Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η Εισαγγελία της Κων/πολης θα ασκήσει δίωξη εναντίον όλης της ισραηλινής ηγεσίας. Ψάχνει τα ονόματα με την ΜΙ

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8151


  
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Η Τουρκία αναζητά τα στοιχεία των ισραηλινών στρατιωτών που εισέβαλαν στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, ανοιχτά της Γάζας και γι’αυτό απευθύνθηκε στις μυστικές υπηρεσίας της χώρας (MIT).


 Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, πριν από 4 μήνες είχε απευθυνθεί στο Ισραήλ για να δώσει τα στοιχεία όλων των στρατιωτών αλλά και των διοικητών που είχαν δώσει την εντολή της εισβολής στις 31 Μαϊου του 2010, με στόχο να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους.  Όπως ήταν αναμενόμενο το Ισραήλ δεν απάντησε.
Έτσι η εισαγγελία απευθύνθηκε στη ΜΙΤ για να βρει τα ονόματα και να τα παραδώσει στην εισαγγελία.
  Σε περίπτωση που η ΜΙΤ βρει και παραδώσει όλα τα στοιχεία η εισαγγελία θα ασκήσει δίωξη εναντίον όλης της ηγεσίας του Ισραήλ. Του προέδρου Σίμον Πέρεζ, του πρωθυπουργού Βενιαμιν Νετανιάχου, του Υπουργού Άμυνας Εχουντ Μπάρακ, του Υπουργού Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν, του αρχηού των Ενόπλων Δυνάμεων  Γκάμπι Ασκενάζι, του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού Ελιζέρ Μέλον και όλων των κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Η δίωξη θα κατηγορεί όλα τα ονόματα «με τη δολοφονία και τραυματισμός πολιτών εκ προθέσεως, περιορισμό ελευθερίας, βασανισμό και παράνομη κατάσχεση πλοίου».
   Στην εισβολή στο πλοίο Μαβί Μάρμαρα είχαν σκοτωθεί 9 άτομα και είχαν τραυματιστεί άλλα 30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου