Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Έτινγκερ: Ευρωπαίοι υπάλληλοι στην Ελλάδα για φόρους και ιδιωτικοποιήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15375326,00.html

Την απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων από την ΕΕ στην Ελλάδα προκειμένου αυτοί να συμβάλουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της εισπρακτικής δεινότητας του ελληνικού κράτους προτείνει ο Γκίντερ Έτινγκερ

 

Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild, ο γερμανός επίτροπος για θέματα ενέργειας υπογραμμίζει ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα εξειδικευμένα στελέχη από τις άλλες χώρες της ΕΕ. Οι υπάλληλοι αυτοί, που θα αποσπασθούν για κάποιο μεγάλο διάστημα, αγνοώντας ενδεχόμενες αντιστάσεις, θα βάλουν τέλος στην αδράνεια. «Όποιος ζητά αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος επίτροπος.
 
Μεσίστια οι σημαίες των υπερχρεωμένων κρατών;
 
Στα χέρια υπαλλήλων της ΕΕ η είσπραξη των φόρωνΣτα χέρια υπαλλήλων της ΕΕ η είσπραξη των φόρωνΟ Γκίντερ Έτινγκερ προτείνει επίσης οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ. Μια τέτοια προοπτική θα απέτρεπε τη συσσώρευση χρέους και ελλειμμάτων, εκτιμά ο γερμανός πολιτικός. Ο Έτινγκερ προσθέτει ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών να κυματίζουν μεσίστια στα κτήρια της ΕΕ. Ο επίτροπος τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της Αθήνας είναι η αδύναμη δημόσια διοίκηση που διαθέτει. Οι ελληνικές αρχές δεν είναι σε θέση να εισπράξουν τους οφειλόμενους στο κράτος φόρους και να προωθήσουν την πώληση κρατικής περιουσίας, υπογραμμίζει.
 
Σταμάτης Ασημένιος, dapd, Reuters
 
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου