Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ(ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ).


Το βίντεο είναι του dionisosb 

Του Γεώργιου Καρδαμίτση    ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ  Ε.Α.
από το  katohika

Ο ναός του Επικουρίου Απόλλωνος βρίσκεται στις Βάσσες της Φιγάλειας της Αρκαδίας, κοντά στα σύνορα του νομού με την Μεσσηνία.Είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας και αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα διότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης.

Το Ρωσικό Cosmopolitan πήγε Χαλκιδική και ξετρελάθηκε -Τι τρέλανε την δημοσιογράφο του - ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ (Εικόνες)

παραλία στη Χαλκιδική/Φωτογραφία: Shutterstock
Το ρωσικό «Cosmopolitan» αγαπάει τη Χαλκιδική και το δείχνει!
Με ένα εκτενές δημοσίευμα για τις πεντακάθαρες παραλίες και τις διευκολύνσεις για τους Ρώσους τουρίστες με ρωσόφωνο προσωπικό σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής, η δημοσιογράφος Εκατερίνα Σουκάνοβα (Ekaterina Sukhanova) περιγράφει με τα καλύτερα λόγια τις ολιγοήμερες διακοπές της στην Ελλάδα, στο πλαίσιο press trip που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων και τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αμέριστη η στήριξη της Ινδίας στο Κυπριακό (ΦΩΤΟ)

Επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Ινδίας από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό – Κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών – Αμέριστη η στήριξη της Ινδίας στο Κυπριακό, διαμήνυσε ο Ram Nath Kovind
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Ινδίας κ. Shri Ram Nath Kovind, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο
Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Ινδίας συνοδευόμενος από τη σύζυγο του έφθασαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η σύζυγος του κα Άντρη Αναστασιάδη, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

«Πόλεμος» κυβέρνησης - ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks για το Σκοπιανό

Νέα σφοδρή πολιτική σύγκρουση προκάλεσε η αποκάλυψη εγγράφου των WikiLeaks, σύμφωνα με το οποίο τα Σκόπια επιθυμούσαν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από το 2008, ζητώντας εκτός των άλλων επιτακτικά την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, άδραξε έτσι την ευκαιρία, εξαπολύοντας επίθεση κατά των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς «έδωσαν στους Σκοπιανούς όλα όσα ήθελαν και αρνούνταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ελλάδας».

Μετάφραση κειμένου του Lemkin περί Βοήμικου λαού

Μετάφραση κειμένου του Lemkin περί Βοήμικου λαού
Του Ν. Λυγερού

Σε μια τραγική στιγμή της ιστορίας του, αυτός ο λαός ο πιο ελεύθερος του κόσμου συνάντησε έναν άλλο λαό: έναν λαό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε τον πιο σκλαβωμένο του κόσμου, παρόλο που έπραττε κάτω από μορφές συμβατικής ελευθερίας, και εδώ είναι που φτάνουμε σε αυτό το τραγικό ραντεβού μεταξύ του βοημικού λαού και του γερμανικού λαού.
Ο γερμανικός λαός πάντα ζούσε σε μία ζωή με κανονισμούς και οι Ναζί, στο αχόρταγο πάθος τους να κυριαρχήσουν τα πάντα, βρέθηκαν βυθισμένοι σ’ έναν ωκεανό κανονισμών για κάθε μορφή ζωής,

Τα παράλογα του υπουργού προπαγάνδας - Γενοκτονία και Διαδικασία Διόρθωσης - Η εκατονταετία ενάντια στη λήθη

Τα παράλογα του υπουργού προπαγάνδας
Του Ν. Λυγερού

Είναι αστείο έως γελοίο να υπογράφεις με την κομμουνιστική Κίνα ενάντια στην κοινή απόφαση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να λες στη συνέχεια ότι είσαι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού των Βαλκανίων. Το να είσαι της προπαγάνδας είναι φυσιολογικό όταν έχεις τέτοιο σταλινικό υπόβαθρο. Αλλά το να περιμένεις από τους άλλους να μην εντοπίζουν την έλλειψη συνοχής της σκέψης σου. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθείς να καλύψεις ένα μηδενισμό του Ελληνισμού, με κινήσεις που υποτίθεται δεν ταπεινώνουν του γείτονες.

Νέο Μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη - Ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί αλλά Έλληνες - Η Μακεδονία δεν είναι εκλογική αναμέτρηση

Νέο Μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Του Ν. Λυγερού

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία του γι’ αυτό θα δώσει το παρόν στο νέο μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το όνομα της Μακεδονίας. Όλοι τώρα και όχι μόνο οι νέοι Μακεδονομάχοι, κατάλαβαν ότι αυτό το προσύμφωνο είναι απαράδεκτο για την Μακεδονία και όλο τον Ελληνισμό. Και δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε μερικά άτομα να εκμεταλλεύονται την εξουσία για να περάσουν σταλινικές ιδέες στην περιοχή χωρίς να σέβονται τους λαούς και την ιστορία τους.