Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σε ετοιμότητα για τις τουρκικές απειλές

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211652&-V=articles

Επιβάλλεται «επαγρύπνηση και ετοιμότητα» στην Εθνική Φρουρά, λόγω της τουρκικής αλαζονείας και των απειλών που εκτοξεύονται, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μην εκμεταλλευτεί την αποκλειστική οικονομική της ζώνη, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.



Μιλώντας στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της ΕΦ, Υποστράτηγου Ανδρέα Πετρίδη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «η τουρκική αλαζονεία και οι απειλές που εκτοξεύονται, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την αποτροπή εκμετάλλευσης της αποκλειστικής οικονομικής μας ζώνης, επιβάλλουν επαγρύπνηση και ετοιμότητα».

«Οι ένοπλες μας δυνάμεις καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αυτή είναι η κορυφαία αποστολή της Εθνικής Φρουράς», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «οι ώρες είναι δύσκολες, αλλά οι πολιτείες και οι κοινωνίες κρίνονται στα δύσκολα».



«Η Ελλάδα θα στηρίξει την Κύπρο σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της»

Μήνυμα προς την Αγκυρα, με αφορμή τις απειλές που εκτοξεύει σχετικά με την εκμετάλλευση της ΑΟΖ της Κύπρου, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της θα αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε: «Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο μέλος του ΟΗΕ και έχει δικαίωμα να καθορίσει αυτοτελώς τα συμφέροντά της, μόνη ή σε συνεργασία με άλλες χώρες».

Η Τουρκία έχει απειλήσει να κατεβάσει το στόλο, σε περίπτωση που προχωρήσουν οι εργασίες για την εκμετάλευση της ΑΟΖ της Κύπρου.


Η κυπριακή Κυβέρνηση ενεργεί προς διάφορες κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά στις απειλές της Τουρκίας και την ένταση που προσπαθεί να δημιουργήσει η Αγκυρα με αφορμή τις προσπάθειες για εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

«Ολοι οφείλουν να λειτουργούν στο πλαίσιο του διεθνούς Δικαίου, όπως λειτουργεί και η Κυπριακή Δημοκρατία για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ομαλότητας στην περιοχή», τόνισε ο κ. Στεφάνου απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας για το θέμα εξόρυξης φυσικού αερίου.

Ερωτηθείς για αιτήματα που υπάρχουν από κόμματα για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, μετά από τις τελευταίες απειλές της Τουρκίας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι όταν και εφόσον υπάρξει η απόφαση για σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου θα ανακοινωθεί.

«Από κει και πέρα, η Κυβέρνηση εργάζεται και ενεργεί προς διάφορες κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά στις απειλές της Τουρκίας και την ένταση που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία με αφορμή την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου», ανέφερε.





09/09/2011 - 18:02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου