Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σε πρωτοφανή επίπεδα τα CDS! - Σε χαμηλό 6μήνου το ευρώ!

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/
Σε πρωτοφανή επίπεδα τα CDS! - Σε χαμηλό 6μήνου το ευρώ!
Εν μέσω τελευταίας προθεσμίας κατάθεσης ενδιαφέροντος από τους ιδιώτες επενδυτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων...
Σε πρωτοφανή επίπεδα διαμορφώνονται στις συναλλαγές της Παρασκευής τα ελληνικά 5ετή CDS, "σκαρφαλώνοντας" πάνω από τις 3.000 μ.β., σημειώνοντας άνοδο κατά 280 μονάδες βάσης, εν μέσω τελευταίας προθεσμίας κατάθεσης ενδιαφέροντος από τους ιδιώτες επενδυτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Παράλληλα, την "ανηφόρα" έχουν πάρει και τα ελληνικά spread. Συγκεκριμένα, το spread των 2ετών τίτλων ανέρχεται στις 5877 μονάδες, των 5ετών στις 3246 μονάδες και των 10ετών στις 1873 μονάδες.



Την ίδια στιγμή σε χαμηλό έξι μηνών διολίσθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές, υποχωρώντας στο χαμηλοτερο επίπεδο από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, καθώς ολοένα και ενισχύονται οι φωνές υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Ειδικότερα, το κοινό ευρωπαικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,3819 δολ. ενώ η Fitch αναφέρει ότι οι αξιολογήσεις αναπτυγμένων χωρών βρίσκονται ακόμη υπό πίεση.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Πατρίκ Αρτίς, από την εταιρεία Natixis, το αποτέλεσμα είναι το εξής: αν σε μια «φυσιολογική» περίοδο η μείωση του ελλείμματος κατά μία μονάδα του ΑΕΠ κοστίζει 0,6 της μονάδας στον τομέα της ανάπτυξης και μειώνει το έλλειμμα κατά 0,7 της μονάδας, η αντίστοιχη μείωση σήμερα προκαλεί μείωση του ελλείμματος μόλις κατά 0,4 της μονάδας, μια μείωση που εκμηδενίζεται αν λάβει κανείς υπόψη του τις παράπλευρες επιπτώσεις στους μισθούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου