Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γαλλία στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα για την 6η δόση

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Μετά τις συστάσεις των Γερμανών για αυστηρή τήρηση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων και την σύνδεση της καταβολής της 6ης δόσης με την έγκριση από την πλευρά της τρόικα, ήρθε η σειρά της Γαλλίας να στείλει μήνυμα στην Ελληνική κυβέρνηση.



Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, με συνέντευξη του στην εφημερίδα Le Figaro, τονίζει ότι η Ελλάδα αν θέλει να συνεχίσει να απολαμβάνει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η βοήθεια εξαρτάται από την αυστηρή τήρηση του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί.
Παράλληλα σημειώνει πως η τρόικα έστειλε το κατάλληλο μήνυμα στην Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμόσει τα συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία δεσμεύτηκε.
Σχετικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, που αποφασίστηκε στην Σύνοδο του Ιουλίου, ο Μπαρουέν την θεωρεί ως αυτονόητη.
Συγκεκριμένα είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει μαζί με το ΔΝΤ, συνεργασία που η ΕΕ κρίνει απαραίτητη. «Το ΔΝΤ είναι μέρος της τρόικας» τονίζει χαρακτηριστικά και αναφέρει ότι όλοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει και πρώτοι από όλους οι Έλληνες.
Αναφερόμενος στο γεγονός η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών της 21ης Ιουλίου, είπε ότι αυτή η συμφωνία είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει για τη διάσωση της Ελλάδος και την αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η χώρα του την προχώρησε πρώτη από όλες στην κίνηση αυτή.
Παράλληλα, απεύθυνε έκκληση προς το Ελσίνκι και άλλες χώρες του ευρώ, οι οποίες επιδιώκουν την παροχή εγγυήσεων για να συμμετάσχουν στο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, να μην εγκαθιδρύσουν μία «αλληλεγγύη δύο ταχυτήτων».
Από πλευράς ΔΝΤ , η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ και προκάτοχος του Μπαρουέν στο ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ,  κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν άμεσα την συμφωνία της 21ης Ιουλίου για τον EFSF, σε ομιλία της στο Λονδίνο.
«Οι αξιωματούχοι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, όπως απαιτείται, για να αναλάβουν περαιτέρω δράση στην στήριξη της ανάκαμψης, όπου θα συμπεριλαμβάνονται και μη συμβατικά μέτρα» δήλωσε η κα Λαγκάρντ συμπληρώνοντας ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν "όλα τα μέτρα" για την στήριξη της ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου