήσει για την Κίνα ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης σε μία συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ  Στέργιος Πιτσιόρλα του είχε πει: «Πάω στην Κίνα… και αν δεν επιστρέψω με επενδύσεις για το δήμο μου, να με ραπίσεις».

Και όχι μόνο γλίτωσε το ράπισμα ο Ηλίας Ψινάκης αλλά κατάφερε να επιστρέψει με συμφωνίες που ούτε λίγο ούτε πολύ ακουμπάνε τα 400.000.000 δολάρια!

Συνεχίζει να ανεβαίνει η στάθμη του Σηκουάνα! Απομακρύνουν τα έργα τέχνης από τα μουσεία του Παρισιού (ΦΩΤΟ)

Οι υπεύθυνοι των μουσείων του Λούβρου και του Ορσέ στο Παρίσι μετέφεραν δεκάδες έργα τέχνης και πολύτιμα αριστουργήματα σε ασφαλείς χώρους και οι στρατιώτες απομάκρυναν κατοίκους που παγιδεύτηκαν στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα έχει ανέλθει στα υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.
Τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ παραμένουν κλειστά για το κοινό σήμερα. Στο Λούβρο, οι εργαζόμενοι γέμισαν εκατοντάδες χαρτόκουτα, στο εξωτερικό το οποίων τοποθετήθηκε η επισήμανση «εύθραστο» και περιέχουν αγάλματα, βάζα και άλλα πολύτιμα έργα τέχνης.

ΣτΕ: Αντισυνταγματική διάκριση σε βάρος των γυναικών ΕΠΟΠ στον Στρατό!

Με τη "βούλα" της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνεται αντισυνταγματική η διάκριση σε βάρος των γυναικών Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ),

οι οποίες με βάση νομο του 2001, που ίσχυε μέχρι το 2007 μπορούσαν να καταγαγούν μόνο σε ειδικότητες διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποκλείονταν από τη συμμετοχή στο σύνολο των επιχειρησιακών και τεχνικών ειδικοτήτων.

Καταγγέλλουν ότι η ελληνική φέτα χάνει τη μάχη

Οι παραγωγοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι αποδέχεται την απώλεια της ταυτότητας της ελληνικής φέτας.
Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) αλλά και οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση με την Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία της ΕΕ και 15 κρατών της Νοτίου Αφρικής αποδέχεται την εξαίρεση της φέτας από τη δικαιωματική προστασία της ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).