Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΚΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ Σταρκ: "Είναι ξεκάθαρα τα μηνύματα για την Ελλάδα"

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63369318
Είναι πολύ ξεκάθαρα τα μηνύματα της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα, σχετικά εμ τα δημοσιονομικά της προβλήματα, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιούργκεν Σταρκ, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ θα συνεχίζει τις αγορές ομολόγων για όσο διάστημα χρειασθεί.

Σταρκ:  Είναι ξεκάθαρα τα μηνύματα για την Ελλάδα



"Όσο βλέπουμε ότι υπάρχει κίνδυνος διαταραχής του μηχανισμού μετάδοσης (σ.σ.: της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ) και τα χαμηλά επιτόκιά μας δεν μεταφέρονται στα επιτόκια χορηγήσεων των τραπεζών… είμαστε έτοιμοι για να παρέμβουμε", δήλωσε ο κ. Σταρκ σε τηλεοπτικό σταθμό στο Τόκιο.
"Ωστόσο, αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο, όχι μόνιμο. Είναι ένα από τα μη τυπικά μέτρα. Σήμερα ξανά αποφασίσαμε και ανακοινώσαμε ότι αυτά τα μη τυπικά μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για όσο διάστημα χρειάζεται", πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.
Παράλληλα, ο κ. Σταρκ δήλωσε ότι είναι "πολύ αισιόδοξος" για την πρόοδο που κάνει η Ιρλανδία όσον αφορά στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι πολύ ξεκάθαρα τα μηνύματα της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για το τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου