Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πτώση άνω του 2% στην Wall

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow10.992,13-303,68 -2,69%  
  Nasdaq2.467,99-61,15 -2,42%  
Η Wall Street σήμερα

Πτώση άνω του 2% σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετριάζοντας τις απώλειες τις απώλειες τους λίγο πριν το κλείσιμο των συναλλαγών.

Οι συναλλαγές της Παρασκευής βρήκαν τους δείκτες να καταγράφουν πτώση από την έναρξη των συναλλαγών μετά την παραίτηση του Γερμανού οικονομολόγου Juergen Stark από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΚΤ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ, ο Stark θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να διοριστεί ο αντικαταστάτης του. Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός οικονομολόγος αποχωρεί λόγω των διαφωνιών στο πρόγραμμα αγορών κρατικών ομολόγων.

Στη συνέχεια οι απώλειες διευρυνθήκαν για να ξεπεράσουν το 3% καθώς δημοσιεύματα, τα οποία ωστόσο διαψεύσθηκαν κατηγορηματικά από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, έκαναν λόγο για στάση πληρωμών της Ελλάδας εντός του Σαββατοκύριακου.

Οι επενδυτές παράλληλα αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό την ανακοίνωση του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αξίας 447 δισ. δολ. για την ανάκαμψη της οικονομίας καθώς θεωρείται αβέβαιη η έγκριση του από το Κογκρέσο και ειδικά από την ελεγχόμενη από τους ρεπουμπλικανούς Βουλή.

Τι θα έλεγε η Ελλάδα στον Jeffrey (GAP) αν είχε φωνή!


Σχόλιο ιστολογίου μας : Ευχαριστούμε τον φίλο Alkimos που μας το έστειλε , πολύ όμορφο, αλλά δεν νομίζουμε το μήνυμα πως μπορεί να διαπεράσει τα σκληρόπετσα τομάρια τους ........

Σκοτάδι γύρω μου…

Γελάει όλη η Θεσσαλονίκη...


Σχόλιο ιστολογίου μας : ...ο τίτλος τα λέει όλα....

(η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από λίγη ώρα)
Τί να πει κανείς… Οι άνθρωποι θέλουν να ασκήσουν πολιτικοί με όρους δεκαετίας του ’60!
Ήρθε ο ηγεμόνας στην συμπρωτεύουσα! Επιτέλους κάτι θα κινηθεί στην καημένη την πόλη!

ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / 09 Σεπ. 2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


TOYΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Συνέδριο του Κινήματος των Αδεσμεύτων (Non Aligned Movement (NAM))
Πραγματοποιήθηκε από 5 μέχρι 6 Αυγ 2011 στο Βελιγράδι. Κατά το συνέδριο συζητήθηκε η επέκταση της άμυνας και η οικονομική συνεργασία επίσης ότι θα πρέπει το κίνημα να προσαρμοστεί στις σύγχρονες συνθήκες, να αφήσει τη νοσταλγία του παρελθόντος και να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις νέες παγκόσμιες πολιτικές, οικονομικές προκλήσεις καθώς και αυτές της ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα οι Σέρβοι αξιωματούχοι επεσήμαναν τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας στη NAM. Ο πρόεδρος της Σερβίας Tadic δήλωσε κατά την έναρξη ότι Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον της Σερβίας να εμβαθύνει και να ανανεώσει τις ιστορικές φιλίες που είχε καλλιεργήσει εδώ και δεκαετίες. Η πρόθεσή μας είναι να εντείνουμε το επίπεδο της πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας. Στο περιθώριο δε του συνεδρίου, συναντήθηκε με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, την Αλγερίας, της Αιγύπτου, της Τυνησίας, του Λίβανου και του Ιράκ, καθώς και με τη Φιλανδή πρόεδρο της βουλής Eero Heinaluoma. Η NAM ιδρύθηκε στο Βελιγράδι το 1961 από χώρες που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ότι δεν ευθυγραμμίζονται επίσημα με οποιοδήποτε από τα δύο μπλοκ εξουσίας της εποχής. Ο Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Josip Broz Tito, ο Ινδός πρωθυπουργός Jawaharlal Nehru, ο Αιγύπτιος Gamal Abdel Nasser και ο Ινδονήσιος Sukarno, έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο. Στο πολιτικό κλίμα της εποχής, η ομιλία του Tito προκάλεσε ψυχρότητα στις σχέσεις μεταξύ της τότε Γιουγκοσλαβίας και των ΗΠΑ. Η Γιουγκοσλαβία εκδιώχθηκε από τη ΝΑΜ το 1992 και οι χώρες που προκύψανε από την διάλυση της δεν επιδίωξαν να γίνουν μέλη της. Η Σερβία είναι τώρα κράτος παρατηρητής, όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Κροατία.

Νίμιτς: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_3151.html#more
Σεπτέμβριος 9, 2011.

«Είναι πλέον καιρός να επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος της FYROM. Όλος ο κόσμος επιθυμεί να βρεθεί μια λύση σε αυτήν τη διαμάχη. Θα ήταν καλό για ολόκληρη την περιοχή και την Ευρώπη, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στο ‘Κανάλ 5’ ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την επίλυση της διαφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς.


«Τα Σκόπια εόρτασαν την 20η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, ως κυρίαρχο κράτος. Είναι ένα μεγάλο γεγονός», δήλωσε ο Νίμιτς και πρόσθεσε ότι «θα ήταν πολύ καλό να λυθεί και το πρόβλημα, ώστε να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να ξεκινήσει, έτσι, με μια νέα δυναμική».


Πηγή: ИНПРЕС

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.9-9-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε .ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΤΟ FBI ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 10 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ 9/11. Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ.
*Ο ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝ.
*Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΟΤΕΛ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΝΤΕΖ ΤΟΥ ΝΙΓΗΡΑ.
*ΚΟΙΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να καθυστερίσει στη Λιβύη

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....μήπως επειδή έχει άλλος σειρά???
Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/09/55936619.html

© Коллаж: «Голос России»




Το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να συνεχίσει τη λιβυκή επιχείρηση παραπάνω, από ό,τι χρειάζεται, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στη Μόσχα ο Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της Βορειατλαντικής Συμμαχίας Ντιρκ Μπρένγκελμαν.

«Είναι ντροπή» που οι Η.Π.Α. δεν έχουν κλείσει τη φυλακή του Γκουαντάναμο

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/4883

«Είναι ντροπή» που οι Η.Π.Α. δεν έχουν ακόμη κλείσει τη φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα, δήλωσε σήμερα η επίτροπος της Ε.Ε. για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλστρεμ.
«Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι, αυτή είναι η γνώμη της Ε.Ε. (...) όλων των θεσμών και των κρατών μελών της, η οποία έχει εκφραστεί αρκετές φορές στις επαφές μας με τους Αμερικανούς», σημείωσε η Μάλστρεμ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ντικ Τσένι: Οι ΗΠΑ δεν βασάνισαν όλους τους υπόπτους

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63369442
Ο υπέρμαχος των σκληρών μεθόδων ανάκρισης των υπόπτων για τρομοκρατία, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι δεν είναι αλήθεια ότι η χώρα του βασάνισε τους πάντες και με κάθε τρόπο

Ντικ Τσένι: Οι ΗΠΑ δεν βασάνισαν όλους τους υπόπτους

Κλίντον: Η Αλ Κάιντα πίσω από την απειλή εναντίον των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2052743


Η Αλ Κάιντα είναι πίσω από την «ανεπιβεβαίωτη, αλλά συγκεκριμένη και αξιόπιστη» απειλή για τους Αμερικανούς, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο από εξαγριωμένους διαδηλωτές

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Ζημιές στον τοίχο που περικλείει την ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο προκάλεσαν εξοργισμένοι διαδηλωτές προσπαθώντας να τον ρίξουν! Η διαδήλωση των Αιγυπτίων ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της προσευχής το σήμερα το πρωί ζητώντας την απέλαση της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής και απαιτώντας τον τερματισμό κάθε σχέσης με το Τελ Αβίβ. 

Άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα μέτρα Λίμπερμαν κατά της Τουρκίας!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σύμφωνα με το Israel International News, ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν αναλαμβάνει δράση εναντίον της Τουρκίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν όχι μόνο να ανακοινώνονται αλλά και να πραγματοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα ενάντια στη τουρκική προκλητικότητα:

Διεθνή προστασία ζητούν οι Σύροι διαδηλωτές

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Με αίτημα τη διεθνή προστασία για να σταματήσουν οι φόνοι αμάχων και οι στρατιωτικές επιθέσεις που γίνονται για να καταστείλουν τη διάρκειας έξι μηνών εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, πραγματοποιούνται οι σημερινές διαδηλώσεις στη Συρία.

Οι αντικαθεστωτικοί αποστέλλουν ενισχύσεις Σφοδρές μάχες στο Μπάνι Ουάλιντ της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=144601

Σε ένα από τα τελευταία προπύργια του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, την Μπάνι Ουαλίντ μπήκαν την Παρασκευή  οι εξεγερμένοι, οι οποίοι έκαναν νωρίτερα λόγο για βίαιες συγκρούσεις στην πόλη.

Συρία: Διαδηλώσεις κατά του Άσαντ με 11 νεκρούς

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=308431

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, σύμφωνα με ακτιβιστές, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν «προστασία από το εξωτερικό», προκειμένου να ασκήσουν πίεση στον Πρόεδρο Άσαντ.
 

Πάγκαλος:"Μέγα λάθος η λειτουργία του προξενείου στη Κομοτηνή".Να κλείσει λοιπόν!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μπα .....τι έπαθαν ??? Γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος ??? Κάλλιο αργά ποτές .....επιτέλους κάτι κατάλαβαν .....
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8153

Πρόταση για μία άτυπη σύγκλιση όλων των κομμάτων με ειδικό θέμα οι εξελίξεις στη Θράκη και με ποιο τρόπο μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν έκανε, από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρης.

   

Γάζα εσείς; PKK εμείς! Χοντραίνει επικίνδυνα το «παιχνίδι» Ισραήλ-Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95145&catid=7



Τα τύμπανα πόλεμου στην ανατολική Μεσόγειο ηχούν κάθε μέρα και πιο δυνατά, με τις δυο πλευρές να χτυπούν η μια την άλλη εκεί που «πονάει» περισσότερο.

Δεν αποκλείεται ναυτική αναμέτρηση Τουρκίας-Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Κλιμακώνεται η διένεξη των δύο χωρών

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να «συνετίσουν» Τουρκία-Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να «συνετίσουν» Τουρκία-Ισραήλ
Η θορυβημένη, από την κόντρα δύο συμμάχων της, αμερικανική κυβέρνηση, ζήτησε σήμερα ευθέως από την Τουρκία και το Ισραήλ «να αποφεύγουν τις προκλήσεις» στο πλαίσιο της σοβαρής κρίσης στις διπλωματικές σχέσεις τους.

Ο GÜL ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε “αχαριστία” τη στάση του Ισραήλ


Κάλεσμα προς την Τουρκία όπως σεβαστεί την κυριαρχία των γειτόνων της απευθύνει η Κομισιόν

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Κάλεσμα προς την Τουρκία όπως σεβαστεί την κυριαρχία των γειτόνων της απευθύνει η Κομισιόν. Η εκπρόσωπος τύπου της ευρωπαικής επιτροπής επεσήμανε ότι γενική θέση την οποία έχουν συμφωνήσει οι Υπουργοί εξωτερικών στο συμβούλιο υπουργών του Δεκεμβρίου του 2010 είναι οτι η Τουρκία πρέπει να απέχει από κάθε πράξη που προκαλεί ένταση και βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Παραπέμποντας στη θέση του ίδιου σώματος τον Δεκέμβρη του 2010 ,η εκπρόσωπος της επιτροπής επεσήμανε ότι η Τουρκία πρέπει να συμβάλει σε ειρηνική επίλυση των συνοριακών της διαφορών, να κανονικοποιήσει τις σχέσεις της με την κυπριακή δημοκρατία , και να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της περιλαμβανομένων και διμερών συμφωνιών. Θέση της κομισιόν είπε η εκπρόσωπος της είναι ότι η Τουρκία πρέπει να συμβάλει σε βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Το Τ/Κ κόμμα Ενωμένη Κύπρος αντιτίθεται στις απειλές της Τουρκίας για την ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
Izzet Iztzan 300x240 Το Τ/Κ κόμμα Ενωμένη Κύπρος αντιτίθεται στις απειλές της Τουρκίας για την ΑΟΖ
Εναντίον των τουρκικών απειλών εναντίον της Κύπρου, με αφορμή τις έρευνες για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου, τάσσεται το τουρκοκυπριακό κόμμα “Ενωμένη Κύπρος”.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σε ετοιμότητα για τις τουρκικές απειλές

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211652&-V=articles

Επιβάλλεται «επαγρύπνηση και ετοιμότητα» στην Εθνική Φρουρά, λόγω της τουρκικής αλαζονείας και των απειλών που εκτοξεύονται, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μην εκμεταλλευτεί την αποκλειστική οικονομική της ζώνη, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.


Σανίδα σωτηρίας από τη Ρωσία, ύψους 2.5δις (Vid)

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/417300

Επιβεβαιώθηκαν και επίσημα οι πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ρωσία για σύναψη δανείου ύψους 2.5δις. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το επιτόκιο του συγκεκριμένου δανείου θα είναι άκρως ευνοϊκό και δεν θα ξεπερνάει το 4.5%, τη στιγμή που στις διεθνείς αγορές φτάνει μέχρι και το 14%.

Der Spiegel: Oι «αμαρτωλοί» του χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Επιμέλεια: Ρούλα Κοτσέτα
Με τίτλο "Oι ελληνικές κρατικές επιχειρήσεις είναι οι "αμαρτωλοί" του χρέους" δημοσιεύει νέο άρθρο το περιοδικό Der Spiegel κάνοντας λόγο στο περιεχόμενο της περίφημης λίστας των επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα.

Bloomberg: Γερμανικό σχέδιο στήριξης των τραπεζών σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4655915

Σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει φέρεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση της Γερμανίας, όπως υποστηρίζει το διεθνές πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, το οποίο επικαλείται δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων.

Παραιτήθηκε από την ΕΚΤ ο Γιούργκεν Σταρκ

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15377470,00.html

Εν μέσω της κρίσης του ευρώ ο επικεφαλής οικονομολόγος και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιούργκεν Στάρκ υπέβαλε την παραίτηση του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Επικρατέστερος για τη διαδοχή του θεωρείται ο Γιοργκ Άσμουσεν.

Παραιτήθηκε ο Γιούργκεν Σταρκ

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρτ. Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Η αιτία τον οδήγησε στην έξοδο.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιούργκεν Σταρκ, αποφάσισε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του επισήμως "για προσωπικούς λόγους".

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «Κακόγουστο παιχνίδι» με φήμες για χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63369431
Ως "κακόγουστο παιχνίδι" και "οργανωμένη σπέκουλα κατά του ευρώ" χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών το email ξένου δημοσιογράφου για "σχέδιο Β" της γερμανικής κυβέρνησης, σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας

Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

X.A.: Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2052698


Χωρίς μεταβολή έκλεισε, παρά τις ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 886,73 μονάδες.
Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε πτώση 0,58%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες της τάξης του 37,29%.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε «πράσινες» και «γαλάζιες» ΜΚΟ

Της Μαριάνθης Κωνσταντάτου απο τη real.gr
 
Με εκατέρωθεν καταγγελίες για αδιαφάνεια και αποκαλύψεις για σπατάλη δημοσίου χρήματος, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση οδηγήθηκαν σε σκληρή αντιπαράθεση για τις ΜΚΟ.

Ο Υπουργός Εργασίας κατέθεσε στη Βουλή λίστα με τις 707 «γαλάζιες» ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν με 38 εκ ευρώ την τριετία 2007 – 2009 για μόλις 1.800 θέσεις εργασίας. Τα ποσά αλλά και οι οργανώσεις στις οποίες κατέληξαν προκαλούν ερωτηματικά, καθώς ανάμεσα σε γνωστές για το έργο του ΜΚΟ περιλαμβάνονται και μία σειρά από άγνωστες οργανώσεις.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί μία σειρά από αυτές :

Γερμανία: Προετοιμάζει τις τράπεζες για χρεοκοπία της Ελλάδας

Η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τη στήριξη των τραπεζών της χώρας σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν κατορθώσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

Την πληροφορία δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Το σχέδιο προβλέπει μέτρα για τη κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ομίλων που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απομείωσης 50% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν, εάν δεν εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα.

Το Project Icarus φιλοδοξεί να φτάσει στο Άλφα του Κενταύρου

Σχόλιο ιστολογίου μας : Απλά διαβάστε το άρθρο..........
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Για την κατασκευή ενός διαστημόπλοιου που θα ταξιδέψει εκτός του δικού μας αστερισμού εργάζονται τρεις Έλληνες επιστήμονες. Το Project Icarus όπως ονομάζεται το πρόγραμμα της NASA φιλοδοξεί να φτάσει στο κοντινότερο στην Γη αστερισμό και να εντοπίσει άλλους πλανήτες παρόμοιους με την Γη.

ΒΛΕΠΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ....ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Από email , ένα ενδιαφέρον άρθρο από ένα .......θηλυκής δύναμης μπλόγκ......σας ευχόμαστε καλή συνέχεια ....χρειαζόμαστε την πολυφωνία και νέα πρόσωπα....και εννοείται ιδέες.....
Σε δύο μέρες από τώρα, τα παιδιά μας θα ακούσουν το κουδούνι του σχολείου να τα καλεί και θα παραταχθούν στο προαύλιο για την προσευχή και τις καθιερωμένες ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών.  Τα παιδάκια που θα πάνε φέτος για πρώτη φορά στο δημοτικό θα φύγουν από εκεί με ένα επιπλέον άγχος. Πώς θα καταφέρουν να μάθουν γράμματα αφού θεωρούν οι υπεύθυνοι δεδομένο ότι όλοι
κατέχουν το αντικείμενο της πληροφορικής,  έχουν τουλάχιστον έναν υπολογιστή στο σπίτι, έναν εκτυπωτή και γονείς γκουρού στον τομέα της πληροφορικής και των ξένων γλωσσών.

Διαδήλωση με αίτημα τις μεταρρυθμίσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου

Σχόλιο ιστολογίου μας : Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο για την πραγματοποίηση συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία αποσκοπεί να ασκήσει πιέσεις στον στρατό που βρίσκεται στην εξουσία να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για μεταρρυθμίσεις και εκδημοκρατισμό........δηλαδή πάει βόλτα η Αραβική άνοιξη?????
Σώπαααα.........σσσσσσ....μην λες τέτοια , μας ακούν και μας βλέπουν οι μυστικές υπηρεσίες και οι εταιρίες.......
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Νεκρός αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση PJAK σκότωσε έναν ανώτερο αξιωματικό των Φρουρών της Επανάστασης στη διάρκεια μαχών σε δυτική περιοχή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν οι ιρανικές αρχές, όπως μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.
«Ο ταξίαρχος Αμπασαλί Τζανεσαρί έγινε μάρτυρας στη διάρκεια μαχών με την τρομοκρατική οργάνωση PJAK στο δυτικό τμήμα της χώρας», μετέδωσε το Fars.

Πάνω από το +3% το Χ.Α - Στις 3.002 μονάδες τα cds,στις 1851 τα spreads

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95034&catid=13



Οι ευθείες απειλές περί μη καταβολής της 6ης δόσης απογειώνουν τα επιτόκια δανεισμού.Ρεκόρ για τα 5ετή CDS στις 4.311 μ.β.Το ευρώ υποχωρεί και άλλο με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να είναι στα 1,38380 .

Σε πρωτοφανή επίπεδα τα CDS! - Σε χαμηλό 6μήνου το ευρώ!

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/
Σε πρωτοφανή επίπεδα τα CDS! - Σε χαμηλό 6μήνου το ευρώ!
Εν μέσω τελευταίας προθεσμίας κατάθεσης ενδιαφέροντος από τους ιδιώτες επενδυτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων...
Σε πρωτοφανή επίπεδα διαμορφώνονται στις συναλλαγές της Παρασκευής τα ελληνικά 5ετή CDS, "σκαρφαλώνοντας" πάνω από τις 3.000 μ.β., σημειώνοντας άνοδο κατά 280 μονάδες βάσης, εν μέσω τελευταίας προθεσμίας κατάθεσης ενδιαφέροντος από τους ιδιώτες επενδυτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Παράλληλα, την "ανηφόρα" έχουν πάρει και τα ελληνικά spread. Συγκεκριμένα, το spread των 2ετών τίτλων ανέρχεται στις 5877 μονάδες, των 5ετών στις 3246 μονάδες και των 10ετών στις 1873 μονάδες.

Η Γαλλία στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα για την 6η δόση

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Μετά τις συστάσεις των Γερμανών για αυστηρή τήρηση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων και την σύνδεση της καταβολής της 6ης δόσης με την έγκριση από την πλευρά της τρόικα, ήρθε η σειρά της Γαλλίας να στείλει μήνυμα στην Ελληνική κυβέρνηση.

Economist: Σε δύσκολη θέση ο Παπανδρέου

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Ένα από τα μεγαλύτερά της εμπόδια στις διαδικασίες μεταρρυθμίσεων αντιμετωπίζει η Ελλάδα και αυτό δεν είναι άλλο από το Δημόσιο, σύμφωνα με άρθρο του Economist.

Υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε στη μεταφορά χιλιάδων υπαλλήλων σε καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας» (12 μήνες, με τους εργαζόμενους να λαμβάνουν το 60% των αποδοχών). Μετά τους 12 μήνες όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς σε άλλο δημόσιο τομέα θα απολύονται.

Σύμφωνα με το Economist, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς είχε προσπαθήσει να αποφύγει τις απολύσεις στο Δημόσιο, που αποτελεί μια δυνατή κομματική βάση για το ΠΑΣΟΚ, καθώς το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης θα είναι εξαιρετικά υψηλό.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα έχει συμφωνήσει στη μείωση 150.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα έως το 2014.



Πηγή:www.capital.gr

Στο Βερολίνο Τη Δευτέρα η συνάντηση Μέρκελ - Μπαρόζο

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=144552

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα επισκεφθεί το Βερολίνο το πρωί της Δευτέρας για να συναντηθεί με την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΔΝΤ: Συνάντηση Παπανδρέου - Λαγκάρντ στις 20 Σεπτεμβρίου Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό, τονίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ο Γιωργάκης πάει στην πατρίδα του , γιατί δεν μένει εκεί ...στην μαμά του??
Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=418719

ΔΝΤ: Συνάντηση Παπανδρέου - Λαγκάρντ στις 20 Σεπτεμβρίου


Επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με αφορμή την 66η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ θα έχει σειρά επαφών με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην οποία θα απευθύνει ομιλία στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η έμφαση της τακτικής ως στρατηγικό λάθος

Του Ν. Λυγερού


Η σύγχρονη τάση της αντιμετώπισης του πολέμου ως μάχη για λόγους επικοινωνιακούς, έχει προεκτάσεις και στις έννοιες της στρατηγικής και της τακτικής. Η αντιπαράθεση του τοπικού και του ολικού δεν αρκεί για να διαχωρίσει αυτές τις έννοιες, ειδικά σ’ ένα σύγχρονο πλαίσιο. Η έλλειψη σαφήνειας δεν είναι τωρινή. Το σκάκι θεωρείται από τους περισσότερους ως στρατηγικό παίγνιο, ενώ στην ουσία ανήκει στην τακτική. Το πρόβλημα της απομόνωσης της μάχης από το πεδίο δράσης του πολέμου για να μη φανεί το ολικό πλαίσιο, είναι ότι στην ουσία αντικαθιστά τη στρατηγική με την τακτική. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν εξετάζονται οι στρατηγικές επιπτώσεις. Η επικέντρωση της σκέψης πάνω στο πλήγμα ακόμα κι όταν είναι έντονο, δεν μπορεί ν’ αποφύγει την στρατηγική ουρά. Η αναλογία όμως είναι φυσιολογική, όταν εξετάζουμε το μοντέλο του Gauss. Ενώ ο πληθυσμός καλύπτει όλο το εύρος του φάσματος, η κοινωνία επιμένει να θεωρεί το κέντρο της μάζας ως το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κόσμο δίχως ουρές. Όμως οι ουρές υπάρχουν και διαμορφώνουν όλο το πλαίσιο. Η οικονομία το ανακάλυψε πρόσφατα με τη μορφοκλασματική ανάλυση. Το θέμα είναι να μην αναγκαστεί να γίνει μια αποκάλυψη για τα στρατιωτικά δεδομένα. Τα νοητικά σχήματα υπάρχουν, όπως και το μαθηματικό πεδίο που εμφανίζεται μόνο επιφανειακά με τη θεωρία παιγνίων και τη θεωρία ομάδων. Η έμφαση της τακτικής γίνεται από τους ισχυρούς παίκτες που βασίζονται στη δύναμη του στρατηγικού δόγματος. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι ισχυρό όσο βρίσκεται στο δυνητικό χώρο. Η ολική αντιπαράθεση αλλάζει όλα τα δεδομένα. Και ο λόγος είναι απλός.

Μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων κρατών

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ααααα, εσύ ΜΕΓΑΛΕ ΤΟΥ ΓΑΜΗΣΕΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ.....ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΙΣΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ......!!!!!!
Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Μια ανατρεπτική πρόταση έκανε ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Ετινγκερ. Προς γνώσιν και συμμόρφωση οι σημαίες των υπερχρεωμένων κρατών να κυματίζουν μεσίστιες

Η ΕΚΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ Σταρκ: "Είναι ξεκάθαρα τα μηνύματα για την Ελλάδα"

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63369318
Είναι πολύ ξεκάθαρα τα μηνύματα της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα, σχετικά εμ τα δημοσιονομικά της προβλήματα, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιούργκεν Σταρκ, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ θα συνεχίζει τις αγορές ομολόγων για όσο διάστημα χρειασθεί.

Σταρκ:  Είναι ξεκάθαρα τα μηνύματα για την Ελλάδα

Λαγκάρντ: Να εφαρμοστούν τάχιστα οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=308360

    Την συντομότερη δυνατή εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ζήτησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, καλώντας συγχρόνως τις κυβερνήσεις των αναπτυγμένων οικονομιών να λάβουν μέτρα ενίσχυσης της ανάκαμψης.
 

Βερολίνο: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά επενδύσεις

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2052460

Νέα προειδοποίηση πως «αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, τότε δεν θα είναι δυνατή η εκταμίευση της 6ης δόσης» απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του Μ. Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times.


''Μόνο η δραχμή μπορεί να σώσει την Ελλάδα και το ευρώ''

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=95046&catid=13


 


Αυτός είναι ο τίτλος κύριου άρθρου στο Reuters, όπου γράφεται επίσης πως οι μισθοί στην Ελλάδα θα πρέπει να μειωθούν κατά τουλάχιστον 40% για να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Στάση αναμονής στο Χ.Α., απόπειρα αντίδρασης στις τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Του Δημήτρη Ζάντζα

Από απώλειες 2,89% ανακάμπτει ο τραπεζικός δείκτης του Χ.Α. την Παρασκευή, σε μία ακόμα συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας.

Σε θετικό έδαφος επιχειρεί να «γυρίσει» και ο Γενικός Δείκτης, από το -1,8% νωρίτερα, ενώ ξεχωρίζουν στον FTSE20 τα κέρδη 3,28% και 6,06% των Τρ. Κύπρου και Marfin Popular.

Με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να εμφανίζουν εικόνα επιφυλακτικότητας, η ελληνική αγορά κινείται εν αναμονή των κυβερνητικών εξαγγελιών που είναι προγραμματισμένες να γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά με χαμηλές προσδοκίες και εν μέσω «καταιγισμού» προειδοποιήσεων προς την Ελλάδα από εταίρους και δανειστές για την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.

G7: Στο επίκεντρο η αδύναμη ανάκαμψη και η κρίση χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2052415

Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης καθώς και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τις ΗΠΑ θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνόδου υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των επτά πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών G7 , που αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα σήμερα στη Μασσαλία.
Στη σύνοδο, στην οποία συμμετέχουν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία, αναμένεται να συμμετάσχει και η Ρωσία, με αντικείμενο τη «Συνεργασία της Ντοβίλ» - ένα πρόγραμμα στήριξης και πιστώσεων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Αίγυπτο και την Τυνησία, που συμφωνήθηκε στη διάρκεια της τελευταίας συνόδου των G8 στη Ντοβίλ της Γαλλίας, το Μάιο.
Η σύνοδος πραγματοποιείται τη στιγμή που κλιμακώνονται οι ανησυχίες για είσοδο των κυριοτέρων οικονομιών παγκοσμίως σε νέο υφεσιακό κύκλο, όπως υποδεικνύουν στοιχεία σχετικά με την πορεία του ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες μεγάλες οικονομίες.

Η Ρωσία έχει επαφές με τις πολιτικές δυνάμεις της Συρίας

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/09/55910464.html

Photo: EPA




Η Ρωσία έχει επαφές με ευρύ κύκλο των πολιτικών δυνάμεων της Συρίας ώστε να διευκρινστούν οι δυνατότητες διεξαγωγής μεταξύ τους διαλόγου.

Ψηλές, μακρυμαλλούσες ήθελε ο Καντάφι

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...gossip news .....
Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ψηλές, μακρυμαλλούσες ήθελε ο Καντάφι


Ο Μουαμάρ Καντάφι συνεχίζει με ηχογραφημένα μηνύματά του να καλεί τους οπαδούς του να αντισταθούν και να ορκίζεται ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει «τη γη των προγόνων» του, όμως ούτε οι δυνάμεις των ανταρτών ούτε η υπερσύγχρονη τεχνολογία του ΝΑΤΟ φαίνεται να συμβάλλουν στον εντοπισμό του. Κάποιοι διοικητές των αντικαθεστωτικών θεωρούν πως ο Καντάφι μπορεί να βρίσκεται στην πόλη Μπανί Ουαλίντ, στην οποία παραμένουν στρατεύματα πιστά σε αυτόν, παρότι οι εκπρόσωποι των κατοίκων είχαν συμφωνήσει σε ειρηνική παράδοση.

Ειδικές μονάδες των αντικαθεστωτικών αναζητούν τον Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη οργάνωσαν ειδικές μονάδες για την καταδίωξη του Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν αραβικά μέσα ενημέρωσης.
Το αλ Αραμπίγια μετέδωσε πως οι αντάρτες οργάνωσαν μονάδες μαχητών για να εντοπίσουν τηλεφωνήματα συνεργατών του πρώην ηγέτη της Λιβύης, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν πού μπορεί να κρύβεται ο Καντάφι. 

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στα κατεχόμενα

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


Τζεμίλ Τσιτσέκ Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στα κατεχόμενα
Στις 10 το πρωί φθάνει στα κατεχόμενα ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, αναφέρεται στον τ/κ Τύπο.

Η επίσκεψη θα είναι μονοήμερη. Θα καταθέσει στεφάνια στο μαυσωλείο του Κιουτσιούκ και το άγαλμα του Ατατούρκ και στις 11 θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Σανίδα σωτηρίας από τη Ρωσία, ύψους 2.5δις

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/417300


Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας ο Υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με τη Ρωσία για σύναψη δανείου ύψους 2.5δις. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το επιτόκιο του συγκεκριμένου δανείου θα είναι άκρως ευνοϊκό και δεν θα ξεπερνάει το 4.5%.