Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΈΛΗΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ Διακυβέρνηση και εξουσίες επί τάπητος

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210441&-V=articles

Tο κεφάλαιο Διακυβέρνησης και Κατανομής Εξουσιών συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου κατά τη σημερινή συνάντησή τους, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, που έληξε γύρω στις δυο μετά το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ είπε ότι ήταν η δεύτερη συνάντηση σ’ αυτή την εντατικοποιημένη φάση. Ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες ασχολήθηκαν με καίρια ζητήματα που αφορούν αυτό το κεφάλαιο και θα συνεχίσουν τη συζήτησή τους την Τρίτη 2 Αυγούστου.

Στη συνάντηση αυτή θα παρευρίσκεται και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Η κ. Μπάτεχναϊμ ανέφερε πως κατά τη συνάντηση τόνισε ξανά στους ηγέτες την σημασία της εμπιστευτικότητας στην όλη διαδικασία.

Υπήρχαν, ανέφερε, πολλές μη βοηθητικές διαρροές τις τελευταίες μέρες. ''Πρέπει να πω ότι εκτός του ότι τέτοιες διαρροές είναι ενάντια στο πνεύμα αυτής της νέας φάσης, συχνά λαμβάνονται εκτός πλαισίου, και κάποιες φορές είναι παντελώς ανακριβείς''.

Τις θεωρούμε μη βοηθητικές και αυτή θα συνεχίσει να είναι η στάση μας, είπε.

Ερωτηθείσα από ποιά πλευρά προήλθαν αυτές οι διαρροές η κ. Μπάτενχαϊμ είπε ότι δεν θα αναφέρει από πού προήλθαν αυτές οι διαρροές ''αλλά ήταν διαρροές''.


29/07/2011 - 15:41

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου