Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

1863 Συνθήκη του Λονδίνου: Η Αγγλία παραχωρεί τα Επτάνησα στην Ελλάδα..

Τα χρόνια της σκλαβιάς τα Επτάνησα έχουν πλούσια ιστορία, η οποία πολλές φορές δεν ακολουθεί την πορεία της υπόλοιπης Ελλάδας. Ευρισκόμενα στο δρόμο των σταυροφοριών αλλάζουν συχνά χέρια, μεταξύ διαφόρων Φράγκων ηγεμόνων και των Ενετών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας.

Ο «Ιόνιος δρόμος» που οδήγησε στην Ένωση με τη Συνθήκη του Καμποφόρμιο στις 17 Οκτωβρίου 1797 και τη διάλυση της Δημοκρατίας της Βενετίας από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη τα Επτάνησα παραχωρήθηκαν στη Γαλλία, τερματίζοντας έτσι την μακραίωνη κατοχή τους από την Γαληνότητα.

Η Γερμανία καλεί την Τουρκία να απέχει από μονομερείς προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

«Προσπαθούμε για την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ

Να απέχει από μονομερείς προκλήσεις προκειμένου να καταστεί εφικτός ο διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο, κάλεσε την Τουρκία ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μίχαελ Μπούργκερ. Η Γερμανία ξεκαθαρίζει πως τάσσεται υπέρ της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Επί της αρχής για την Κύπρο και το μέλλον της, το μέτρο μας είναι τα Ψηφίσματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και σε αυτά μένουμε προσηλωμένοι. Και στην ειρηνευτική διαδικασία που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ γίνεται διαπραγμάτευση για μια δικοινοτική λύση με δύο ζώνες.

Κραυγάζοντας Αλλαχου Άκμπαρ πάνω στην αρμενική εκκλησία… (Βίντεο)

Ισλαμιστής στο Αρτσάχ ανέβηκε πάνω σε εκκλησία κραυγάζοντας ¨Αλλάχ ου Ακμπάρ¨ και άλλα ισλαμιστικά συνθήματα, τα οποία επαναλαμβάνουν οι άλλοι σύντροφοι από κάτω….

Είναι σαφές το πόσο το Αζερμπαϊτζάν θα σεβαστεί τα χριστιανικά μνημεία….

Τουρκικά ΜΜΕ: ''Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν τον Καραμπάχ!''

Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι

Με τίτλο: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν τον Καραμπάχ», η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τurkiye, παρουσιάζει υποτιθέμενες «ανησυχίες» στην Ελλάδα, για καταστάσεις στην Β.Α περιοχή της χώρας, ανάλογες μ’ αυτές στο νότιο Καύκασο.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η νίκη των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας, εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ «προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα», αναδημοσιεύοντας άρθρο του γεωπολιτικού αναλυτή Ιωάννη Φριτζαλά, σύμφωνα με τ΄ οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει ζήτημα στην Ελλάδα, και στην περιοχή της Θράκης, που να θυμίζει Ναγκόρνο – Καραμπάχ, Αρτσάχ σύμφωνα με τους Αρμένιους.

Κύπρος:Κούσιος για Βαρώσια: Μαζικές προσφυγές εγκυμονούν κινδύνους

Ενδεχόμενη καταχώρηση μαζικών προσφυγών στην επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας στις κατεχόμενες περιοχές για περιουσίες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο κ. Κούσιος είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη, όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά στην ουσία ενθαρρύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων και γενικότερα με την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.