Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Συρία: Διαδηλώσεις κατά του Άσαντ με 11 νεκρούς

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=308431

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, σύμφωνα με ακτιβιστές, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν «προστασία από το εξωτερικό», προκειμένου να ασκήσουν πίεση στον Πρόεδρο Άσαντ.
 



Οκτώ στρατιώτες δολοφονήθηκαν γιατί αρνήθηκαν να εκτελέσουν την διαταγή να ανοίξουν πυρ εναντίον διαδηλωτών στη συνοικία Ζαμπάντανι της Δαμασκού, σύμφωνα με ακτιβιστές. Νωρίτερα, το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι ένας 15χρονος σκοτώθηκε στην Ιντλίμπ, όταν στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών, ενώ δύο άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χομς και στη Τζέμπελ αλ Ζαουίγια, σύμφωνα με τις τοπικές επιτροπές συντονισμού.
"Αν και δεν ζητάμε αραβική και διεθνή στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος της Συρίας. . .αλλά εάν αυτό συμβεί η ευθύνη θα ανήκει άμεσα στο καθεστώς για την αδιαλλαξία του και την εμμονή του στις εν ψυχρώ δολοφονίες και την καταστολή σε βάρος άοπλων πολιτών, που θέλουν ελευθερία", ανέφερε η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης, μια οργάνωση-ομπρέλα περίπου 40 παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, δήλωσε ότι "αντιπολίτευση πρέπει να πει σαφέστερα τί εννοεί, όταν ζητά ξένη προστασία. Θέλουν ξένους ή αραβικούς στρατούς στη χώρα -- ή τί; Αυτή η έκκληση δεν είναι σαφής για τον κόσμο, που πεθαίνει στους δρόμους. Το αίτημά τους είναι γενικό και δεν μπορεί να σώσει το λαό".    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου