Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθεροι και καλά στην υγεία τους οι όμηροι Έληξε αισίως η ομηρία στον Κορυδαλλό

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό και τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Γιώργο Πολύδωρο, Χρήστο Τσάκαλο, Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, οι οποίοι είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να αποδράσουν και στη συνέχεια κράτησαν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων, που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου, παρέμεναν εγκλωβισμένοι εκεί.

Ο Βλαστός και οι συγκρατούμενοί του τελικώς παρέδωσαν το όπλο που κατείχαν καθώς και τρία κουζινομάχαιρα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες λένε πως έδωσαν στη διοίκηση των φυλακών και κείμενο με αιτήματά τους για τις άθλιες, όπως τις χαρακτηρίζουν, συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές.

Νωρίτερα το protothema.gr μετέδιδε:

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό στις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος μαζί με άλλους κρατουμένους για την υπόθεση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και με την απειλή όπλου, κρατάει όμηρο μέσα στο χώρο των φυλακών – σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης - έναν σωφρονιστικό υπάλληλο. Άλλες πάντως πληροφορίες από το χώρο των φυλακών μιλούν για ομηρία τριών υπαλλήλων και όχι ενός, όπως ενημερώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Καθ ’οδόν προς τις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται η εποπτεύουσα εισαγγελέας κυρία Κονταξή. Η εισαγγελέας ασκεί τα καθήκοντα της στη Λάρισα  και αυτή την ώρα ταξιδεύει για την Αθήνα προκειμένου να χειριστεί από κοντά την υπόθεση.

Στις φυλακές βρίσκονται εγκλωβισμένα σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά 16 άτομα, επισκέπτες που είχαν περάσει την πύλη των φυλακών για να δουν δικά τους πρόσωπα. Λίγο πριν ωστόσο, απελευθερώθηκαν 4 από τους εγκλωβισμένους επισκέπτες, όλες γυναίκες.

Ο βαρυποινίτης έχει στη διάθεσή του όπλο που πέρασε, κατά πληροφορίες, στην κατοχή του, από το επισκεπτήριο. Αυτή τη ώρα ζητεί από τις αρχές των φυλακών να επιτραπεί η είσοδος στο σωφρονιστικό κατάστημα του δικηγόρου του κ. Φραγκίσκου Ραγκούση. Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το «protothema.gr» με τον δικηγόρο μέχρι αυτή την ώρα η εισαγγελέας των φυλακών δεν του είχε επιτρέψει να περάσει την πύλη.

Οι πληροφορίες, από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι ο βαρυποινίτης  βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις αρχές των φυλακών και συντάσσει κείμενο με τις …δικές του προτάσεις, για αποφυλάκιση κατηγορουμένων και την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Είχε προηγηθεί αποτυχημένη  απόπειρα απόδρασης, μαζί με πέντε ακόμη κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους και ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Όταν οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν επέστρεψαν στο επισκεπτήριο την ώρα που βρισκόταν 25  επισκέπτες.

Στο σημείο έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, μαζί με διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ολόκληρη η φυλακή έχει κυκλωθεί από περιπολικά της Άμεσης Δράσης και άνδρες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ.


Νωρίτερα ο Μιχάλης Νικολόπουλος, μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» δήλωσε μιλώντας μέσα από τις φυλακές στην τηλεόραση του Αντέννα πως πέντε μέλη των «Πυρήνων» μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό συμμετείχαν στην απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Αυτήν την ώρα συντάσσουμε αιτήματα. Θα τα παρουσιάσουμε στο διευθυντή των φυλακών και μετά θα αρχίσει η διαπραγμάτευση» είπε τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν με αστυνομικούς. Τα αιτήματα αφορούν την κατάσταση στις φυλακές και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο σωφρονιστικό σύστημα.

Ανέφερε ότι το όπλο δεν «πέρασε» στις φυλακές συγγενής κρατουμένου, όπως ακούστηκε, προσθέτοντας ότι «εμείς ό, τι θέλουμε και κινητά τα βρίσκουμε όλα εδώ πέρα».

Είπε ακόμη ότι ο απεγκλωβισμός των επισκεπτών θα ξεκινήσει μόνο αφού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το διευθυντή των φυλακών ή τον Εισαγγελέα και συνέχισε λέγοντας: «Αν η αστυνομία δεν κάνει το λάθος να μπει όλα θα κυλήσουν ομαλά».


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου