Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στάση αναμονής στο Χ.Α., απόπειρα αντίδρασης στις τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Του Δημήτρη Ζάντζα

Από απώλειες 2,89% ανακάμπτει ο τραπεζικός δείκτης του Χ.Α. την Παρασκευή, σε μία ακόμα συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας.

Σε θετικό έδαφος επιχειρεί να «γυρίσει» και ο Γενικός Δείκτης, από το -1,8% νωρίτερα, ενώ ξεχωρίζουν στον FTSE20 τα κέρδη 3,28% και 6,06% των Τρ. Κύπρου και Marfin Popular.

Με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να εμφανίζουν εικόνα επιφυλακτικότητας, η ελληνική αγορά κινείται εν αναμονή των κυβερνητικών εξαγγελιών που είναι προγραμματισμένες να γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά με χαμηλές προσδοκίες και εν μέσω «καταιγισμού» προειδοποιήσεων προς την Ελλάδα από εταίρους και δανειστές για την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.


Αναλυτές κάνουν λόγο για «κακό κλίμα και ανασφάλεια» στην αγορά και για επενδυτική αποχή, συνδυασμός που αφήνει ανοιχτό το «δρόμο» για συνέχιση της διολίσθησης του Χ.Α. προς νέα χαμηλά.

Όπως επισημαίνουν, το ταμπλό κινείται αυτή την περίοδο με μοναδικούς καταλύτες τις -αρνητικές- εξελίξεις στα δημοσιονομικά. Τα στοιχεία για εμβάθυνση της ύφεσης, η παραμονή της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα και το «θρίλερ» αναφορικά με την έγκριση και εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα θα συντηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τη νευρικότητα και στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. βρίσκεται στις 886,04 μονάδες με οριακές απώλειες 0,08%. Νωρίτερα βρέθηκε στιγμιαία και σε θετικό έδαφος, παρά τις απώλειες έως 1,76% στην έναρξη των συναλλαγών.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 11,33 εκατ. τεμαχίων αξίας 15,8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 41 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, ισάριθμες ενισχύονται και 35 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου