Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Επανήλθαν οι πιέσεις στη Wall, δεν έπεισαν οι αποφάσεις της Συνόδου



  Dow12.021,39-162,87 -1,34%  



  Nasdaq2.612,26-34,59 -1,31%  

Η Wall Street σήμερα
Οι ανησυχίες για τις αντοχές της Ευρωζώνης επανήλθαν σήμερα στο προσκήνιο καθώς οι αποφάσεις των ηγετών της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας δεν έπεισαν τις αγορές ότι η ζώνη του ευρώ θωρακίζεται και αντιμετωπίζει οριστικά τις πιέσεις στα πιο αδύναμα μέλη της.

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν από το άνοιγμα σε αρνητικό έδαφος με τις απώλειες για τον βιομηχανικό Dow Jones να προσεγγίζουν τις 250 μονάδες στα χαμηλά της ημέρας. Οι δείκτες κατάφεραν ωστόσο στη συνέχεια να περιορίσουν τις απώλειες τους κλείνοντας μακριά από τα χαμηλά της ημέρας.

Η εκτίμηση της Fitch ότι η Σύνοδος έκανε λίγα για να μετριάσει τις πιέσεις στην Ευρωζώνη και η προειδοποίηση της Moody’s ότι προτίθεται να επανεξετάσει τις αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών κρατών διαμόρφωσαν σήμερα σε μεγάλο βαθμό το αρνητικό κλίμα.

Την ίδια στιγμή η ανακοίνωση της Intel ότι δεν θα πετύχει τις προηγούμενες προβλέψεις της για το δ΄ τρίμηνο επιβάρυνε περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία πλήττοντας κυρίως τον κλάδο της τεχνολογίας.

Οι αναλυτές υποδέχτηκαν με επιφυλακτικότητα τις αποφάσεις των ηγετών της Ε.Ε. για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και στενότερη οικονομική συνεργασία. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η Σύνοδος της περασμένης εβδομάδας αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα το οποίο ωστόσο μπορεί να μην είναι αρκετό καθώς οι αποφάσεις δεν αντιμετωπίζουν το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα της εκτόξευσης του κόστους δανεισμού για τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.

Η επιτυχής ιταλική δημοπρασία νωρίτερα σήμερα δεν κατάφερε να βελτιώσει το κλίμα. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών διέθεσε 7 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια 12 μηνών, με τις προσφορές να ανέρχονται στα 13,5 δισ. ευρώ και τη μέση απόδοση να υποχωρεί στο 5,95% από 6,09% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία.

Ελεύθεροι και καλά στην υγεία τους οι όμηροι Έληξε αισίως η ομηρία στον Κορυδαλλό

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό και τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Γιώργο Πολύδωρο, Χρήστο Τσάκαλο, Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, οι οποίοι είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να αποδράσουν και στη συνέχεια κράτησαν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων, που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου, παρέμεναν εγκλωβισμένοι εκεί.

Ο Βλαστός και οι συγκρατούμενοί του τελικώς παρέδωσαν το όπλο που κατείχαν καθώς και τρία κουζινομάχαιρα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες λένε πως έδωσαν στη διοίκηση των φυλακών και κείμενο με αιτήματά τους για τις άθλιες, όπως τις χαρακτηρίζουν, συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές.

Ν.Λυγερός "Το μέλλον της γης μας, η θάλασσά μας"

Ο κύριος Ν. Λυγερού πραγματοποίησε  εισήγηση   στην Αλεξανδρούπολη με θέμα: "Το μέλλον της γης μας, η θάλασσά μας".
Στην εισήγηση του ο κύριος Λυγερός τόνισε την σημασία της ΑΟΖ ως νομική ορολογία αλλά και την ανέλυσε μέσω μαθηματικών μοντέλων και πιο συγκεκριμένα μέσω της Θεωρίας των Διαγραμμάτων Voronoi. Επίσης, για ακόμη μια φορά σημείωσε την εξαιρετική σημασία που έχουν τα νησιά Ζουράφα και Γαύδος καθώς και το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου.

N.Λυγερός "Από την ανθεκτική στρατηγική στην αποτελεσματική τακτική"

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης εισήγησης του κύριου Λυγερού με θέμα: "Από την ανθεκτική στρατηγική στην αποτελεσματική τακτική". Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από την XXIII Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων. Στην εισήγηση του ο κύριος Λυγερός υποστήριξε ότι η σύγχρονη τάση της αντιμετώπισης του πολέμου ως μάχη για λόγους επικοινωνιακούς, έχει προεκτάσεις και στις έννοιες της στρατηγικής και της τακτικής. Η αντιπαράθεση του τοπικού και του ολικού δεν αρκεί για να διαχωρίσει αυτές τις έννοιες, ειδικά σ’ ένα σύγχρονο πλαίσιο. Η έλλειψη σαφήνειας δεν είναι τωρινή. Το σκάκι θεωρείται από τους περισσότερους ως στρατηγικό παίγνιο, ενώ στην ουσία ανήκει στην τακτική. Το πρόβλημα της απομόνωσης της μάχης από το πεδίο δράσης του πολέμου για να μη φανεί το ολικό πλαίσιο, είναι ότι στην ουσία αντικαθιστά τη στρατηγική με την τακτική. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν εξετάζονται οι στρατηγικές επιπτώσεις.

Δυστοκία στις συνομιλίες για το περιουσιακό - Η συνάντηση πήγε «άσχημα», δήλωσε ο Πρόεδρος

Λευκωσία: Δεν ήταν παραγωγική η συνάντηση των δύο ηγετών σήμερα, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σήμερα για λίγο περισσότερο από 1,5 ώρα και εστίασαν στο θέμα του περιουσιακού.

Η συνάντηση, είπε, «ήταν αρκετά ανεπιτυχής», προσθέτοντας ότι «δεν επετεύχθη πρόοδος στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων».

Σε νέα χαμηλά ο τραπεζικός δείκτης του Χ.Α. με πτώση 7%

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Πτωτική είναι η τάση του Γενικού Δείκτη του ΧΑ τη Δευτέρα, με τις αγορές να κινούνται ακόμη στον «απόηχο» των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Σε απώλειες έως 7% υποχρεώνεται ο τραπεζικός δείκτης στο Χ.Α., ο οποίος υποχωρεί σε νέα χαμηλά 20ετίας, ενώ στη σύνθεσή του ξεχωρίζουν οι πιέσεις στη μετοχή της ΕΤΕ που υποχωρεί έως και 9,89% στα 1,64 ευρώ, αλλά και οι απώλειες άνω του 8% για τους τίτλους των ΤΤ. Eurobank και Alpha Bank.

«Αναιμικό» χαρακτηρίζει το εγχώριο μίγμα νέων η Beta Securities, «καθώς η ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου αναλώθηκε περισσότερο στην Ευρωπαική διάσταση απόψεων παρά στο περιεχόμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν τα κράτη μέλη την περασμένη Παρασκευή».

Οριακές απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακές απώλειες σημειώνει σήμερα η κυπριακή χρηματαγορά, δεχόμενη πιέσεις από τις τραπεζικές μετοχές.

Στις 13:48 ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 255,73 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές της τάξης του 0,57%.

Πτώση σε ποσοστό 0,50% παρουσιάζει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 90,87 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 397.220,06 ευρώ.

'Ηρθε η ώρα να απαιτήσουμε όσα μας χρωστάει η Μέρκελ!

'Ηρθε η ώρα να απαιτήσουμε όσα μας χρωστάει η Μέρκελ!
Του Γιώργου Ε. Χριστοφορίδη από το
newsbomb

Χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι. 'Εκλεισε την τηλεόραση και πέταξε το τηλεκοντρόλ στον καναπέ: «Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία με το χρέος και τη Μέρκελ και την απαράδεκτη συμπεριφορά της προς τον ελληνικό λαό!».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, με τη μακρά δράση του για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων –και, κυρίως, στο κρίσιμο θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μας- αποφάσισε, εκείνη τη στιγμή, να προσχωρήσει στην «εθνική αντίσταση». Άρπαξε, στον αέρα, την ιδέα που του έδωσε ο παλιός του φίλος, ο πρέσβης και συγγραφέας Μάνος Μεγαλοκονόμου:
- Τι μας τσαμπουνάνε οι Γερμανοί και η Μέρκελ το

Ίντερνετ, στρατό και Εκκλησία εμπιστεύονται οι Έλληνες

Ίντερνετ, στρατό και Εκκλησία εμπιστεύονται οι Έλληνες
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αυξημένο σε σχέση με το 2008 είναι το ποσοστό των πολιτών που εναποθέτει τις ελπίδες του στην Εκκλησία, ενώ την ίδια στιγμή καμία εμπιστοσύνη δεν φαίνεται να έχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ωστόσο, παρόλο που η σχέση τους με την Εκκλησία φαίνεται να γίνεται καλύτερη, το μήνυμα «αγαπάτε αλλήλους» απομακρύνεται όλο και περισσότερο, καθώς οι πολίτες αναφέρουν ότι είναι διστακτικοί με τους ανθρώπους δίπλα τους, ενώ έχουν πάντα τα μάτια τους «ανοιχτά».

Πώς θα αντιμετωπίσουν τις αποκλίσεις από τις προβλέψεις Τρόικα: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού!

«Εμείς δεν ξέρουμε να υπάρχει θέμα 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα».

Την επισήμανση αυτή κάνει μέσω του protothema.gr ένας εκ των τριών κορυφαίων στελεχών της τρόικας που λαμβάνει μέρος στις νέες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Ο ίδιος κορυφαίος αξιωματούχος, ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του,  απορεί από πού εκπορεύονται αυτές οι φήμες περί ανοίγματος των εργασιακών ζητημάτων στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η επίσκεψη των  εκπροσωπών του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κνετρικης Τράπεζας αφορούν κυρίως διαπραγματεύσεις για νέα εισπρακτικά μέτρα μεταξύ 4 και 7 δισ. ευρώ.

Αντιδράσεις για τους εθνοπατέρες που δηλώνουν ζημιωμένοι Μετά τις αποδοκιμασίες, λένε ότι δεν θα διεκδικήσουν...

Aπό το protothema

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και τις αποδοκιμασίες που ακολούθησαν την αποκάλυψη της λίστας των 117 βουλευτών πρώην και συνταξιούχων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ζητούν δεκάδες εκατομμύρια  ευρώ από τα άδεια κρατικά ταμεία, οι εθνοπατέρες, δηλώνουν τώρα ότι δεν θα διεκδικήσουν αναδρομικά.

Στις αγωγές τους οι 117 ισχυρίζονται πως «παράνομα  δεν τους χορηγήθηκαν αυξήσεις μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών» και επικαλούνται τα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος, σύμφωνα με τα οποία καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες.