Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Schuller: Η Ελλάδα θα πάρει την δόση του Σεπτεμβρίου

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Η Ελλάδα θα λάβει τη νέα δόση ύψους 8 δις ευρώ  του δανείου της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το Σεπτέμβριο, όπως  αναμένεται, με την προϋπόθεση ότι θα έχει εκπληρώσει τους συμφωνηθέντες στόχους, είπε  την Παρασκευή εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup. 

"Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η τρόικα θα είναι στην Αθήνα από τα μέσα Αυγούστου  και μετά και θα παραδώσει την έκθεσή της στις αρχές Σεπτεμβρίου και τότε είναι που θα  ληφθεί η απόφαση (για την επόμενη εκταμίευση)", είπε ο Guy Schuller. 


Ο Schuller είπε επίσης ότι επειδή ορισμένα εθνικά κοινοβούλια δεν θα προλάβουν να  εγκρίνουν έγκαιρα τις νέες εξουσίες που θα δοθούν στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης  της Ελλάδας, το EFSF, η επόμενη δόση θα εκταμιευτεί μέσω διμερών δανείων.  

"Εάν η τρόικα αποφασίσει ότι η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια για την επόμενη εκταμίευση,  (η δόση) θα πληρωθεί το Σεπτέμβριο. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το ΔΝΤ καθώς η  απόφαση της 21ης Ιουλίου (των ηγετών της ευρωζώνης) παρείχε στο ΔΝΤ όλες τις  εγγυήσεις για την εκταμίευση και της επόμενης δόσης", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου