Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δεκάδες οι δικογραφίες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί


Στοιχεία για τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί πανελλαδικά κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, στο χρονικό διάστημα από 18 Ιουλίου έως χθες, Τετάρτη 27 Ιουλίου έχουν σχηματισθεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, 82 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 6.415 άτομα.

Από τις δικογραφίες αυτές, οι 35 έχουν υποβληθεί στον εισαγγελέα και εμπλέκονται 5.524 άτομα.

Τα ποινικά αδικήματα που αφορούν το προανακριτικό υλικό είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.

Την Πέμπτη, η Εισαγγελία Πειραιώς ζήτησε από την αστυνομία τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας  για τη ρίψη λαδιών στο δρόμο, από συμμετέχοντες στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν ιδιοκτήτες ταξί το πρωί στον Πειραιά.

Σύμφωνα με δηλώσεις ορισμένων εκ των αυτοκινητιστών, το έκαναν για να εμποδίσουν τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να καταδιώξει τους ιδιοκτήτες ταξί.

Αποστάσεις από τα έκτροπα πήρε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος και απέδωσε τα όσα έγιναν σε μεμονωμένες ενέργειες αγανακτισμένων ιδιοκτητών που χάνουν τις άδειές τους και ενεργούν αυτόνομα χωρίς να μπορούν να ελεγχθούν από την Ομοσπονδία.

Καταδίκασε δε απερίφραστα τις ενέργειες αυτές και τόνισε ότι η μειοψηφία αυτή δεν εκφράζει το σύνολο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, θα έχουν την Παρασκευή κρίσιμες συναντήσεις με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, όπως αποφάσισαν σε έκτακτη συνεδρίαση τους.

Στις 11.00 το πρωί θα γίνει η πρώτη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων και μια ώρα αργότερα στις 12.00 το μεσημέρι την πόρτα του υπουργικού γραφείου θα περάσει το προεδρείο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και του Σωματείου Οδηγών Ταξί.

Ο κ. Λυμπερόπουλος προανήγγειλε ότι στην συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με τον κ. Ραγκούση θα θέσουν δύο βασικά αιτήματα για να λήξει αμέσως η απεργία: Το πρώτο αφορά την εφαρμογή του μέτρου της πληθυσμιακής αναλογίας και το δεύτερο τη διατήρηση των σημερινών αδειών.

Ο κ. Ραγκούσης θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος αναμένεται να τονίσει ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν αντέχει άλλες περιπέτειες.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο κ. Ανδρεάδης ζήτησε την άμεση λύση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών οδηγών προκειμένου, όπως είπε, να μην πληγωθεί άλλο το Ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε επίσης ότι είναι η στιγμή να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος για την επίλυση του ζητήματος των αυτοκινητιστών προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

ΠΗΓΗ tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου