Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης για τον Ν. Γκρούεφσκι

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=83260&catID=14


Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό το Νίκολα Γκρούεφσκι έδωσε η βουλή της ΠΓΔΜ, σχεδόν δύο μήνες μετά την επικράτηση του VMRO-DPMNE στις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στη χώρα.

Στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία, ο συνασπισμός του VMRO-DPMNE με το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι έλαβαν τη θετική ψήφο 70 βουλευτών, σε σύνολο 123 στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο Νίκολα Γκρούεφσκι εκλέγεται στην πρωθυπουργία για τρίτη θητεία από το 2006.

Στις προγραμματικές του δηλώσεις, ο κ. Γκρούεφσκι δεσμεύτηκε- μεταξύ άλλων- για ταχεία οικονομική ανάπτυξη, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και πρόοδο στην πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Η αντιπολίτευση, ωστόσο, εμφανίζεται άκρως επικριτική απέναντι στον κ. Γκρούεφσκι, επισημαίνοντας πως είχε δώσει τις ίδιες υποσχέσεις στο λαό πριν από πέντε χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να τις υλοποιήσει.

Στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της διήμερης κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο κ. Γκρούεφσκι είχε κάνει αναφορά και στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του για διενέργεια δημοψηφίσματος επί της όποιας λύσης προκύψει από τις συνομιλίες με την Ελλάδα για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου