Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ανοιχτός σε προσωρινή αύξηση του ορίου χρέους ο Λευκός Οίκος

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1251172
Την υποστήριξη του σε μία προσωρινή αύξηση του ορίου χρέους εάν το Κογκρέσο χρειάζεται μερικές ημέρες ακόμα για να καταλήξει σε συμφωνία για τη μείωση του ελλείμματος επανέλαβε ο Λευκός Οίκος.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο εκπρόσωπος Τύπου Jay Carney δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν πιστεύει πως απαιτείται ακόμα μία τέτοια κίνηση καθώς ο χρόνος επαρκεί για την επίτευξη συμφωνίας πριν τη διορία της 2ας Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκαν με όλους τους primary dealers των χρεογράφων των ΗΠΑ για να συζητήσουν τις μελλοντικές δανειακές ανάγκες της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η δημοπρασία η οποία είναι προγραμματισμένη για μία ημέρα μετά τη λήξη της διορίας για την αύξηση του ορίου χρέους.

Τη Δευτέρα το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει να ανακοινώσει τις εκτιμήσεις του για τις μελλοντικές δανειακές ανάγκες ενώ δύο ημέρες μετά θα κάνει γνωστές τις αποφάσεις του για τις δημοπρασίες.

Τέλος, σημειώνεται πως την Πέμπτη στέλεχος του υπουργείου δήλωσε πως τα έσοδα από τις επόμενες δημοπρασίες θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενων χρεών καθώς στο τέλος της επόμενη εβδομάδας ωριμάζουν ομόλογα 87 δισ. δολ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου