Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ταράφ 8-9-2011
 Αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν

ΑΚΠ και ΠΚΚ
Η Τουρκία και το ΑΚΠ παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ¨Κουρδικό θέμα¨. Όσο ο πόλεμος γίνεται πιο βίαιος, φαίνεται ακόμη πιο δύσκολη η επίλυση. Πιστεύω πως ο βασικός λόγος για αυτό είναι ότι εγκλωβιστήκαμε στην φράση ¨λύση¨ και ξεχάσαμε τι πραγματικά είναι το ¨Κουρδικό θέμα¨. Το λεγόμενο Κουρδικό θέμα είναι η μη απόδοση από την πλευρά της Τουρκικής Δημοκρατίας των ¨φυσικών ¨ δικαιωμάτων των Κούρδων.



 Η δυνατότητα εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα για τα παιδιά των Κούρδων, η ¨διγλωσσία¨ , η μείωση του εκλογικού πλαφόν, η τοπική ή ¨δημοκρατική¨ όπως προτιμά να την λέει το κόμμα BDP αυτονομία.

Θα γίνει κάποια ¨επίλυση¨ για αυτά ;
Αυτά είναι τα φυσικά δικαιώματα των Κούρδων, των Τούρκων και όλων των ανθρώπων του κόσμου, αντισταθείτε όσο θέλετε αλλά στο τέλος θα τα αποδώσετε αυτά τα δικαιώματα.
Και το σημαντικότερο ότι αυτά δεν είναι δικαιώματα που δίνονται με ¨διαπραγμάτευση¨, διότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων δεν είναι θέμα ¨διαπραγμάτευσης¨, διότι τι διαπραγμάτευση χρειάζεται να γίνει για να δοθεί δικαίωμα εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα ;
Δηλαδή για να δώσει το ΑΚΠ στους Κούρδους το δικαίωμα εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα θα ζητήσει κάτι ως έναντι ; Ο Τούρκος δίνει κάτι έναντι της εκπαίδευσης του παιδιού του στην μητρική γλώσσα ;
Η ¨διγλωσσία¨ είναι χρέος του κράτους προς τους Κούρδους πολίτες ώστε α τους υπηρετήσει καλύτερα. Σε ένα δίγλωσσο σύστημα οι Κούρδοι θα ζούνε πιο άνετα, και θα περιγράφουν πιο εύκολα τα θέματα τους στα δικαστήρια, στα νοσοκομεία, στους δήμους και τις κρατικές υπηρεσίες.
Τι είδους δηλαδή διαπραγμάτευση θα κάνετε για αυτό ;
Η πτώση του εκλογικού πλαφόν είναι δημοκρατική αναγκαιότητα.
Η αυτονομία στην τοπική αυτοδιοίκηση ούτως η άλλως είναι ένας από τους όρους της Ε.Ε, οπότε είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο, είναι ένα βήμα για να ζούνε καλύτερα οι άνθρωποι.
…………………
…………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου