Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Σε νέα χαμηλά ο τραπεζικός δείκτης του Χ.Α. με πτώση 7%

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Πτωτική είναι η τάση του Γενικού Δείκτη του ΧΑ τη Δευτέρα, με τις αγορές να κινούνται ακόμη στον «απόηχο» των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Σε απώλειες έως 7% υποχρεώνεται ο τραπεζικός δείκτης στο Χ.Α., ο οποίος υποχωρεί σε νέα χαμηλά 20ετίας, ενώ στη σύνθεσή του ξεχωρίζουν οι πιέσεις στη μετοχή της ΕΤΕ που υποχωρεί έως και 9,89% στα 1,64 ευρώ, αλλά και οι απώλειες άνω του 8% για τους τίτλους των ΤΤ. Eurobank και Alpha Bank.

«Αναιμικό» χαρακτηρίζει το εγχώριο μίγμα νέων η Beta Securities, «καθώς η ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου αναλώθηκε περισσότερο στην Ευρωπαική διάσταση απόψεων παρά στο περιεχόμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν τα κράτη μέλη την περασμένη Παρασκευή».



«Από πλευράς επιχειρηματικών νέων το ενδιαφέρον μονοπώλησαν κυρίως αρνητικές ειδήσεις από εταιρίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας» προσθέτει η χρηματιστηριακή, σημειώνοντας ότι η έλευση της Τρόικας στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις «αναμένεται να φέρει στο οικονομικό προσκήνιο τα μέτρα τα οποία θα συνοδεύσουν την νέα δανειακή σύμβαση επηρεάζοντας κατά ανάλογο τρόπο την επενδυτική ψυχολογία».

«Επί του παρόντος οι χαμηλοί τζίροι περισσότερο καθυστερούνμια πτωτική κίνηση παρά αποτελούν ένδειξη αναστολής της ανοδικής αντίδρασης» συμπληρώνει η Beta.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 666,13 μονάδες με απώλειες 1,43%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα να υποχωρεί έως και 1,46%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 7,17% στις 253,52 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 19,1 εκατ. τεμαχίων αξίας 18,7 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 81 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 46 ενισχύονται και 15 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου