Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Γρηγόρης Αυξεντίου (1928-1957) – Ο σταυραετός του Μαχαιρά(Βίντεο)

       Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πως πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν.
           «Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας,                                                                       αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».

                                                                                                                   Γρηγόρης Αυξεντίου.

Η Moodys υποβάθμισε την Ελλάδα σε C από Ca

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την ικανότητα της Ελλάδας να δανείζεται σε εγχώριο και ξένο νόμισμα σε C από Ca ενώ δεν έχει δώσει outlook για τις αξιολογήσεις.

Σύμφωνα με τον οίκο, η απόφαση οφείλεται στην πρόταση ανταλλαγής χρέους για την Ελλάδα, η οποία συνεπάγεται απώλειες για τους πιστωτές μέχρι και 70%, και που είναι σύμφωνη με τα κριτήρια για μια αξιολόγηση C.

Σύμφωνα με τον οίκο, η ανακοινωθείσα πρόταση ανταλλαγής χρέους σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές που συμμετέχουν, θα υποστούν σημαντικές ζημιές στη συμμετοχή τους σε ελληνικό κρατικό χρέος.

Πτώση στην Wall με φόντο το αργό



  Dow12.977,57-2,73 -0,02%  



  Nasdaq2.976,19-12,78 -0,43%  

H Wall Street χθες
Απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή κλείνοντας ωστόσο μακριά από τα χαμηλά ημέρας.

Οι επενδυτές, εν απουσία σημαντικών οικονομικών εξελίξεων, προχώρησαν σε ρευστοποίηση των κερδών τους τα οποία τροφοδοτήθηκαν από τα πρόσφατα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο των σημερινών συναλλαγών βρέθηκε το αργό το οποίο υποχώρησε μετά τη διάψευση του δημοσιεύματος που έκανε λόγο για έκρηξη αγωγού στη Σ. Αραβία, οδηγώντας σε απώλειες τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου με το σχετικό υποδείκτη του S&P 500 να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση.

Σε επίπεδο εβδομάδας η εικόνα μικτή με τον Dow να υποχωρεί 0,1%, τον Nasdaq να ενισχύεται 0,4% και τον S&P 500 να καταγράφει άνοδο 0,3%. Σημειώνεται πως για τους δύο τελευταίους δείκτες ήταν η Τρίτη διαδοχική κερδοφόρα εβδομάδα, ενώ για τον πρώτο η τρίτη με απώλειες από την αρχή του έτους.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 2,73 μονάδες (-0,02%) κλείνοντας στις 12.977,57 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 12,78 μονάδων (-0,43%) και έκλεισε στις 2.976,19 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 4,46 μονάδων (-0,32%) κλείνοντας στις 1.369,63 μονάδες.