Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Μηνύσεις πρακτόρων σε Παπουτσή

Η αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί εντοπισμού καταχραστών των κονδυλίων της ΕΥΠ και κατασκόπων που πουλούσαν πληροφορίες προκάλεσε την αντίδραση δύο στελεχών και κορυφαίων συνδικαλιστών της υπηρεσίας, οι οποίοι τελούν υπό δίωξη.
Ο ένας κατηγορείται για κατοχή απόρρητων εγγράφων και ο δεύτερος για διακίνηση υπηρεσιακών εγγράφων μέσω e-mail, αρνούνται ωστόσο και οι δύο τις κατηγορίες και τις αποδίδουν σε  "πολιτικοσυνδικαλιστικό πόλεμο εντός και εκτός της υπηρεσίας".
"Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να αμφισβητούμε και να λέμε ότι ήταν ξέφραγο αμπέλι και ότι υπάρχουν κυκλώματα τα οποία δραστηριοποιούνται εδώ και εκεί. Βεβαίως και υπάρχουν κυκλώματα, τα οποία όμως έχουν πάει στη Δικαιοσύνη.

Απίστευτη δήλωση του επικεφαλής καναδικής χαρτοποιίας … Χαρτιά, μελάνια και … τυπογραφεία μας κρατάνε στο ευρώ!!!


Η Ελλάδα και ενδεχομένως  αρκετές άλλες χώρες μέλη της  Ευρωζώνης παραμένουν στο κοινό  νόμισμα γιατί πολύ απλά και μόνο η προοπτική της αποχώρησής τους και της συνεπακόλουθης επιστροφής τους στα «παλαιά» εθνικά τους νομίσματα  είναι ένας «λογιστικός εφιάλτης»!

Στην απίστευτη  αυτή δήλωση προχώρησε ένας άνθρωπος που στον τομέα του είναι ίσως ο κορυφαίος στον πλανήτη. Ο λόγος  για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της καναδικής χαρτοποιίας Fortress Paper κύριο Chad Wasilenkoff. Ο οποίος είναι ο άνθρωπος που πρακτικά και ουσιαστικά παράγει το χαρτί υψηλής ασφαλείας που χρησιμοποιείται για τα χαρτονομίσματα των περισσοτέρων χωρών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωζώνης!!!

Λιβύη: Νέες μάχες ξέσπασαν στην Τρίπολη

Νέες, σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην Λιβύη. Πολύωρες μάχες γινόταν κατά την διάρκεια της νύχτας στην παραλιακή οδό της Τρίπολης ενώ , τα ξημερώματα, υπήρξαν πυροβολισμοί κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπου του στρατού, δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον οχηματοπομπής που συνόδευε τον αρχηγό του στρατού, Χαλίφα Χάφτα και χαρακτήρισε την επίθεση «μεμονωμένο περιστατικό».

Η Ευρώπη είναι η Αργεντινή του 2001

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους "είναι ένας καθρέφτης της Αργεντινής του 2001", της πιο σημαντικής στάσης πληρωμών στην ιστορία, δήλωσε το Σάββατο η πρόεδρος της Αργεντινής, η Κριστίνα Κίρσνερ, έπειτα από την ορκωμοσία της για δεύτερη τετραετή θητεία στο Μπουένος Άιρες.

"Αυτή η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ένας καθρέφτης της Αργεντινής του 2001", είπε η Κρ. Κίρσνερ, δέκα χρόνια μετά τη στάση πληρωμών της χώρας της (75 δισεκατομμύρια ευρώ). Η πρόεδρος εκτίμησε πως "και άλλοι σήμερα βιώνουν αυτό που έζησε η Αργεντινή ως δράμα, τη χρεοκοπία, η οποία μας έβαλε στο περιθώριο των εθνών", την ώρα που οι Ευρωπαίοι κατέληξαν σε συμφωνία, στη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής την Παρασκευή, για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στη ζώνη του ευρώ.

Ο Κάμερον ράγισε την Ευρώπη των «Μερκοζί»...

Της Ζέζας Ζήκου από το kathimerini

Την έναρξη νέου γύρου στην ιδεολογικοπολιτική διαμάχη περί καπιταλιστικών προτύπων μεταξύ των Γαλλογερμανών με τη Βρετανία και των διαφορών που υπάρχουν στους κόλπους της Ε.Ε. πυροδοτεί η σύγκρουση Nτέιβιντ Κάμερον - Νικολά Σαρκοζί, με αφορμή την άρνηση του πρώτου να συμφωνήσει στην αλλαγή των Συνθηκών της Ε.Ε. υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του Σίτι του Λονδίνου. «Θα σώσουμε μόνοι μας το ευρώ», δήλωσε ο Σαρκοζί, ενώ επανέλαβε ότι οι όροι που έθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτοί. Από κοντά και η Ουγγαρία, ενώ η Σουηδία και η Τσεχία ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν το θέμα στα Κοινοβούλιά τους. Eτσι, το θέμα της αλλαγής των Συνθηκών θα προχωρήσει με τους 23 της Ε.Ε.

Με άγριες διαθέσεις έρχεται η τρόικα

Με όπλο τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής η τρόικα φθάνει στην Ελλάδα για να ανατρέψει τις συλλογικές συμβάσεις, να τοποθετήσει επιτρόπους, να απαιτήσει 7,7 δισ. ευρώ και να επιβάλει πολιτική συναίνεση.

Ο στόχος της τρόικας που φθάνει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα είναι, σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», να απαιτήσει δραστικές παρεμβάσεις σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα: δραστικές ανατροπές εργασιακών κεκτημένων με αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις και τους βασικούς μισθούς και νέο πλαίσιο για το μη μισθολογικό κόστος (εισφορές εργοδοτών), νέα πακέτα μέτρων τουλάχιστον 7,7 δισ. ευρώ, διεύρυνση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Παράλληλα τοποθετούνται επόπτες στα υπουργεία ενώ απαιτείται πολιτική συναίνεση «διαρκείας», ώστε να εξασφαλιστεί η επιβολή των αλλαγών.

Κ. Στεφανόπουλος: «Να τροποποιηθεί η συμφωνία για τις εκλογές»

Σχόλιο από ΑLEXANDER
Δηλαδή κύριε πρόεδρε να λαμβάνονται οι αποφάσεις για εμάς.. χωρίς εμάς... από τους Παπαδήμους…Άνευ εκλογών… ε και άνευ βουλής... να γίνουν ευτυχισμένοι 11.000.000 Έλληνες…  

Σε μια από τις ελάχιστες παρεμβάσεις του ο Κ. Στεφανόπουλος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για την άμεση διεξαγωγή των εκλογών αφήνοντας αιχμές για την στάση της ΝΔ αλλά και για τα όσα έχει πει ο Α. Σαμαρά όσον αφορά την συμμετοχή του κόμματος του στο νέο κυβερνητικό σχήμα.