Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Νέα σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ - Ανάστατοι οι Πατρινοί απο τις συνεχείς επισκέψεις του Εγκέλαδου

Οι σεισμοι γινονται ιδιαιτερα αισθητοι λογω του μικρου εστιακου τους βαθους

Νέα σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ - Ανάστατοι οι Πατρινοί απο τις συνεχείς επισκέψεις του Εγκέλαδου  Οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί λόγω του μικρού εστιακού τους βάθους

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση ισχύος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  αναστάτωσε πριν από λίγα λεπτά την Πάτρα, η οποία τα τελευταία 24ωρα δονείται  από τις  συνεχείς επισκέψεις του Εγκέλαδου, γεγονός που σπέρνει τον τρόμο στους κατοίκους της. Η δόνηση είχε επίκεντρο την περιοχή του Ρίου, ενώ την ακολούθησε μετασεισμός που έγινε επίσης αισθητός.
Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση εντάσεως 2,9 Ρίχτερ σημειώθηκε και στις 18:09 σήμερα το απόγευμα  στην Πάτρα.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή λόγω του μικρού της εστιακού βάθους, των δέκα χιλιομέτρων.
Το επίκεντρο του σεισμού του απογεύματος εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας, ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά του Ρίου και 10 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο.
Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε και στη διάρκεια της νύχτας χθεσινής νύχτας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στις 03:26:53 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χλμ βορειοδυτικά της Πάτρας, 11 χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου και 5 χλμ βορειοδυτικά του Αντιρρίου.Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ.
Επίσης, στις 2.05 σημειώθηκε άλλη μια δόνηση, μεγέθους 2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.Το επίκεντρο ήταν 45 χλμ Νότια της Πάτρας, 46 χλμ Νότια του Αιγίου και 11 χλμ βορειοδυτικά της Δάφνης. Το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.

ΠΗΓΗ thebest

Ντ’ Εστέν: Υπέρ ευρωπαϊκής υπηρεσίας χρέους ΤΡΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63259351

  Τη δημιουργία μιας "Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Χρέους" αλλά και ενός "Συνεδρίου των λαών της Ευρώπης", προτείνει ο Γάλλος πρώην πρόεδρος, Βαλερί Ζισκαρ Ντ' Εσταίν, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Νουβέλ Ομπζερβατέρ", που δημοσιεύεται με τίτλο " Το σχέδιο Ζισκαρ για τη διάσωση της Ευρώπης".

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος μιλάει για λάθη του παρελθόντος και για λανθασμένες ιδέες:
Συγκεκριμένα, "πρώτη απ' αυτές τις λανθασμένες ιδέες" λέει, "είναι το ότι πιστεύαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει ένα χρέος το οποίο αγγίζει το 150% του ΑΕΠ της και το οποίο χρηματοδοτεί με πολύ υψηλά επιτόκια.

Βόμβα: Αρχίζουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης χρέους τοπικών κυβερνήσεων της Κίνας

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GREδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με το πρόβλημα χρέους των τοπικών κυβερνήσεων της Κίνας και σε πρόσφατη ενημέρωση είχαμε γράψει πως όλα οδηγούσαν σε υποχρεωτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης με την υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία από το Reuters, η κεντρική κυβέρνηση ζήτησε πράγματι την προετοιμασία σχεδίου αναδιάρθρωσης χρέους τοπικών κυβερνήσεων, ενώ θα επιχειρήσει να στηρίξει τους κατόχους ομολόγους ομολόγων για να περιορίσει τις απώλειες τους.

Η συγκεκριμένη κρίση χρέους στην Κίνα ίσως είναι η αρχή μίας σειράς προβλημάτων συνδεδεμένων με την υπερβολική αύξηση του δανεισμού και μάλιστα πολλές φορές για έργα τα οποία φαίνονται εξ αρχής καταδικασμένα.
XrimaNews.gr

Ανοιχτός σε προσωρινή αύξηση του ορίου χρέους ο Λευκός Οίκος

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1251172
Την υποστήριξη του σε μία προσωρινή αύξηση του ορίου χρέους εάν το Κογκρέσο χρειάζεται μερικές ημέρες ακόμα για να καταλήξει σε συμφωνία για τη μείωση του ελλείμματος επανέλαβε ο Λευκός Οίκος.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο εκπρόσωπος Τύπου Jay Carney δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν πιστεύει πως απαιτείται ακόμα μία τέτοια κίνηση καθώς ο χρόνος επαρκεί για την επίτευξη συμφωνίας πριν τη διορία της 2ας Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκαν με όλους τους primary dealers των χρεογράφων των ΗΠΑ για να συζητήσουν τις μελλοντικές δανειακές ανάγκες της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η δημοπρασία η οποία είναι προγραμματισμένη για μία ημέρα μετά τη λήξη της διορίας για την αύξηση του ορίου χρέους.

ΗΠΑ: Απόψε η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή

Από το ιστολόγιο
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεδριάσει απόψε γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να προχωρήσει σε ψηφοφορία μία με δύο ώρες αργότερα, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους.
Η Βουλή θα χρειαστεί πιθανότατα να περάσει διάφορα διαδικαστικά θέματα προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία για το ρεπουμπλικανικό σχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους. Η ψηφοφορία αυτή επρόκειτο αρχικά να γίνει την Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν υποστηρικτές ώστε να εγκριθεί το σχέδιό τους.
Eν τω μεταξύ ο  εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, δήλωσε σήμερα ότι "όλη η αβεβαιότητα" αναφορικά με το ανώτατο όριο δανεισμού του δημοσίου και "ο δημόσιος διάλογος για το έλλειμμα (....) έχουν ήδη ζημιώσει την αμερικανική οικονομία".

Μέσω διμερών δανείων -και όχι EFSF- θα λάβει η Ελλάδα τη δόση Σεπτεμβρίου

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/
XRIMANEWS.GRΜέσω διμερών δανείων -και όχι του ευρωπαϊκού ταμείου σταθερότητας (EFSF)- θα εκταμιευτεί η  επόμενη δόση ύψους 8 δισ. ευρώ του δανείου της τρόικας στην Ελλάδα.

«Το  χρονοδιάγραμμα είναι λίγο στενό για να γίνει η νέα εκταμίευση από το EFSF» είπε αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτιμώντας ότι το Ταμείο θα μπορεί να αναλάβει αυτό το έργο από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τώρα το αν θα προηγηθεί σίριαλ αγωνίας μέχρι την εκταμίευση ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ λέει ότι εάν η τρόικα αποφασίσει ότι η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια η δόση θα πληρωθεί το Σεπτέμβριο.

Εκτιμά δε, ότι μετά τις αποφάσεις της έκτακτης συνόδου δεν θα θα υπάρχει πρόβλημα με το ΔΝΤ και την συνεισφορά του μεριδίου του.

Financial Τimes- Μεγάλο ρίσκο η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Υπερβολικά αυστηρά θεωρεί τα μέτρα λιτότητας της Ελλάδας ο Νογκέιρα Μπατίστα, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου των 24 ισχυρών που χειρίζεται τις καθημερινές εργασίες του Ταμείου, ενώ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες λέει πως δεν είναι επαρκής, στο  βαθμό που έγινε.
Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67400.html
image

Πολιτικό μέτωπο που προειδοποιεί για χρεωκοπία της Ελλάδας στο μέλλον- στη γραμμή που έχει ήδη εκφράσει η Standard & Poor's- διαμορφώνεται παρά τις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής για την παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας. 

Διακοπή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα λόγω του αυξημένου ρίσκου ζητούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι αναδυόμενες οικονομίες και η διαμάχη στους κόλπους του ΔΝΤ αποκαλύπτει τα συμφέροντα που επένδυσαν στη δεύτερη διάσωση της Ελλάδας και τα προβλήματα του δεύτερου πακέτου των 109 δισ. ευρώ. 

Γιώργος Δελαστίκ: Οχι, δεν μας ζουν οι Γερμανοί!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Ενας ακόμη μύθος κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες, όταν γνωστοποίησε στοιχεία το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συμπεριλαμβάνει τις 400 μεγαλύτερες τράπεζες (και ασφαλιστικές εταιρείες) του κόσμου. Ο μύθος αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα υποτιθέμενα τεράστια δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από ιδιωτικές ξένες τράπεζες. Παραμύθι!

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ...

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/
του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

Πρέπει κανείς να συγχαρεί τόσο το ΕΛΚΕΔΑ, όσο και τη “Στρατηγική”, για το αφιέρωμά τους και τις προτάσεις τους για την εκπόνηση μιας εθνικής στρατηγικής, για την προσπάθειά τους δηλαδή να συμβάλουν σε αυτό που κανονικά θα έπρεπε, αλλά δεν κάνει, ή το κάνει άσχημα, το κράτος και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.


Δεν είναι τυχαίο ότι η δραστηριότητα των κύριων, χρηματοδοτούμενων από το κράτος, “ημιεπίσημων” ερευνητικών κέντρων για την εξωτερική και αμυντική πολιτική δεν είναι να παράγουν “ιδέες” και “προτάσεις” για το υποκείμενο “ελληνικό έθνος-κράτος”, αλλά να “μεταφράζουν”, μερικές φορές και στα κακά ελληνικά όσων δεν σκέφτονται μόνοι τους και στη γλώσσα τους, τις ιδέες του “διεθνούς συστήματος”, πριμοδοτώντας μια πολιτική λειτουργία που μετασχηματίζει το ελληνικό κράτος σε αντικείμενο του διεθνούς συστήματος.
Βγάζοντας την εμπειρία από τα Ορλωφικά, ο Ρήγας Φεραίος διατύπωσε την κεντρική άποψη ότι ο ελληνικός λαός πρέπει προπάντων να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται μια χώρα συνεργασίες και συμμαχίες. Σημαίνει ότι πρέπει να ξέρει να μπαίνει αυτόνομα σε αυτές, να μην ξεχνάει τα εθνικά της συμφέροντα και να κυττάει τους ξένους στα μάτια, με αξιοπρέπεια.

Εγκλήματα Αλβανών & Ρουμάνων κατά Ελλήνων, τέσσερις νεκροί

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
astinomikoi_533_355Άλλοι τέσσερις Έλληνες πλήρωσαν με τη ζωή τους την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει το μοντέλο της πολυπολιτισμικότητας στη χώρα μας. Έπεσαν θύματα της αλβανικής συμμορίας που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και της Λάρισας, έχοντας ως συνεργούς μια ημεδαπή και ενεχυροδανειστή. Δύο από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου, ενώ τα άλλα δύο, πέθαναν από ασφυξία, καθώς οι ληστές που εισέβαλαν στα σπίτια τους, τους φίμωσαν και τους έδεσαν.
Τρεις Αλβανοί, διακεκριμένοι φορείς της πολυπολιτισμικότητας, 24, 25 και 39 χρόνων, λήστευαν ηλικιωμένους στη Μαγνησία από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι τον Ιούλιο του 2011.

Στέλνουν αβέρτα γυναικόπαιδα και έγκυες γυναίκες οι Τούρκοι δουλέμποροι..Να μην πάει τζάμπα τέτοιο νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια..

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_9236.html

Εκατόν εικοσιτέσσερα άτομα περισυλλέγησαν από τις λιμενικές αρχές έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των ελληνικών και διεθνών θαλάσσιων διωκτικών αρχών στα Κύθηρα.Οι λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 25 γυναίκες και 48 ανήλικα παιδιά...

(κατά δήλωσή τους υπήκοοι Αφγανιστάν, Ιράκ και Συρίας) επέβαιναν σε δυο ιστιοφόρα σκάφη.Τα πλοιάρια εντοπίστηκαν από αεροσκάφος Ισλανδικής Ακτοφυλακής που επιχειρεί στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης (POSΕIDON) για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα.Στο δεύτερο σκάφος διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν 14 παράνομοι αλλοδαποί, εκ των οποίων 4 γυναίκες – μία σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, 2 ανήλικα παιδιά και ένα βρέφος. Για προληπτικούς λόγους, η έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών, όπου παρέμεινε όλη τη νύχτα και μετά από έλεγχο εξήλθε.

Η Ευρωζώνη άρχισε να κοιτάζει ανατολικά

Από το ιστολόγιο http://www.exipno.gr/

Καθώς το ΔΝΤ εμφανίζει δεύτερες σκέψεις σε ό,τι αφορά την στήριξή του προς χώρες της Ευρωζώνης και την έκθεσή του στους κινδύνους του ευρώ και παράλληλα με την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των λεπτομερειών για τη δράση του EFSF απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση, η Ευρώπη αναγκάζεται, πια, να στραφεί προς τρίτες χώρες για την αναζήτηση κεφαλαίων.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παράγραφος στην ομιλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, στην οποία αναφερόταν ότι «ένα τρίτο κράτος» μπορεί να βοηθήσει να διαμορφωθεί ο τρίτος πυλώνας στην προοπτική της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Πρόωρες εκλογές το Νόεμβριο προκήρυξε ο Zapatero

Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=98535

Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Ισπανός πρωθυπουργός José Luis Rodríguez Zapatero, μετά και την "απειλή" της Moody's για πιθανή υποβάθμιση της Ισπανίας λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση θα παραιτηθεί το Σεπτέμβριο, ενώ, όπως δήλωσε ο ίδιος, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών σκοπό έχει την προώθηση της σταθερότητας στη χώρα.

Οι εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2012, ωστόσο ο Θαπατέρο έχει αποδυναμωθεί έπειτα από τη βαριά του ήττα στις τοπικές εκλογές του Μαΐου. Την ίδια στιγμή, η Ισπανία δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις αγορές μετά και την απειλή για υποβάθμιση από τη Moody's

Η Ισπανία είναι ο νέος στόχος της Moody’s!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16377
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε σε προειδοποίηση προς την Ισπανία ότι θα μειώσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας, προσθέτοντας ότι η συμφωνία για το δεύτερο «πακέτο» προς την Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει την ανησυχία για το πρόβλημα χρέους της Ευρωζώνης…
Το διεθνές «rating agency» ανέφερε ότι θα αξιολογηθεί εκ νέου η σημερινή βαθμολογία της Ισπανία (Aa2), κάτι το οποίο σημαίνει πρακτικά ότι η υποβάθμιση της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου θα πρέπει να θεωρείται μάλλον δεδομένη.
Όπως άλλωστε αναμενόταν, την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας θα ακολουθήσει η υποβάθμιση και των ισπανικών τραπεζών… Υπενθυμίζεται, ότι ήδη έχει υποβαθμιστεί η πιστοληπτική αξιοπιστία πέντε τραπεζών της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένων των Banco Santander και Banco Bilbao Vizcaya Argentaria.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν μπόρεσε να συζητήσει την κατάσταση στο Κόσοβο

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/07/29/53903770.html


Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, όπου σημειώθηκαν ένοπλες συγκρούσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από τις αρχές της Πρίστινας, παραμένει εκρηκτική.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Βουκ Γιέρεμιτς στη Νέα Υόρκη. Ο υπουργός αφίχθηκε στις ΗΠΑ με την ελπίδα ότι το ΣΑ του ΟΗΕ θα ακούσει το αίτημα της χώρας του και θα συνέρθει σε έκτακτη συνεδρία. Η Σερβία θεωρεί ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να αποτραπεί η υποτροπή της βίας. Όμως τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τελικά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για τη συζήτηση του προβλήματος του Κοσόβου.

ΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ PONY THΣ ΝΑMCO !

Από το ιστολόγιο http://molwn-lave.blogspot.com/2011/07/pony-th-mco.html

Η μεγάλη επιστροφή του «Pony» στην Ελλάδα

Το «μικρό Pony», το αυτοκίνητο που οι Γερμανοί εγκωμίασαν ως το πολυχρηστικό όχημα της οικονομίας, οι Γάλλοι ως έκφραση της κλασικής φινέτσας και της απλότητας και οι Έλληνες ως «εθνικό όχημα» με τη σφραγίδα της Citroen, είναι έτοιμο να ξαναγράψει ιστορία στην αγορά των τεσσάρων τροχών.

Η οικογένεια Κοντογούρη της NAMCO, κατασκευάστρια εταιρεία των θρυλικών Pony, έχει δεχτεί άκρως δελεαστική πρόταση από μεγάλο όμιλο της Αιγύπτου για να παράγει εκείνος τα ελληνικά αυτοκίνητα, τα οποία στις αναδυόμενες αγορές της Βορείου Αφρικής και στην Αγκόλα παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική λόγω της προσιτής τιμής και των ιδιαίτερα ανθεκτικών χαρακτηριστικών τους.

Η αλήθεια είναι πως….

Σχόλιο ιστολογίου μας : Συμφωνούμε και επαυξάνουμε στα όσα καταγράφονται στην κατωτέρω ανάρτηση!!!!
Δείτε επίσης : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_2387.html
Από  Λακεδαίμων Αππελαίος

……στη κατάσταση που περιήλθε σήμερα η Ελλάδα , ο ελληνικός εθνικισμός θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο για την έξοδο από τη κρίση .


Το ερώτημα είναι αν είναι σε θέση να παράξει μια πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος , πρόταση αλλαγής και εθνικολαικής διακυβέρνησης της χώρας. 

Παραιτήθηκε η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/

Σεισμός στο στρατικοπολιτικό σκηνικό της Τουρκίας με τους αρχηγούς όλων των σωμάτων να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η αιτία.
Συγκεκριμένα την παραίτησή τους υπέβαλαν ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ, ο αρχηγός του στρατού στρατηγ Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναύαρχου Ερσέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχου Χασάν Ακσάϊ.
Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να αρχίσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου για τις κρίσεις στο στράτευμα.

Νότιο Κουρδιστάν: Η ιρανική επίθεση εισέρχεται στην 14η ημέρα

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/14.html
ANF       29 Ιουλίου 2011 
Ενώ ο ιρανικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στα σύνορα με δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, πολλές οικογένειες αναφέρθηκαν να πολιορκήθηκαν στις ορεινές περιοχές της χώρας λόγω των επιθέσεων κατά των χωριών στο Νότιο Κουρδιστάν. Ενώ εκατοντάδες άνθρωποι μετακίνησαν, η κουρδική κυβέρνηση και η ιρακινή κεντρική κυβέρνηση έσπασαν τη σιωπή τους. 
Παράλληλα με την επιχείρηση που ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου στα σύνορα, το καθεστώς του Ιράν ρίχνει κάθε μέρα βόμβες σε χωριά του Νότιου Κουρδιστάν. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, 13 οικογένειες πολιορκήθηκαν στα υψίπεδα, ενώ επτά κατάφεραν να διαφύγουν από την περιοχή. Χωρικοί είπαν ότι εκτέθηκαν σε επιθέσεις του ιρανικού στρατού, όταν πήγαν στο υψίπεδα για να βοσκήσουν τα ζώα τους. 

Σε ΄BBB+΄ υποβάθμισε την Κύπρο η S&P

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1251070

Σε ΄BBB+΄ υποβάθμισε σήμερα τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου η Standard & Poor΄s Ratings Services από ΄A-΄ προηγουμένως, ενώ επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση ΄A-2΄. Το outlook στις αξιολογήσεις παραμένει αρνητικό, όπως ανακοίνωσε η S&P.

Σε σχετική ανακοίνωση η S&P σημειώνει ότι παρά τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για σημαντικά μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης η κυπριακή κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να πετύχει τον στόχο για έλλειμμα κάτω από το 4% του ΑΕΠ το 2011 και 2% του ΑΕΠ το 2012.

Αυτό με τη σειρά του αναμένεται να αυξήσει το βάρος του δανεισμού, με το χρέος -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της- να διαμορφώνεται στο 80% του ΑΕΠ στα τέλη του 2011.

Μια τόσο σημαντική αύξηση του χρέους, προσθέτει, αναμένεται να μειώσει την ικανότητα της κυπριακής κυβέρνησης να συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στον εγχώριο τραπεζικό τομέα ο οποίος είναι ευάλωτος στην ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού κυβερνητικού χρέους. 

Παραίτηση βόμβα του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και άλλων αρχηγών

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Gen Isik Kosaner παραιτήθηκε. Μαζί του παρατήθηκαν και οι επικεφαλής του στρατού, ναυτικού και της αεροπορίας, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
Ο λόγος για τις
Παραίτηση βόμβα του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και άλλων αρχηγών
παραιτήσεις των και τους άλλους αρχηγούς παραμένει ασαφής.
Υπήρξε μια ένταση μεταξύ του στρατού και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν τα τελευταία χρόνια.
Επίσης φαίνεται πως ο Gen Kosaner συναντήθηκε πολλές φορές τις τελευταίες μέρες με τον κ. Ερντογάν πριν πάρει αυτή την απόφαση.

Στόχος των πολυεθνικών η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ένας πρωτοφανής και υπόγειος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη απειλώντας την υπόσταση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και χιλιάδες εργαζομένους.
Μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες γενοσήμων φαρμάκων που εδρεύει στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθεί να εισχωρήσει στην εγχώρια αγορά από νομοθετικές χαραμάδες και κενά που διαπιστώνονται σε διαγωνισμούς.
Την καταγγελία αυτή κάνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε και καταγγέλλει ότι διεξήχθη διάτρητος διαγωνισμός με αυθαίρετες προδιαγραφές, ο οποίος φαίνεται πως διαπνεόταν από πολιτικής υφής αντιλήψεις που ευνοούν τιμές χαμηλότερες κάτω από τις ήδη επικρατούσες και διαμορφώνει συνθήκες dumping.

Αργεντινή – Επαρχία Χουχούι – 3 νεκροί σε μάχη με την αστυνομία για το δικαίωμα στη στέγη.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μια είδηση που πραγματικά σοκάρει και δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε να θαφτεί!!!!!
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

(Ανταπόκριση από την Αργεντινή)
Για τον αγώνα υπέρ του δικαιώματος στη στέγη στην περιοχή Λεδέσμα που βάφτηκε με αίμα.
Εχτές Πέμπτη 28/7 στις 6 το πρωί στη περιοχή Λιμπερταδόρ Χενεράλ Σαν Μαρτίν της επαρχίας Χουχούι Αργεντινής, σκοτώθηκαν 3* άνθρωποι σε σύγκρουση με την αστυνομία. Ο οικισμός αυτός βρίσκεται στην περιοχή Λεδέσμα που ονομάζεται έτσι από το ομώνυμο εργοστάσιο που καλλιεργεί και παράγει ζάχαρη και χάρη στο οποίο στην πραγματικότητα κατοικήθηκε η περιοχή από οικογένειες που εργάζονται εκεί σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα.
Εδώ και μια εβδομάδα, 700 οικογένειες επανακατέλαβαν 15 εκτάρια γης τα οποία ανήκουν μεν στο εργοστάστιο Λεδέσμα αλλά δεν χρησιμοποιούνται. Τα ίδια εδάφη τα είχαν καταλάβει και πριν από 3 χρόνια, τα οποία και εγκατέλειψαν χάρη σε μια συμφωνία που είχε τότε υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμο, την επιχείρηση Λεδέσμα και την κυβέρνηση της επαρχίας (την κυβέρνηση του Χουχούι δηλαδή), σύμφωνα με την οποία δεσμεύονταν να βρουν λύση στο πρόβλημα κατοικίας των οικογενειών. Μέχρι σήμερα πάντως δεν είχαν προχωρήσει σε οποιαδήποτε λύση γι’ αυτό και οι οικογένειες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εκ νέου κατάληψη των εδαφών.
Η σύγκρουση μεταξύ της αστυνομίας και των καταληψιών ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς – ο ένας ήταν μπάτσος και μάλλον από ιδία πυρά- 30 τραυματίες κάποιους από αυτούς σοβαρά, παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα από την εκτεταμένη χρήση χημικών και δεκάδες συλλήψεις. Η αστυνομία χρησιμοποίησε ενάντια στον κόσμο σφαίρες από καουτσούκ και κανονικές από μολύβι. Οι καταληψίες ανήκουν στο CCC (Corriente Clasista Combativa – κάτι σαν «Αγωνιστικό Ταξικό Ρεύμα») ισχυρή συνδικαλιστική οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Αργεντινή.

Αιφνιδίως η τρόικα στον Βενιζέλο - Έβαλαν "γκάζια" για τις αποκρατικοποιήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=89155&catid=13

Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θα έρθουν στην Ελλάδα και οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα συντάξουν τον Σεπτέμβριο την τελική αναφορά, που θα αποσταλεί σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, είχε στο υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κύπρος: η επόμενη χώρα διάσωσης;

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/
XRIMANEWS.GRΚυριαρχεί σήμερα στον γερμανικό τύπο η κλιμάκωση της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο. Αλλά και η Κύπρος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των Γερμανών σχολιαστών ως δυνητική υποψήφια για το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης. Η νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου απασχολεί σήμερα αρκετές μεγάλες γερμανικές εφημερίδες. Παραθέτουμε δύο χαρακτηριστικά σχόλια.
 
Η Frankfurter Allgemeine  Zeitung με τίτλο «Η επόμενη περίπτωση» διάσωσης σημειώνει: «Τώρα και η Κύπρος; Θα ήταν η 4η χώρα-μέλος υπό την προστατευτική ομπρέλα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης….Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που ο πρόεδρος της χώρας Δ. Χριστόφιας είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης.»

NOΡΒΗΓΙΚΑ ΝΕΑ/ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ/ΠΕΜΠΤΗ. 28-7-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/
NOΡΒΗΓΙΚΑ ΝΕΑ/ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ/ΠΕΜΠΤΗ. 28-7-2011.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΤΟ ΟΣΛΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ.
*ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΟΣΛΟ ΚΑΙ ΟΤΟΓΙΑ.
*ΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΙΦΛΙΔΑ.
BREIVIK ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΙΝΔΟ ΚΑΤΑΣΚΕYΑΣΤΗ ΑΝΤΙ-ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ(ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ).
*ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ.
*ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ.
*ΣΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΕΚΤΕΝΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

Ο "μέντορας" του Μπρέιβικ καταδικάζει το μακελειό

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο βρετανός Πολ Ρέι, τον οποίο ο δράστης του διπλού μακελειού στη Νορβηγία Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ αποκάλεσε "μέντορά του", καταδίκασε τις αιματηρές επιθέσεις στη Νορβηγία, τις οποίες χαρακτηρίζει "πραγματικά διαβολικές".

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στους Τάιμς, ο Πολ Ρέι παραδέχεται μεν ότι μπορεί να αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Μπρέιβικ, αλλά τονίζει ότι "αυτό που έκανε ήταν πραγματικά διαβολικό". "Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο για να υλοποιήσω τα ιδανικά μου", πρόσθεσε.

FT: Γραφειοκρατία και διαφθορά φρενάρουν τις επενδύσεις

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26247&categories_id=69
Μπορεί οι Γερμανοί επιχειρηματίες να διαβλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, αλλά δεν...  
FT: Γραφειοκρατία και διαφθορά φρενάρουν τις επενδύσεις
συμμερίζονται τον ενθουσιασμό της κυβέρνησής τους για ένα «σχέδιο Μάρσαλ» που θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας.



Η γραφειοκρατία και η διαφθορά στη χώρα μας είναι οι βασικοί παράγοντες που κάνουν τους Γερμανούς επιχειρηματίες διστακτικούς. «Είναι κρίσιμο να υπάρξει ανανέωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και επενδυτών στην Ελλάδα, μέσα από τον διάλογο», δήλωσε ο Στέφαν Μαρ, μέλος της ομοσπονδίας γερμανικών βιομηχανιών, στους Financial Times.




Γιατί ο κ. Βγενόπουλος θέλει να κλείσει το ΓΑΙΑ - Εξώδικο ταφόπλακα για 400 εργαζόμενους

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/
vgenopoulossssΗ φτώχεια φέρνει γκρίνια λέει μια από τις σοφές ελληνικές παροιμίες και μάλλον έτσι εξηγείται η νέα εμμονή του μεγαλο επιχειρηματία Α.Βγενοπουλου να κλείσει το ΓΑΙΑ, την μαιευτική κλινική που λειτούργει εδώ και λίγο καιρό υπό την σκέπη του Ε.ΝΤΥΝΑΝ και σε σύμπραξη με το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τα υπόλοιπα μαιευτήρια της …Κηφησίας.
Είναι προφανές και στον πλέον αφελή παρατηρητή το τι ακριβώς συμβαίνει : Ένα φθηνότερο μαιευτήριο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας από τους ανταγωνιστές του…

Αύξηση επιτοκίων από την Ελληνική Τράπεζα

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67396.html
image

Tην αύξηση επιτοκίων χορηγήσεων και δανείων, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Τράπεζα.
Πιο συγκεκριμένα, το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων αυξάνεται από 7,06% σε 7,12%, το βασικό επιτόκιο στεγαστικών δανείων από 5,56% σε 5,62%, το πονομιακό επιτόκιο χορηγήσεων από 6,56% σε 6,62% και το βασικό επιτόκιο καταναλωτικών από 11,20% σε 11,26%.
Το επιτόκιο της πιστωτική κάρτας Hellenicard VISA (κλασική) αυξάνεται από 15,56% σε 15,62% και της πιστωτική κάρτας Hellenicard VISA (χρυσή) από 15,06% σε 15,12%
Οι αναπροσαρμογές των παραπάνω επιτοκίων είναι αποτέλεσμα της αύξησης στο επιτόκιο euribor τρίμηνης διάρκειας και ισχύουν από 01/08/2011.

Χρυσό για τα κορίτσια του πόλο

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/athlitismos/article/?aid=4646118
Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σανγκάη.

Τα κορίτσια του Μορφέση, έπιασαν εκπληκτική απόδοση και επικράτησαν της Κίνας με σκορ 9-8.
Μια μεγάλη επιτυχία για την εθνική γυναικών του πόλο, καθώς είναι η μοναδική ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό που πήρε μετάλλιο τόσο σε ολυμπιακούς αγώνες (2004), όσο και σε ευρωπαϊκό (2010) και παγκόσμιο(2011) πρωτάθλημα. Στους ολυμπιακούς είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο , ενώ δεύτερη ήταν και στο ευρωπαϊκό τού Ζάγκρεμπ πριν από ένα χρόνο.

Έρχεται μεγάλη μεταρρύθμιση: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά!

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/033/ent.12033.asp


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και μελέτησα μετ’ εμβριθείας τον κατάλογο προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, όπως αυτός περιελήφθη στις περίφημες επιστολές που ο πρωθυπουργός «ταχυδρόμησε» προς τους υπουργούς του, δεν βρήκα πουθενά το γνωστό ιπποκράτειο αξίωμα «πρώτον, ου βλάψεις».

Με δεδομένο ότι η επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περιλαμβάνει δύο μόνο υποδείξεις – και καμία εντολή να τελειώσει εδώ και τώρα η υπόθεση με τους ταξιτζήδες – σχεδόν δεν χρειάζεται να δώσει κανείς την παραμικρή σημασία σε όλες τις υπόλοιπες προς όλα τα υπόλοιπα υπουργεία.

Anonymous: DDoS επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/18346#more-18346
masque anonymous Anonymous: DDoS επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ισραήλ Ο τελευταίος στόχος της ομάδας hacking Anonymous, οπού μετά την επίσημη λήξη των δραστηριοτήτων των Lulzsec αποτελούν την κορυφαία ομάδα hacking που δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή, ενδέχεται να έχει αρκετά μεγάλο αντίκτυπο στα ήδη ταραγμένα νερά της Μέσης Ανατολής.
Οι Anonymous ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν διαδικτυακή επίθεση τύπου DDoS στο ισραηλινό κοινοβούλιο, γνωστό ως Knesset.

Στόχος του νέου Τούρκου υπουργού Άμυνας η δημιουργία ισχυρού Ναυτικού

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=13356

Ώθηση στα εξοπλιστικά προγράμματα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK) και ναυτική υπεροχή στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου επιδιώκει η Άγκυρα, αναθέτοντας στον İsmet Yılmaz, στέλεχος με σπουδές και γνώσεις επί του αντικειμένου, τη θέση του υπουργού Άμυνας. Ο στόχος της δημιουργίας ενός ισχυρού Ναυτικού προβάλλεται άλλωστε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σε ανώτατο επίπεδο μέσα από ομιλίες των Αρχηγών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και επίσημες δηλώσεις του πρωθυπουργού Erdogan. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, στην κορυφή της ατζέντας του Yilmaz βρίσκεται το πρόγραμμα ναυπήγησης Αποβατικού Πλοίου Δεξαμενής (LPD), το οποίο δεν αποκλείεται να ξεκινήσει εντός του 2012. Mε την απόκτηση LPD, η Άγκυρα φιλοδοξεί στην αύξηση προβολής της τουρκικής ισχύος στην περιοχή και στη αναβάθμιση της ικανότητας διεξαγωγής αμφίβιων επιχειρήσεων.

ΠΡΟΣ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ή ΚΥΠΡΟ;

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

του Δημήτρη Μπεκιάρη*

«Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή. Το βλέπουμε αυτό στο Αιγαίο και στην Κύπρο δια της κατοχικής παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων, ως αποτέλεσμα της εισβολής του 1974» δήλωσε από την Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, προκαλώντας διαφόρους συνειρμούς αναφορικά με την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και με την εξέλιξη της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και στην Κύπρο τους επόμενους μήνες.

Διάφοροι κύκλοι έχουν εκλάβει την δήλωση του κου Μπεγλίτη ως ένδειξη της πληροφόρησης, η οποία μπορεί να υπάρχει στο Πεντάγωνο αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή στην Κύπρο.

ΑΙΣΧΟΣ-ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://www.aegeanpolis.com/
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_7144.html


Κοινό πολιτισμικό παρελθόν βλέπει η Τουρκία, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης. Ένα κατατοπιστικό άρθρο της εφημερίδας "Δημοκρατία" δείχνει το μονόδρομο της Ελλάδας απέναντι στη λογική του ξεπουλήματος. Αφορμή ο δανεισμός αρχαίων ειδωλίων σε τουρκική έκθεση..
 Μία έκθεση στο μουσείο Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι οι Τούρκοι είχαν πολιτισμό στην απώτατη αρχαιότητα, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν καν στο χάρτη. Η άποψη αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παραχωρεί σε τουρκικό μουσείο, αρχαία γλυπτά και μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας.

Ψήφος εμπιστοσύνης για τον Ν. Γκρούεφσκι

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=83260&catID=14


Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό το Νίκολα Γκρούεφσκι έδωσε η βουλή της ΠΓΔΜ, σχεδόν δύο μήνες μετά την επικράτηση του VMRO-DPMNE στις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στη χώρα.

Στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία, ο συνασπισμός του VMRO-DPMNE με το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι έλαβαν τη θετική ψήφο 70 βουλευτών, σε σύνολο 123 στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο Νίκολα Γκρούεφσκι εκλέγεται στην πρωθυπουργία για τρίτη θητεία από το 2006.

Σχεδιάζουν παρασκηνιακά μεγάλες επανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών – Το μήνυμα Σόιμπλε – Μπαρουάν και οι παροτρύνσεις Βενιζέλου

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις εντός και εκτός Ελλάδας καθώς έχει τεθεί στο επίκεντρο το ζήτημα της κεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών άμεσα.
Από την περασμένη εβδομάδα, στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, διαφάνηκε η επείγουσα ανάγκη να ενισχυθούν κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες, με τους Ευρωπαίους να «προικοδοτούν» τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης, τον EFSF, με 20 δις. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών.
Σήμερα, με νέα παρέμβαση των δύο υπουργών οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Φρανσουά Μπαρουάν, υπέδειξαν στον EFSF να προχωρήσει στο κρίσιμο ζήτημα της κεφαλαιακής ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι με βάση το καλό σενάριο ή το χειρότερο κακό συμμετοχής στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους οι τράπεζες θα χάσουν 3,3  δις ευρώ από αρχική εκτίμηση 2,6 δις ευρώ και με βάση το κακό σενάριο 7 δις από 9  δις ευρώ αρχική εκτίμηση.
Αν επικρατήσει το κακό σενάριο τότε οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να προσφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στο EFSF καθώς θα έχουν μείνει κεφαλαιακά ακέφαλες.
Άλλωστε χτες ο υπουργός οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr   

Στο Λονδίνο τη Δευτέρα ο υπ. Εξωτερικων

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί την προσεχή Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης.

Θα έχει γεύμα εργασίας με τον Βρετανό ομόλογό του Γουίλιαμ Χέιγκ, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πρόγραμμα του BBC "Hard Talk", το οποίο έχει διάρκεια μια ώρα.

Επέκταση της ευρωκρίσης σε Γαλλία και Ιταλία;

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΟι φόβοι για επέκταση της κρίσης στην ΕΕ εντείνονται, το ΔΝΤ προειδοποιεί πλέον και για τα δημοσιονομικά της Γαλλίας ενώ σε δεινή θέση βρίσκονται και η Ιταλία και η Ισπανία, που βλέπουν τα επιτόκια των ομολόγων του να αυξάνονται θεαματικά συνθέτοντας μία κάτασταση που υποδεικνύει πως η ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με νέους κινδύνους.
Η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας παρά το δεύτερο πακέτο στήριξης, η ανησυχία για τα οικονομικά της Ιταλίας εντείνεται και οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για το δημόσιο χρέος της Γαλλίας δίνουν τροφή για νέα απαισιόδοξα σενάρια αναφορικά με την ευρωζώνη και το μέλλον της.
Εξυγίανση δημοσιονομικών ζητά από τη Γαλλία το ΔΝΤ

Πυρετώδεις συσκέψεις για την ανταλλαγή ομολόγων

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Πυρετώδεις αναμένονται και σήμερα οι συσκέψεις για τον καθορισμό των τεχνικών λεπτομερειών για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, κατ΄ εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Από χθες κλιμάκιο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) έχει ξεκινήσει επαφές με εκπροσώπους του ελληνικού δημοσίου και των τραπεζών, με στόχο την οριστικοποιηθεί η ακριβής διαδικασία που θα ακολουθηθεί ως προς την ανταλλαγή των ομολόγων που έχει στην κατοχή του ο τραπεζικός τομέας.

Schuller: Η Ελλάδα θα πάρει την δόση του Σεπτεμβρίου

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Η Ελλάδα θα λάβει τη νέα δόση ύψους 8 δις ευρώ  του δανείου της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το Σεπτέμβριο, όπως  αναμένεται, με την προϋπόθεση ότι θα έχει εκπληρώσει τους συμφωνηθέντες στόχους, είπε  την Παρασκευή εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup. 

"Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η τρόικα θα είναι στην Αθήνα από τα μέσα Αυγούστου  και μετά και θα παραδώσει την έκθεσή της στις αρχές Σεπτεμβρίου και τότε είναι που θα  ληφθεί η απόφαση (για την επόμενη εκταμίευση)", είπε ο Guy Schuller. 

WSJ: Ψάχνετε για δουλειά; Πηγαίνετε στο Μαρόκο, Σευχέλλες και Μπαχάμες

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ενα ενδιαφέρον ρεπορτάζ με τίτλο Ten financial jobs in far-flung places δημοσιεύει η Wall Street Journal με αφορμή τις συνεχόμενες απολύσεις παγκοσμίως. Μπορεί οι τράπεζες να κάνουν περικοπές στην Ευρώπη αλλά αναζητούν συνεργάτες σε χώρες ξωτικές και μακρινές που πιθανόν να ζωντανέψουν το όνειρο και να προσφέρουν στον ενδιαφερόμενο μια καλύτερη ζωή.  Οι JP Morgan,  Barclays- Moody'ς, Societe Generale
"Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας σε εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχει υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες, καθώς οι τράπεζες έχουν περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας εν μέσω της οικονομικής κρίσης.  Ωστόσο, στις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να κάνουν προσλήψεις.

Σόιμπλε-Μπαρουάν: Άκρως αισιόδοξοι για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Άρθρο στους Financial Times, με τίτλο «Το σχέδιό μας θα σώσει την Ελλάδα και θα προστατεύσει την Ευρώπη», υπογράφουν από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας, Φρανσουά Μπαρουάν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

DJ: Αγώνας δρόμου από το EFSF για τα ελληνικά δάνεια

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1250855
Το ταμείο διάσωσης της ζώνης του ευρώ ενδεχομένως να μην είναι έτοιμο να πληρώσει την επόμενη δόση των δανείων προς την Ελλάδα έως τα μέσα του Σεπτεμβρίου, μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο αξιωματούχους από την Ευρωζώνη.

Το θέμα συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη αξιωματούχων της Ευρωζώνης την Πέμπτη, αναφέρει το πρακτορείο.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης στη σύνοδο κορυφής της περασμένης Πέμπτης ανέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να κάνει την επόμενη πληρωμή των δανείων προς την Ελλάδα ύψους 5,8 δισ. ευρώ αντικαθιστώντας το σύστημα των διμερών δανείων που δημιούργησαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την Ελλάδα το 2010, αναφέρει το πρακτορείο.

Ωστόσο, το EFSF θα πρέπει να αντλήσει τα χρήματα στις αγορές -όπως κάνει για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία- πριν μπορέσει να καταβάλει τα δάνεια. Αυτό ενδεχομένως να αποδειχθεί δύσκολο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς μεσολαβούν οι διακοπές του Αυγούστου, αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Αιφνιδίως στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικας Συνάντηση με τον Βενιζέλο σε εξέλιξη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=137005

Συνάντηση με το υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έχουν αυτή την ώρα οι επικεφαλής της τρόικα, σε μία αιφνιδιαστική έλευσή τους στην Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών βρίσκονται οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ Bob Traa και Klaus Masuch.

Αλβανία και Ιταλία συνδέονται ενεργειακά

Από το ιστολόγιο http://nepirusonline.blogspot.com/2011/07/blog-post_29.html#more

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη την πρόταση του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, για την κατασκευή γραμμών ενεργειακής διασύνδεσης με την γειτονική Ιταλία.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, κ. Σαλί Μπερίσα, χαρακτήρισε το έργο ως εξαιρετικά σημαντικό, καθώς ανήκει στο πλαίσιο κατασκευής έργων που σκοπό έχουν να μετατρέψουν την Αλβανία σε μια μίνι ενεργειακή υπερδύναμη της περιοχής.

Ο κ. Μπερίσα χαρακτήρισε τις γραμμές ενεργειακής διασύνδεσης με την Ιταλία ως στρατηγικής σημασίας, αφού σύμφωνα με τον ίδιο η ιταλική αγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές ενέργειας της Ευρώπης

ΈΛΗΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ Διακυβέρνηση και εξουσίες επί τάπητος

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210441&-V=articles

Tο κεφάλαιο Διακυβέρνησης και Κατανομής Εξουσιών συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου κατά τη σημερινή συνάντησή τους, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, που έληξε γύρω στις δυο μετά το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ είπε ότι ήταν η δεύτερη συνάντηση σ’ αυτή την εντατικοποιημένη φάση. Ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες ασχολήθηκαν με καίρια ζητήματα που αφορούν αυτό το κεφάλαιο και θα συνεχίσουν τη συζήτησή τους την Τρίτη 2 Αυγούστου.

Παγκόσμιος οικονομικός κίνδυνος - Ανεβλήθη η ψηφοφορία για το έλλειμμα στις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.exipno.gr/

amerikaniki_vouliΠαραμένει το αδιέξοδο σε πολιτικό επίπεδο, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του ελλείμματος των ΗΠΑ, επειδή η αμερικανική βουλή, ούτε εχθές κατέληξε σε συμφωνία ώστε να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας. και να καταστεί εφικτό οι ΗΠΑ να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, έως τις 2 Αυγούστου.
Μετά από αυτήν την ημερομηνία, και εφ΄ όσον το σκηνικό δεν αλλάξει , η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα χάσει την ικανότητά της να δανειστεί, με αποτέλεσμα, αφενός, να αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, και, αφετέρου, οι συνέπειες της αδυναμίας των ΗΠΑ να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των χρεών τους, να είναι καταστροφικές για ολόκληρο τον κόσμο.
Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις, οι Ρεπουμπλικάνοι ανακοίνωσαν, μέσω του εκπροσώπου τους, Μάϊκ Πένς, ότι σήμερα, στις 14.00 GMT, αναμένεται να αξιολογήσουν τις επιλογές τους , αφού δεν προχώρησαν στη ψηφοφορία του σχεδίου διαχείρισης του αμερικανικού ελλείμματος .

Έρχεται κινεζική βοήθεια απέναντι στην κρίση;

Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=98526

Ενεργότερο ρόλο εξετάζει να αναλάβει η Κίνα στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους. Όπως είπε αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών στο Reuters, η Κίνα θα μπορούσε να δώσει δάνεια στην Αθήνα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στο νέο σχέδιο χρηματοδότησης της Ελλάδας», είπε ο αξιωματούχος. 

FAZ: Τουριστικός "πόλεμος" μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26149&categories_id=69
Παρά τη διαφαινόμενη αύξηση στην τουριστική κίνηση στην Ελλάδα φέτος, μετά από μία περίοδο...  
FAZ: Τουριστικός πόλεμος μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας
ύφεσης, η διαφορά με την Τουρκία μοιάζει αγεφύρωτη.


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, αύξηση του τουρισμού κατά 9,5% καταγράφει για το 2011 ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ. Ωστόσο οι τουρίστες δείχνουν να προτιμούν άλλους προορισμούς και δη τη γειτονική και ανταγωνίστρια χώρα. Όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος του γερμανικού πρακτορείου ταξιδίων TUI, «η Τουρκία έχει εδώ και χρόνια ξεπεράσει την Ελλάδα σε κρατήσεις».


Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γερμανικών Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων (DRV) ο αριθμός Γερμανών τουριστών προς την Τουρκία είναι διπλάσιος από εκείνον που επισκέπτεται τη χώρα μας.




ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/29/kardeslik-2/#more-8202

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 28-7-2011

Το κονβόι της αφθονίας βγαίνει σήμερα στο δρόμο
21 Αυγούστου Κυριακή -Ξάνθη
22 Αυγούστου Δευτέρα- Κομοτηνή
Το καραβάνι της αφθονίας που οργανώνεται στο Ραμαζάνι από τον δήμο του Μπαιράμπασά βγαίνει σήμερα στο δρόμο.
Το καραβάνι που από το 2005 πάει σε σχεδόν 60 πόλεις στις 9 βαλκανικές χώρες (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, ¨Μακεδονία¨, Κόσοβο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Αλβανία, Ρουμανία), σε 5 πόλεις σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία-Αυστρία-Γαλλία), σε 25 πόλεις σε Τουρκία και Λίβανο, και συναντιέται με 500 χιλιάδες άτομα, θα ξεπροβοδιστεί σήμερα με τελετή.
Στην τελετή ξεπροβοδίσματος του καραβανιού της αφθονίας θα μετάσχουν ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Χουσείν Αβνί Μουτλού, ο αστυνομικός διευθυντής Χουσείν Τσαπκίν, βουλευτές Κωνσταντινούπολης και οι πρόξενοι της Αλβανίας, της ¨Μακεδονίας¨ και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, δήμαρχοι και επιχειρηματίες.

Hurriyet: Η Ρωσία ανησυχεί για την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στη Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Μετά από το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον ο απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου Μεντβέντεφ, Dmitry Rogozin, έφτασε στην Άγκυρα και δήλωσε πως τις ίδιες ερωτήσεις που έκανε στις ΗΠΑ θα κάνει και στη Τουρκία. Η Ρωσία, δήλωσε ευθαρσώς ο Ρώσος απεσταλμένος, ανησυχεί ιδιαιτέρως όσον αφορά την ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας απέναντί της. Ήδη οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει και στέλνουν πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, προσπαθούν να στήσουν παρόμοιο σύστημα στη Πολωνία και τώρα επιδιώκουν να αναπτύξουν αντιπυραυλική ασπίδα και στο έδαφος της Τουρκίας.

ΗΠΑ προς Ισραήλ: «Παρακαλώ, βρείτε τα με την Τουρκία»…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16360

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της οικοδόμησης μίας νέας συνεργατικής σχέσης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Η συγκεκριμένη θέση εκφράστηκε κατά την διάρκεια δηλώσεων της Αμερικανίδας υπουργού μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, και πρώην πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ.
Το φλέγον θέμα των Τουρκο-ισραηλινών σχέσεων, το οποίο επηρεάζει την μεσανατολική πολιτική των ΗΠΑ τέθηκε μετ’ επιτάσεως και κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ε. Μπαράκ με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζόε Μπάιντεν, καθώς και με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τομ Ντόνιλον.

ΟΣΕ: Απ' ευθείας ανάθεση με τα διπλά λεφτά -Προσφορά εταιρίας στη μισή τιμή έμεινε αναπάντητη

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ορίστε κατάντια ......και δεν ασχολούνται να αναβαθμίσουν την περιοχή του βωμού και θα την έκαναν τουριστική ατραξιόν .....αλλά με τέτοια κοθώνια.....άντε να μην πάρω ανάποδες και δεν σας ξέπλενει ωκεανός ολοκληρος!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_2915.html

Μπορεί η Ελλάδα να γλύτωσε την χρεοκοπία την τελευταία στιγμή, όμως ο ΟΣΕ συμπεριφέρεται σαν να υπάρχουν λεφτά για σπατάλη, καθώς ετοιμάζεται να προμηθευθεί υπηρεσίες με απ' ευθείας ανάθεση, για τις οποίες άλλη επιχείρηση έχει κάνει προσφορά με την μισή τιμή.



Όλα ξεκίνησαν λίγες ημέρες μετά την διάλυση της σύμβασης εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού άξονα «Πειραιάς - Αθήνα - Τρεις γέφυρες» από τον ΟΣΕ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπουργείο Προστασίας Πολίτη προς μετανάστες: Πώς να πάρετε άσυλο

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

asiloή εάν δεν έχετε τις προϋποθέσεις για άσυλο "επικουρική προστασία"
ή εάν δεν έχετε ούτε γι' αυτό τις προϋποθέσεις να επικαλεστείτε "ανθρωπιστικούς λόγους"

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - πιστό στις πολυπολιτισμικές του προτεραιότητες και την ίδια ώρα που έχει στρέψει την πλειοψηφία των Ελλήνων κατά των αστυνομικών αρχών με τον τρόπο χρήσης τους - σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο για τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα. Στο συγκεκριμένο φυλλάδιο περιλαμβάνονται βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει κάθε αιτών ή εν δυνάμει αιτών άσυλο.
• πού και πώς μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτημα ασύλου
• διαδικασία ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό
• βασικοί ορισμοί όπως το καθεστώς του πρόσφυγα, της επικουρικής προστασίας και το καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους
• τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αιτούντων άσυλο
• το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα
Οι πληροφορίες για τους αιτούντες άσυλο είναι διαθέσιμες σε 15 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Αλβανικά, Γεωργιανά, Τούρκικα, Μπενγκάλι, Κουρδικά, Αμάρικ, Σομαλικά, Ουρντού, Φαρσί, Αραβικά).