Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Ενοποιείται ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, το τελευταίο μνημείο της Ελλάδας που εντάχθηκε στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ετοιμάζεται να αναμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό και ταυτόχρονα να αποκαλύψει ακόμα περισσότερα ιστορικά στοιχεία για την πλούσια και μακραίωνη ιστορία του.

Οι Φίλιπποι, η φημισμένη πόλη του βασιλιά της Μακεδονίας, ύστερα από πολλά χρόνια ετοιμάζεται να εισέλθει σε μια νέα φάση αναμόρφωσης, ενώ για πρώτη φορά θα ενοποιηθεί το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου.

Μάρμαρα του Παρθενώνα: Ο διεθνής Τύπος για τη στήριξη του Σι στην πολύχρονη μάχη της Ελλάδας

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ φαίνεται πως έκανε η επίσκεψη του κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, στην Ελλάδα, αλλά και η παρέμβαση του όσον αφορά την πολύχρονη μάχη της Ελλάδας, για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, από το Βρετανικό Μουσείο.
Στη στήριξη του κινέζου προέδρου αφιερώνει σε σημερινό του ρεπορτάζ το CNN.

«Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ παρενέβη στην πολύχρονη αντιπαράθεση, προσφέροντάς βοήθεια στην Ελλάδα να ανακτήσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από την Βρετανία» γράφει χαρακτηριστικά το CNN.

Πρωτοφανής πρόκληση: Οι Τούρκοι έστειλαν πακιστανικό P-3 Orion να κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο!

Χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε χθες στο FIR Αθηνών ένα Πακιστανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών τύπου P-3 Orion. Το αεροσκάφος μπήκε στο FIR Αθηνών ανατολικά του Καστελόριζου, μετά συνέχισε στο FIR Λευκωσίας και κατόπιν επέστρεψε στην βάση του ακολουθώντας την ίδια πορεία αντίστροφα. 

Όπως ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα, ο τουρκικός στόλος διεξάγει την άσκηση ”Ανατολική Μεσόγειος-2019” στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τώρα όμως και με την συνδρομή του πακιστανικού ΠΝ, όπου συμμετέχει με μια φρεγάτα.

Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από την άσκηση «NEMESIS 2019»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πολυεθνική άσκηση «NEMESIS 2019». Η άσκηση εκτελέστηκε υπό τον γενικό συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, από το  Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ», καθώς και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και των συμμετεχόντων χωρών.

Η άσκηση περιλάμβανε σενάρια αντιμετώπισης τρομοκρατίας σε πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων, νηοψίας σε πλοίο, απεγκλωβισμού και διάσωσης τραυματιών, μαζικής διάσωσης συνεπεία ναυτικού ατυχήματος, καθώς και καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε κατάσταση καταστροφής η Βενετία - Η δεύτερη μεγαλύτερη πλημμύρα στην ιστορία της (Φωτογραφίες)


Η Βενετία επλήγη χθες από την δεύτερη μεγαλύτερη πλημμυρίδα που έχει καταγραφεί ποτέ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η ιστορική βασιλική του Αγίου Μάρκου και να βυθιστούν στο νερό πολλές από τις πλατείες και τα σοκάκια της.

Ο δήμαρχός της Λουίτζι Μπρουνιάρο ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει τη Βενετία σε κατάσταση καταστροφής και προειδοποίησε για σοβαρές καταστροφές.

Κόρμπιν: Δεν θα γίνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας - Οι Σκοτσέζοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016

Σε περίπτωση που εκλεγεί μια κυβέρνηση των Εργατικών στη Μεγάλη Βρετανία, δεν θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, στην πρώτη της θητεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.
Οι Σκοτσέζοι εθνικιστές, με επικεφαλής την Νίκολα Στέρτζον, έχουν δηλώσει ότι μπορεί να στηρίξουν μια «προοδευτική συμμαχία» με τους Εργατικούς στην περίπτωση που κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, με αντάλλαγμα όμως ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο.