Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Νεκρός αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση PJAK σκότωσε έναν ανώτερο αξιωματικό των Φρουρών της Επανάστασης στη διάρκεια μαχών σε δυτική περιοχή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν οι ιρανικές αρχές, όπως μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.
«Ο ταξίαρχος Αμπασαλί Τζανεσαρί έγινε μάρτυρας στη διάρκεια μαχών με την τρομοκρατική οργάνωση PJAK στο δυτικό τμήμα της χώρας», μετέδωσε το Fars.Το PJAK, το Κόμμα για την Ελεύθερη Ζωή του Κουρδιστάν, θεωρείται παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που πήρε τα όπλα το 1984 διεκδικώντας την ίδρυση κουρδικού κράτους στη νοτιοανατολική Τουρκία. Η Τεχεράνη αλλά και η Ουάσινγκτον θεωρούν το PJAK τρομοκρατική οργάνωση.
Τους τελευταίους μήνες οι ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εξαπολύσει γενικευμένες επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του PJAK στις ορεινές περιοχές στα σύνορα με το Ιράκ.
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι η εκεχειρία που κήρυξε η κουρδική οργάνωση είναι «ανούσια» εάν δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου